FASHA SANDHA : KENAPA PERLU BENCI DIA ?

by - Januari 21, 2010

Tadi ada la aku terbaca blog sahabat berkaitan artis sorang ni....iskh iskh..sian..siap ada Fan Club BENCI FASHA SANDHA....huhu...

Awat laa jadi lagu ni ??? Kenapa perlu benci membenci sesama sendiri ? Kalau tak suka tu , biar je la...jgn membenci lak..Apa saja dosa yang dia buat , tu antara dia ngan Allah..kita yang kerdil ni , berdoalah agar diberi hidayah padanya....Sapa la kita ni nak membenci orang lain ? Kalau benci sekali pun , tak yah la buat Fan Club....Bagus sangat ke orang yang membenci orang lain ni ? Cuba cermin diri tu ? Sempurna sangatkah ?



Bila orang tu buat keburukkan , ramai laaa yang sokong sekali join...bila orang tu buat kebaikkan , diam lak ? tak nak lak war war kan ! ...Berapa ramai artis di Malaysia ni yang membuat kebaikkan...tak de lak FAN CLUB untuk dia ! Ni asik tengok buruk orang jeeeee....dah jadi tabiat manusia kan..suka tengok yang buruk..

Aku bukanlah sokong dia mahupun mana mana artis di dalam dunia ni...lantak la..tu punca rezeki diorng..samada halal atau tidak , Allah yang menentukkan...nak kata bagus , aku jauh sekali..nak kata buruk , dah tentu aku ada...cam tu gak orang orang yang benci membenci ni...

Biarkanlah dia....dia tak kaco sapa sapa pun..kalau dia kaco pun , sah sah orang yang dia kaco tu sama spesis cam dia..kalau tak , tentu orang tu tak layan kan...

Baca boleh..dengar boleh...tapi jgn layan !!!! ...Tadahkan tangan tu....berdoa agar FASHA SANDHA dimurahkan rezeki..diberkati hidupnya dan yang penting sekali...diberi hidayah oleh Allah SWT.... buang le perangai buruk tu....udah udah laaa..

Satu lagi...semalam aku terbaca gak pasal kes caci orang sarawak...hurmm....bagi aku la....sapa saja atas dunia ni , selagi dia tidak menzalimi orang lain , orang itu tidak berhak dicaci....so pk pk la sendiri..tak kira la ko orang sarawak ke..orang selangor ke..orang kedah ke...org kelate ko....sama jeeeee.....mati nanti belum tentu masuk syurga !!! tak payah nak membezakan orang itu ini...sama jeeeeeeee ! adoi...tak sekolah keeee

You May Also Like

8 comments

  1. ni hebt...siap ada fan lagi..=)

    BalasPadam
  2. manusia ben...lagi orang benci..lagi ramaila yang tolong tambah garam...

    BalasPadam
  3. buat la cam ni, kalau suka puji, tak suka diam je. Tak de sape yang sakit hati maam tu kan =)

    BalasPadam
  4. sifat normal manusia. suka dipuji, benci dkeji.

    BalasPadam
  5. sian kat fasha sandha..kt tak tahu kisah sebenar tak baik nak tuduh2 dia jahat ker tak..siap ade fan club benci fasha tu dah kira tak baik la..

    BalasPadam
  6. memang manusia slalu menghukum walaupun kadang2 dosa tu antara HAMBA ALLAH tu denganNYA. Kita x tau tempat HAMBA ALLAH tu sisiNYA dan janganlah kita menambahkan dosa kia kerana dosa antara manusia lebih susah diampun selagi maaf x diterima...

    BalasPadam