Khas buat new blogger ( newbie )

by - April 09, 2010

Aku nak wujudkan blog list khas buat blogger baru ...

Mana mana blog yang baru dibuat dalam tahun ini .. Diulangi , tahun ini ..2010 ... dan hanya ada bawah 50 follower , berminat nak berada dalam list tersebut mesti buat satu entri khas .. dan nyatakan ,


1 ) Kenapa nak berada dalam blog list aku ;

2 ) sehari berapa kali update blog ;

3 ) kenapa korang nak berblog ..

4 ) dari mana tau mengenai blog aku ..

Jangan lupa header yer .. tu jeeee... tak susah pon .. ok ? lepas buat .. letak url kat komen .. terhad .. sapa cepat dia dapat ...jeng jeng jeng ..

p/s : Pastikan anda seorang yang rajin update blog .. mudah diterima ... aku akan check entri gak tau ...

You May Also Like

54 comments

  1. waduhhh... camner ni... akak takde dalam list ler ni.. sbb folower akak dah 100 lebih.. adusssss.. camner ni ben....

    BalasPadam
  2. newbie
    1)sbb hari2 saye bukak blog ben ashaari tp nak hupdate blog sendiri xde idea...cane?
    2)tgk blog org lain berkali2 tp update sendirinye jarang2
    3)memule mcm nak tambah duit pocket tp strategi lum berjaya lg...hahahaha
    4)dari pak tua @ mat gebu la sape lg..

    airasweetnlovely.blogspot.com

    BalasPadam
  3. sweet : kena buat entri ... kemudian link entri sweet tu , paste kat sini ..

    diarihatiku : erk ...akak buat yang jelajah tu jer ..ek

    ken : mana ada fames .. blogger kecil lagi ...

    BalasPadam
  4. saya pun mula blogging tahun ni,since feb,tapi follower dah 80 lebih,tak dapat ke ben?..huhu..

    eh hehee..xpe lah,kasi peluang pada yang lain lah ni.
    *tak merajuk ye*

    BalasPadam
  5. sy dh bkecimpung dlm cak lempong ni dh hampir 1thn stgh...>< kot... sbaya anak gurl sy...2009...leh join x?

    http://bukhairiah.blogspot.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-di-jelajah-oleh-ben.html

    BalasPadam
  6. ben aku dah buat..

    http://akubolehdownload.blogspot.com/2010/04/ben-ashaari-tolong-senaraikan-blog-ini.html

    BalasPadam
  7. adoi..tplas lae pluang..aku awal 2 bulan je..bleh x?haha

    BalasPadam
  8. sy dah buat....marilah jenguk

    http://aidabeardot.blogspot.com/2010/04/mari-lah-jelajah-blog-saya-ben-azhari.html

    BalasPadam
  9. kah...kah...kah...suh wat entry ke...hehehe...sorryla en ben....saye betul2 baru neh...baik...akan dibuat sekarang jugak!

    p/s:saye budak baru belajar mengensot...huhu ^O^

    BalasPadam
  10. adehhh camner ni..blog wujud thn lepas...follower pn cikit jek. x berpeluang ke En Ben

    BalasPadam
  11. aduh..aku tak lepas semua syarat tu pula..

    BalasPadam
  12. En Ben..sudi2 lah menerima blog ini okey...

    http://jajazack.blogspot.com/2010/04/blog-jajaz-wajib-ada-dalam-blog-list.html

    BalasPadam
  13. saya berkecimpung dlm arena blog nie tahun 2007. tapi followernya cuma 5 orang ajer... boleh ker join? heheheheh

    BalasPadam
  14. saye sudah wat entry....sila pengetua en ben semak homework saye...mekacih ;)

    http://airasweetnlovely.blogspot.com/2010/04/me-newborn-newbie.html

    BalasPadam
  15. baru menjenguk2..waiting for the list...haha beragan !!!

    BalasPadam
  16. salam...Ben, entri da siap..hehe

    http://dedebukasih.blogspot.com/2010/04/kenapa-aku-nak-masuk-dalam-list-ben.html

    BalasPadam
  17. Benn...pak tua mmg respek sama luu lahhh!!!....kerja keras....ok nanti pak tua ikut serta mempromosikan agenda Ben ini yeaa...bukan nak apa2, ikhlas menolong antara blogger2....pstt..ada harapan tu menjadi "jutawan" tak lama lagi....

    BalasPadam
  18. Salam! Saudara Haku dah buat entry sudi-sudi la terjah aik!
    http://jemariseni.blogspot.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-di-jelajah-oleh-ben.html

    BalasPadam
  19. aku boleh join tak? erm..., blog dah buat tahun 2008...tapi bru jumpa taun nie.... follower plak sudah terlebih 11 org... mcm mana nie? hehe

    BalasPadam
  20. adehhh camne ni...blog ni wujud Sept 2009. Follower pn sket jek...xde chance join ke En Ben

    BalasPadam
  21. me! me!
    http://namasayadania.blogspot.com/2010/04/nak-berada-dalam-list-itu.html
    tqvm! ^^

    BalasPadam
  22. tsk tsk tsk.

    baru nak join.....
    tapi..

    nak join jugak bleh tak encik ben?.
    boleh laaaaa....

    =))

    BalasPadam
  23. hai ben..igt nak join..tapi x pe lah..bagi kat org baru je..

    BalasPadam
  24. wow......ben.....cayalah...
    ayu pun baru join 2010..tapi ben dh jelajah..rasanya y nie dh okey kot...terima kasih atas idea dan semangat ko tu...........

    BalasPadam
  25. ala..ayat di kepala macam sama je ngan mat gebu..suspek la Ben, bekerja keras siang malam..

    "Ben ni betul ke Ben Ashaari tu??" hehehe..diulang ayat orang yang tak percaya awakle famous blogger tu..

    Keep up the gud work..kalau dah dapat bmw sebijik nti jangan lupe kawan2 :-)

    Thanks jugak dah tulun meng'up'kan littlesharingspace. Untuk yang ini macam tak cukup syarat le..takpe bagi peluang yang lain..sebagai bonus di hari Jumaat ni sesiapa yang komen sebelum saya dan provide link tu saya dah tulun melawat page korang..Selamat berkenalan..:-) (ada pertandingan comment terpanjang ke ben? Over btul ku mengomen)..

    BalasPadam
  26. bagus la idea ben nih.. harus join tapi dah tak menepati syarat2 tu.. kasik kat orang lain la plak

    BalasPadam
  27. erkkkk...open tableeeee nanti ..hahaa..insyaAllah .. aminnn

    BalasPadam
  28. ben.. bllg da buat dah.. heheh
    entri jelajah blog.. hehe
    kasi tgk k.. =)

    http://alkisahsibelalang.blogspot.com

    BalasPadam
  29. thanks pengetua ben!!!

    sangat2 la menghargai kepada en ben kerana sudi meng 'list' kan saye w.pun bukan top 5....hehe..thanks alot!

    BalasPadam
  30. hi en ben..saya dah buat entry dah..
    http://mumyShaneQeisha.blogspot.com

    BalasPadam
  31. en ben saye suda belari2 m'hupdate bel0g...ini dia...



    http://kerenggebukansemut.blogspot.com/2010/04/bl0g-kengge-wajib-ade-dalam-bl0g-list.html

    BalasPadam
  32. encik ben..saya nk minta maaf secara terang terangan ni...
    maka dengan itu encik Ben g la tempeleng blog saya ni supaya tidak ade kesilapan di kemudian hari

    http://aidabeardot.blogspot.com/2010/04/short-note-permohonan-maaf-dengan-ben.html

    BalasPadam
  33. Aler, kalau hujung tahun lepas tak boleh ke???

    BalasPadam
  34. saya join lagi..muahaha...

    http://cariwriter.blogspot.com/2010/04/khas-buat-new-blogger-newbie.html

    BalasPadam
  35. En Ben,
    Jemput singgah ya :D

    http://hislovelyprincess.blogspot.com/2010/04/im-newbie.html

    BalasPadam
  36. En Ben saya pn nak :p

    http://fiqahika.blogspot.com/2010/04/saya-newbie.html

    BalasPadam
  37. cik ben..bersusah payah saye memkir ayat. maka, melawatla ke blog saye :)
    tQ. jasamu dikenang~

    http://anakpakcikanuar.blogspot.com/2010/04/choose-me-please.html

    BalasPadam
  38. saye dah buat en ben..harap sudi membace~
    http://inibelogzayani.blogspot.com/2010/04/ben-ashaari.html

    BalasPadam
  39. Hai En Ben.. :)
    Hehee..
    Dah buat satu entry khas untuk ini..
    Jom..terjah sini..

    http://wintzloveme.blogspot.com/2010/04/newbie-nak-masuk-blog-list-ben-ashaari.html

    I'm waiting for you to be there..haha.. XD

    Cheers~~ :)

    BalasPadam
  40. nak jOin boleh encik ben??
    hehe

    BalasPadam
  41. Bro..jgn menangis baca luahan hati ku yg secukup rasa..terima lah hamba menjadi anak murid mu~~


    http://wowtakfercaya.blogspot.com/2010/04/khas-utk-anda-ben-ashaarihuhu.html

    BalasPadam
  42. bro..tadi da komen..tapi ada masalah internet connection..tak tau la lepas ke tak..sy anta lagi skali yeh..


    http://wowtakfercaya.blogspot.com/2010/04/khas-utk-anda-ben-ashaarihuhu.html

    BalasPadam
  43. salam..

    pertama sekali.. memg saye x brape memenuhi syarat sbb dah lebih dr 50 follower.. tp blog sy tu masih baby lg..

    Ingin dijelajah oleh Ben sbb nak tahu pendapat ben mengenai blog saye tu.. sy dah wat n3 pasal tu..

    Harap2 sudi2 kan lah jengah2 blog sy tu.. ^_^

    http://e-nawanisfan.blogspot.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-di-jelajah-oleh-ben_10.html

    BalasPadam
  44. salam en. ben,
    offer masih dibuka ke? akak lmbt tau la pasal ni. ni tau pun bila baca blog pak tua gebu tu;)nnt akak buat entri khas utk en. ben ye.

    BalasPadam
  45. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  46. en. ben,
    entry khas untuk en. ben dah siap. sila la singgah ye.

    http://rinimemories.blogspot.com/2010/04/en-ben-ashaari-kedatangan-mu-ku.html

    BalasPadam
  47. ayyyaakkk..penah dgr pasal ben asyaari...tp tak lehh excited..tp bile terbc blog2 nih..mcm femes gak hehe..

    baru nak masuk contentss tp enggak layakk sbb follower aku dah 200lebeyy...

    huwaa takper2...per2 hal kalo en Ben sudi..dtg laa bertandang ke blog sy yee...http://cikgufarha.blogspot.com/

    tak de yg menarik..sekadr suke untuk berbicara..jemput2...kalo leh follow sekali yeehehe...thankss

    BalasPadam
  48. Salam en. ben.

    merayap-rayap kat blog taun yang glamer dan femes ni telah meneukan saya dengan entri ni.

    buleh join lagi ka?

    kalau buleh, lepaih exam ni, makcik buat. Buleh?

    toceii

    BalasPadam
  49. Salam Abg Ben..saya baru jek jenguk blog abg ni...saya dah buat blog ni dah 2 thn..tp lum glamer lagi...mcm ne ek?

    BalasPadam
  50. @Alin Marlini

    wsalam... alin.. anggap blog sebagai satu produk .. bagaimana nak pasarkan produk tersebut.. tu je caranya

    BalasPadam