FULL HOUSE !!

by - Januari 30, 2010

Semalam...JUMAAT ..29/1/2010

KL jammed gara gara dua perayaan disambut serentak yakni THAIPUSAM dan HARI WILAYAH...serentak tak la serentak tapi selang sehari je...tapi tu pun dah boleh menyebabkan KL jammed tak hengat punyaa....

Ni gambar yang aku amik jam 5 petang dari atas PWTC..huhu..nampak tak jalan sesak...
Lebih kurang jam 7 petang , jammed dah mula reda...

Sementara menunggu maghrib , aku sempat mengupdate blog aku...dapat la up satu entri ....cerita beshhh....

Dalam kul 8 malam , baru lah berangkat pergi ke Legend , The Mall untuk ke majlis.....dekat ngan opis je....menurut memo yang dikeluarkan , semua orang wajib pergi....perlu pakai pakaian ala Bollywood...waaaa...aku pun pakai gak..aku paka kemeja ngan suar slack dari pagi tadi...kalau diaorg tanya aku..apa tema aku..aku kata la aku tema student bollywood...yang baru pas bergaduh..haaa...sesuai gitu..

Kawan kawan opis aku dah salin baju..perghh..glemer uuu..hehehe...berseri seri...aku dah tak leh nak bezakan mana satu artis bollywood dengan staff MM2H...serupa arrr !!! hehehe..tak hengat punya ayat..

Selepas kunci pintu opis , aku , Mia dan Miss Cindy turun ke bawah...pergi tempat menunggu...diog nak tunggu kak yati datang...kata mereka , mereka nak tumpang beg dalam keta kak yati tu...ok la..aku pun follow u je la...memandangkan aku tak tau venue majlis tu...aku cuma tau , di LEGEND HOTEL..tu jek..hahaha..

Tunggu punya tunggu punya tunggu ....sampai gak kak yati...aku tengok dalam keta dah penuh..erk...muat dua org lagi..huhu...aku bagitau diorng tak pe la...aku jalan kaki je...amik angin...hehehe...takkan la aku nak celah diantara diorng...kopak pintu nanti..

Aku pun kata kat diorng , jumpa je kat sana...tetiba aku dengar bunyi hon..diorg ajak g sekali..ah sudah...camana ?? ...sekali kak yati keluar dari keta dia...dia suh aku drive jeee..waaaa...aku segan nak drive keta orang ..huhu

Nasib baik auto..kalau manual ?? mau gak aku drift kat parking tu nanti....memula tercari cari parking kat atas tu..tak tau nak parking yang berhampiran dengan pintu depan ballroom tu...

Last last tanya pak guard berbangsa Bangla..huhu..dia bagi la penerangan..pusing punya pusing..jumpa gakk....pastu naik la ke tingkat 8 !! pergh..dia pnya pusing kat situ...mmg leh pening woo..

Aku pun dah mabuk disebabkan pusing punya pusing tu...Sampai gak level 8 ....8 tingkat tuu...dulu aku pk camana laaa aku nak bawak keta dalam keadaan gini ha...sekarang aku tau dah....keadaan aku ? mabuk !! hahahaha..

Sampai situ..parking ..terus g lobby...

Tengok semua hadirin..perghh..pakaian tak hengattt..hahaha...





Lepas YB Menteri abis berucap , dia mempersilakan semua untuk menjamu selera terlebih dahulu sebelum acara diteruskan....MC pula ialah Dato Mahathir Lokman..huhu..

Makanan dihidang secara buffet.....hehehe..membuatkan aku mati terus nafsu sebab nak beratur...dah la penat...suh beratur lagi ? mintak mangap leeee....aku terus blah..hahahaha..pelan pelan aku cabut....aku keluar..aku terus ke The Mall..dari tadi aku teringin nak makan McDonalds...heheh..teringin burger dia...

Sampai situ..orang punya la ramai dok beratur...sekali lagi aku mati nafsu...ermm..nak makan pe ekkk...haaa...KFC lak..heheh..dalam kepala aku...ayam 2 ketul...hehehe..

Maka g la KFC lak...huh ! sama gak..ramai orang..tapi tak pee..aku beratur gak....

Tinggal sorang lagi ...depan aku jee...ermmm..aku tengok menu....cam tak beshhhh...jeee...hahaha...pastu aku blah dari situ..huhu...

Aku berjalan dari situ..nampak satu kedai ni..takde orang...hehehe..ni baru besh...aku tanya...bukak lagi ke ?? dia kata bukak ...nak nakkk..

Taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

Aku sukeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee teppanyakiii...


Aku order set ni..hehehe


Hehehehe...semua dalam ..rm23 hengget..hahahaha...dah ada RM...ada la hengget...kenyang punya pasal....ancus diet aku minggu ni..H

Dalam kul 9 lebih..aku gerak g hospital ..naik teksi...aku pk gak ..nak turun mana..kalau pintu depan..masak aku nak menapak sampai ke wad pediatrik...wad kanak kanak..hurmmm...

Pemandu teksi tu tanya aku..nak turun mana....aku tanya mana boleh ? dia kata kecemasan nak ? aku kata boleh jeee...

Sekali sampai kat HKL ..dia leh masuk dalam..eh..nanti kena byar parking lak..sebab bila masuk HKL ada , parking fee...huhu...mahal la plak nanti..tak pe la...belasah ajaa

Aku tanya dia...boleh antar ke wad kanak kanak ke ? ...dia kata boleh ajer...Waaa.beeshhnyeee..tak yah menapak...dah la penat ni..

Sampai kat situ , aku tengok pelawat tak dibenarkan masuk dah...ermmmm...aku call wife aku...suh dia keluar...nak g amik mak mertua aku yang sedang dalam perjalanan ke KL...dalam bas ekspress lagi..

Bila wife aku kuar..maka berpatah lah balik ke Hentian Putra yakni betul betul dekat opis aku tadi...adeh.....

Sampai kat Hentian Putra , wife aku call mak dia...ermmm..still dalam perjalanan lagi...parking keta dalam tu..pastu ajak g The Mall...The Mall lagii !!! ..hahaha

Kali ni baru dapat masuk Mcdonalds...hehehhee...

Taraaaa.....mmg hancuss diet akuuuu

Ni ler netbook yang aku beli ari tu...hehehehe...murah jekk.

Dalam kul 10 lebih...baru la mak mertua aku sampai....g amik dia..pastu terus ke hospital...


Diorng masuk dalam 20 minit gitu..aku duk kat luar..sempat mengupdate FB aku..hehehe..sempat kenakan kawan kawan dalam tu...hehehe..jgn marah aaa...

Kitorang sampai putrajaya...dalam kul 1 pagi gitu..

Sampai jek..aku plan nak update blog...nak cerita...last last laptop tengok aku...aku tertido depan laptop..hahahaha

Pagi ni...SABTU...30/1/2010 ..

Lepas solat subuh..aku siap..suruh wife aku bersiap..nak g hospital awal skit...takut jalan jammed...dalam kul 7 lebih , kuar dah dari umah...ikut highway..MEX...terus sampai ke JALAN AMPANG..hehehe..cepat tu..pastu amik jalan TUN RAZAK...sampai spital tepat jam 8 pagii...hehehe

Parking..terus masuk ke wad ...guard tahan memula...masa aku masuk tu , aku wat muka selamba...hehehe..aku lepas...tapi wife aku kena tahan..hahaha..lepas dia explain...dia pun leh masuk gak..

Masa sampai ke katil AMMAR , ada doc sedang periksa dia...


Ni la mak ayah Ammar....masa ni dok asik teriak jee...penyakitnya baru leh tau esok berdasarkan air tulang belakang dia....demam dia dah ok skit...

Sebelum tukar syif , aku ajak wife aku n mak mertua g breakfast..hehehe....aku makan bihun jek..hehehe..ringan ...

Pastu terus aku balik ke Cheras...tinggalkan wife n mak mertua aku jaga si ammar...temankan adik wife aku tu...

Dalam teksi..heheheh..semasa aku cakap destinasi aku ..pemandu tu cam terpinga pinga..hehe....tapi dari bunyi suaranya , aku tau dia orang mana dah..hehehe...orang sabah...

Aku bagitau dia kawasan mana ...baru dia tau..hehehe

Dalam teksi..memula diam...pastu bila aku mulakan perbualan...baru dia join...saja aku pancing dia....aku cakap la aku nak g holiday kat sabah...dia cakap sabah besh....dia kata dia orang sabah...aku cakap , aku tau..hehehe..tengok muka pun leh tau dah...

Mcm mcm kitorang borak...dia kata dia bawak teksi tu part time....full time dia...pembaca berita radio di Red Fm..huhu...

Ok la..sampai sini...korang pasti nak tau kesudahan cerita aku ngorat awek tu kan..haaa...tungguuu..

You May Also Like

1 comments

  1. uit... ada yer announcer radio jd driver teksi... kagum.. rajin sungguh dia yer... :p

    BalasPadam