SAMBUNGAN CARA WANITA TACKLE LELAKI !!

by - Januari 29, 2010

Pelbagai reaksi yang aku terima dari entri yang sebelum ni..berkaitan 'tips nak pikat lelaki ' ..setakat ni semua ok lagi la..takde yang marah lak...huhu...macehhhh...

Tips berikutnya adalah dengan cara menarik rambut dalam tepung..rambut tak putus , tepung ?? haaaa....ermmmmmmmmm...apa kene mengena ekk ???? salah peribahasa daaa...umpama gula dengan semut..tak yah digoda , tapi pandai la semut tu mencari ! ...tapi konsep ni salah dah memandangkan ramai sangat perempuan perempuan cun di luar sana..hehehe..satu cabaran lak nak pikat lelaki...wow weeee...nasib baik aku kawin dah..hehehehh...kalau takkk ???? huhu....membujang sampai tua ..sapa la nak kat aku kannnn...lalalala....saja je merendah diri ni..

Sat sat..sebelum aku terlupa ...ada yang berkata , 'be urself ' ...betul..aku tak nafikan ...jadilah diri sendiri..tapi kena ingat....jadi diri sendiri pun tak cukup kalau perangai diri sendiri tu cam yahudi...awek mana nak lekat ? kecuali awek tu sendiri ada perangai yahudi ! haaa..betul tak ? ni perangai cam yahudi tapi ada hati nak tackle awek perangai cam gadis melayu terakhir ? huhu...
Kena la ubah sedikit cara..ubah perangai..kalau nak yang baik , kena la jadi baik...maksud aku ialah , berubah ! bukan berlakon atau berpura pura ! tak guna berpura pura kerana kelak perempuan tu pasti tau...

Cuba bagitau aku..lelaki nak tackle awek awek bewajah ayu serta berpakaian solehah tapi korang sendiri pakai ala ala kutu melepak kat shopping complex atau cam rock kapak gitu..suar jeans koyak , ada kee awek awek tu nak ? kalau nak pun , sah sah kena ceramah pastu...suh berubah...kalau dapat gitu , alhamdulillah !! ( aku antaranya la..hehehe...terus terang nehh ) ..

Ok...kembali ke tajuk kita...tips bagaimana nak menarik perhatian lelaki yang kita suka tu agar tertarik dengan kita....ok..ni aku bicara secara umum ye..bukan laki kaya atau miskin , pandai atau ngok , pro atau amatur...tak kira sapa asalkan lelaki..pada lelaki yang tak sure lelaki , cuba tengok bawah , sekarang ! ...tengok dah ?? anda pasti skang anda lelaki ? baguihhh...Yang perempuan tak yah la tengok !!!!

Pertama ...pakaian...aku tak la suh korang pakai baju yang berkelip kelip tu...yang siap ada lampu lip lap tu haaa..pakaian senantiasa kemas...kalau berbaju kurung , pastikan kemas...ada bau wangi...kalau lalu depan dia...mesti dia akan mengangkat kepalanya..."wanginyaaaaa...anak sapa niii ?? " haaaa....Jgn terlalu menonjol sangat...maksud aku , pakai baju yang boleh mengundang para 'lembu' mengejar anda !! haaa...seksi maksud aku...hehehe...

Ni satu nasihat aku untuk wanita wanita ek...kalau yang dah seksi tu , aku taknak sentuh...ni khas untuk yang bertudung ...sebenarnyakan lelaki suka tengok yang 'free' ...korang tunjuk , laki tengok...bila suh beli , laki tak nak..dia cari yang 'mahal' ...wat pe nak beli yang dah satu malaya dah tengok ??? faham tak maksud aku ? tak paham gak ??? tak paham , g tanya pada yang paham...

Kenapa aku tuju pada wanita bertudung ni ?? Aku rasa ramai tau ...Wanita melayu Islam yang masih mentah umurnya ni , mmg best ditengok dengan hujung hujung mata..mana taknya..atas bertutup ngan tudung yang berwarna warni..ayu jee beb !! tapi bila tengok pakaian ?? Perghhh...ketat sana sini ...tu yang buat orang lelaki suka tengok....freee !!!! diorng tak nampak apa yang ada kat dalam tu tapi diorng akan mengimaginasikannya !!! haaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....lu orang pk la sendiri !!! Lelaki jenis ni tak suka yang bukak bukak...kalau dah terbukak depan mata , diorng tak nak tengok...diorg suka tengok yang 'sipi-sipi' gitu ....ramai spesis ni...

Bagi yang betul betul menutup aurat seperti yang disuruh dalam syarak , alhamdulillah...tapi anda masih belum selamat....senantiasa jaga pemakaian anda...mata jahat lelaki senantiasa menanti peluang ...hehe...

Kesimpulannya , 'ayu' bererti dari sudut rupa .. tidak semestinya cantik je tau !! ..muka tu kemas jee....haaa..kemas camana ??? amik cermin..tengok sendiri...hehehe..

'Ayu' dari sudut berpakaian ...seperti yang aku cakap tadi tu haa...jaga pemakaian anda...jgn jadi 'murah' ...Rugi beb !!!

'Ayu' dari sudut perwatakan....Kalau dua dua diatas dah ok , tetiba sampai kat perangai , perangai cam mak gajah ilang anak !! bila cakap terjerit jerit sana sini..asik nak tinggi suara...tapi pun bila ketawa , cam pontianak mengilai...WAKAKAKAKAKKAKAKAKA....haa..tak sesuaiii....dah cun tapi giler !! ...bukan cun giler...

Apa pun , ini semua cumalah pendapat aku jeekkk..jgn marah atau terasa hati ye.guwauan semata mata ...

Ok...sampai sini ek..nanti aku sambung lagi...satu satu la yeee...

Pesanan untuk para lelaki : Jangan sesekali cari gini..bukan pe ...aku risau dia lak jadi bodyguard korang !!!

You May Also Like

17 comments

  1. nak cari sorang camni
    xkire
    nak cari gak
    hehe

    BalasPadam
  2. hahaha..i suka gelak kuat2..patutla tak de org yg nk dkt...hahaha..but, i like to be myself..wat pa nk kontrol2 kann...

    BalasPadam
  3. "sebenarnyakan lelaki suka tengok yang 'free' ...korang tunjuk , laki tengok...bila suh beli , laki tak nak..dia cari yang 'mahal' ...wat pe nak beli yang dah satu malaya dah tengok ???"

    Erm, macam dah pupus lak lelaki merujuk statment kat atas nun ... sbb through my observation ramai lelaki yang suka nak dekat ngan girls yang freeeee =p

    hurm, ye ke??? =\

    BalasPadam
  4. adess..t'gelak2 sy bace..mmg sume yg abg ben ckp tuh bt0l..

    @ **PriNciPLe_AmZy**: mmg laki suke tgk yg free..tp nk bwat teman?pk 10kali jgk k0t..

    BalasPadam
  5. haha..senyum sorang2 bace entri nie pepagi..;)
    btw..cntek gamba awek tue..hehe..;p

    BalasPadam
  6. ha3..tips berguna utk gadis2 d luar sne. tp sy ada cara sndri.he3.laki suke pmpuan yg tegas,jual mahal, pemalu.
    abg ben, ada tips nak tolak cinta org tak?? ada sorg mamat ni paksa jd teman shidup smati.br jumpa sekali dh ajak tunang. serabut kepala ni..

    BalasPadam
  7. jodoh ketentuan Ilahi..tapi, akai ada..pakai..ada mata tengok..jgn jadikan kite buter dah la..

    BalasPadam
  8. lelaki kena jaga rambut. Penah terbaca katne entah, perempuan kalau tertengok lelaki, perempuan akn lihat rambut dulu. Memang betul pun.. Hensem la cmne pun, rambut tak elok, tak jadi jugakk. :P

    BalasPadam
  9. individual likes.. ade yg suke free ade yang suke mahal.. x gitu?

    BalasPadam
  10. Setuju.. Ramai perempuan sekarang ni pakai tudung tapi tengok bawah, baju,seluar ketat gila... nampak bentuk badan tu, dah depan mata tengok jelah.. Rezeki..hahahaa

    BalasPadam
  11. hahaha.. macam cikgu sekolah dulu selalu jugak bebel kat perhimpunan pasal jibab aka tudung sekolah yg singkat..cikgu kate laki tak suka tgk yg terang2 ,laki suka tengok yg dapat tengok kejap2 ..cth tudung tu berangin kan n then nmpak.. laki suka jenis gtu... wahaha cikgu2x.. tp betullah kan..sme mcm abg ben ckp hehehe..

    BalasPadam
  12. benda dah free , lagi la orang suka tengok kan . sebab free of charge . hehehe . kedua-dua pihak kena 'bersopan-santun' barulah ada ngam. hehehe.

    HAHAHAHAHA . gmbr paling last itu sungguh mencuit hati . HIHIHIHIHIHI :D

    BalasPadam
  13. ibu slalu tegur kalau cik nin gelak kuat2. "tak elok anak dara gelak kuat2..." katanya...
    tapi kadang2 cik nin terlepas jgk. especially dgn kwn2. huhu...

    BalasPadam
  14. sob3...bf salu marah kalau paki baju ketat2... mencilah.....bukan niat nk menunjuk pun... yelah2..pasni pakai jubah trus...=p gurau jek..

    BalasPadam
  15. cik suheela bace entry ni..wahahahaha nak tackle future husband ni :p

    BalasPadam
  16. suka baca entry ni... :)
    tips yg berguna...

    BalasPadam