KHAS UNTUK WANITA - RED GLOW

by - Januari 13, 2010

NEW VERSION

MASA : 7 LEBIH PAGI
TARIKH : 9/1/2010


Arghhh....malasnyaaaaaaaaaaaaaaaa nak bangun ...dah la ari ni ari Sabtu...nak tido sampai kul 2 petang..blehh ???

Mana blehhh..wife aku dah gegar aku awal awal...ajak g RED GLOW ACADEMY ...nak belajar make up...beria ria dia nak g...dari minggu lepas dok cerita nak belajar mekap kat kawan kawan dia...

Dia kata dia dah lama ikut perkembangan blog Red Glow neh....ari ari dok baca kat blog sorang ni..huhu..mana la aku nak tau..takde masa nak baca blog orang..nak update blog sendiri pun kekadang terpaksa curi masa..hehehe....

Alasan takleh pakai !! masa tu banyak...cuma kena pandai bahagi masa la...jgn bagi alasan takde masa kan...bijak ngan tak bijak je nak bahagikan masa tu..

Dalam kul 8 lebih ..pagi la.. tak sempat nak makan pagi lagi , dah bertolak kat keluar...nak ke Shah Alam...huhu...dah la tak familiar ngan Shah Alam ni...aku print map dari google map...dan berdasarkan pengetahuan aku , paling mudah nak ke Red Glow ni , cari Masjid Shah Alam..haa..mudah jeekk...

Dari Putrajaya, ikut MEX ...kira dalam 920 pagi tu sampai dah la...saja sampai awal sebab nak breakfast mana mana kedai dekat ngan Red Glow..

Mmg cantik..bawah Red Glow tu je dah kedai mamak...cantekk..aku pekena capati ngan milo o jek..wife aku , teh o...tak de selera nak makan...ghairah nak belajar mekap la tu kot..ahaks

Aku sebenarnya masih dalam keadaan mamai..hehehe..ngantuk siutt....tido semalam dah kul 2 lebih...pagi..hehehe..jadi jembalang internet jap..dok cari idea nak update blog..tapi takde idea..bahan tak de..dari aku merapu , baik aku tunggu ada bahan..

Sampai sampai..keluarkan kamera...cam biasa ..tugas aku amik pic..


Kat sini jgn risau la ek....nak makan minum berlambak..kalau korang bawak suami korang pon diorng leh g jalan jalan kat depan tu..ada shopping complex ..ahaks..

korang leh nampak masjid Shah Alam ngan Plaza Shah Alam dari sini...kan senang tu..hehehe...

Sampai kat atas , kitorang disambut mesra oleh Najwa...bussiness partner Arlina..masa ni Arlina takde lagi..Najwa sorang..

Dalam borak borak tu..aku pun g la amik pic tempat ni ha...

Bawah ni , korang leh tengok bilik pengajaran Red Glow...




Aku mcm tak percaya lak..terjebak dalam kancah arena wanita..dari gym ke make up ???? oh tidakkkk..kalu tak kerana wife aku ...hehehe....tak sampai aku kat sini...



Kelas bermula...aku melepakkan diri di luar..update blog ni...special edition.. part 1..
Kamera kat tgn wife aku ..dia amik gambar lak..adeh..bergoyang goyang..ni nak beli kamera dslr neh...hahaha...






Sementara tunggu diorng abis ...aku update blog , fb....huhu...pastu ada makan tengahari...hehe...nasi ayam..sedap la pulak...aku makan skit je la..


Dalam kul 4 lebih gitu , maka selesailah pengajaran untuk kelas pertama...untuk amatur ada dua kelas...profesional ? heheh..ada najwa cerita tapi aku tak hengat..ahaks..kalau nak tau , kena la tanya dia sendiri..

Bergambar kenangan dengan peserta..siap bertukar no tel..tak hengat...ngan aku sapa lak takda sapa nak tukar lak..hahahah..guwau jeee


Kanan sekali tu ARLINA ROSLI...diikuti oleh NAJWA...yang sorang lagi tu ...sendiri mau hengat la kaaannn...ahakss..

Set ni Red Glow Academy bagi...free jee.. ;) tqq arlina..



Kat rumah aku ...ermmmmmmmmmmmm.....penat tak hilang , wife aku dok kalut suh amik gambar ..kenangan katanya....nak kata apa kan..dah dia minat ...

Yang ni dia try belajar mekap sendiri,tp dibantu gakla tang nak pakai fake eyelashes tu oleh najwa..katanya la...


Haa...abis dah...tak tau la kan...bagi yang pertama kali belajar mekap , ok la kan...bukan dah pro pun..baru belajar pegang berus mekap....kalau korang berminat nak tau lebih lanjut tentang RED GLOW ACADEMY ni , ada banner kat belah kanan blog aku ni...di ruangan KHAS UNTUK WANITA.....klik jek....

BERIKUT ADALAH ULASAN KHAS DARI WIFE AKU SENDIRI ...aku tak masuk campur aa...no edit edit..live from Putrajaya :

" happy sgt sbb dpt belajar make up dgn cikgu2 yg sgt baik hati dan mesra, ditambah ngan kepakaran dan pengalaman yg mereka miliki... banyak tips2 berkaitan mekap yg dikongsi bersama dannnn..... yg ptg, jgn segan dan malu utk bertanya...sbb diorang akan cuba ajar sampai kt puas hati:)....
p/s:thank u soo much for both of u... Najwa n Arlina by giving me a wonderful experience:)

You May Also Like

7 comments

  1. wowiee..bestnya dpt blajar mekap!

    BalasPadam
  2. thankies to both of u tooo.... its our pleasure to have both of u in our class.

    BalasPadam
  3. perhhh.... siapakah yg nmpak gagah perkasa disebelah banner red glow tue?? uuu... dasyat nye.. , hoho info cmni pun mnarik jugak.

    BalasPadam
  4. bestnya main mekap-mekap..en ben tak join skali ka?

    BalasPadam
  5. wahhhhhh..besnye dpt blaja mekap freeeeeeeeeeeee...:)

    BalasPadam
  6. menjejak ke entry lama abg ben..saya memg suka godek entry lama..hehe

    * cantik + comel la wife abg ben tu.hehehe * :)

    BalasPadam