BLOG HINA MENGHINA ?

by - Januari 23, 2010

Lawak tul la...blog cam ni pun leh wujud...

Tapi yang kali ni dia hina Sultan Johor yang baru mangkat...Si penulis blog ni aku rasa mmg saja nak cari ' kebahagian ' dengan berbuat demikian..boleh popular mamat ni..samada pasni dapat makan free ( ISA ) atau bilik free ( penjara ) ..semua tu bergantung la..kalau ada orang report pada pihak berkuasa , maka siasatan perlu dilakukan...ok..aku tak mo bicara bab ni..luar bidang kuasa aku..

Cuma aku nak bicara tentang komen komen yang diberikan kat blog tu...mmg best bila baca..aku rasa kalau anak anak kecil membacanya , sah sah akan menghafalnya ..penuh dengan caci maki...kenyang beb !!

Yang aku peliknya , si penulis tu dah gitu...mencaci...org org yang mengomen pun boleh join memaki sekali ? tapi diorng maki si penulis tu ? ..Sepatutnya kan ...wat tak tau....print blog tu , bawak g balai polis..repot..kalau kita join memaki hamun dia , kita sama cam dia la...wat pe ??? satu spesis ngan dia je la kan ? ..tak memberi pulangan langsung ....

Gunakan akal , gunakan saluran yang betul...aku tak sokong mana mana ...cuma aku ini dilahirkan sebagai orang melayu sedih lihat orang melayu maki memaki antara satu sama lain ...tak cukup kah kita lihat bangsa lain cuba menjajah bangsa kita ? ni kita sesama sendiri nak gaduh !

Sekali lagi..gunakan akal ! ..g je repot polis..abis cita...tau lah diorng wat keje diorng...ni tidak..join da club...maki sana la..maki sini la...cukup tidak matang ....

Bagi aku si penulis dapat hits yang tinggi kerana ni...bijak tul cari peluang...kalau dia terlepas mmg dia bernasib baik la...kalau tidak ? sendiri mau hengat...

Berblogging ni , biarlah memberi infomasi ..infomasi yang tepat , benar dan ikhlas...


kalau korang berminat nak baca blog tu ..ni urlnya..tapi nasihat aku , tak payah la join caci maki ni..buang karen je..korang baca n lihat betapa pendeknya akal yang mengomen dalam tu...haihh

http://adukataruna.blogspot.com/2010/01/dah-mampos-buat-cara-mampos-la.html

You May Also Like

9 comments

  1. tul.memang pendek akal... :(
    teruk tul

    BalasPadam
  2. ben, camne nak amik tindakan. nk try flag tapi x reti...

    bab caci balik blogger tu CN mmg tak setuju. darjat kita jd sama rndah dgn dia. seeloknya terus amik tindakan tak pyh caci dia. tu skang CN tgh pk cmne nk buat...

    BalasPadam
  3. ni nasib takde orang report polis lagi...kalu ada orang report, sah kena tangkap..raja hukum buang negara baru tau..cam kes komen bakar gereja kt fb a..kena tunggu orang report baru polis ambik tindakan..kalu takde report polis takleh tangkap free2 je..pastu, camna nak wat dgn blog tu?takde sapa2 nak gi report ke?bahasa dia sungguh kurang sopan..ish3

    BalasPadam
  4. jangan lah kita mcm depa,....mmg blog dia tu terlalu panas........bahaya kalau biar lama2x....

    apa pun al fatihah kepada al-mahrum sultan iskandar,kami rakyat jelata berdukacita ats pemergiannya..semoga baginda dimasukkan dalam golongan orang2x yang beriman

    BalasPadam
  5. Bangga kah dia menulis, memaki hamun begitu? Apakah tujuannya? Siapa dia utk menilai hamba Allah yg lain? Ingatlah kita hanya manusia biasa yg tak lari dr melakukan kesilapan....
    Jgn di nilai salah silap orang, nilai lah diri sendiri...

    BalasPadam
  6. salam....
    budi bahasa budaya kita.....
    kita masih ada dunia yang kekal bakal ditempuhi...
    buat Al-Marhom kita sedekahkan Al-Fatihah....

    BalasPadam
  7. thanks 4 d url. nak skodeng r pasni!
    (^_^)

    BalasPadam
  8. (O_O) alaa...
    entry tu dah takde!
    ruginye tak bace entry ni td..
    huhu~

    BalasPadam
  9. tumpang lalu...dah ada org buat group menentang adukataruna ni kt fbook...mcm2 skrg...tkot btol...huhuhu..

    http://www.facebook.com/?ref=home#/group.php?gid=268156631318

    BalasPadam