Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 30 Januari 2013

Demam campak pulak !

Ni baru betul-betul pakej ! Heehhe.. Mak aku perasan tadi..Dia  kat celah kangkang Qhaliff naik merah merah..

Memula ingat , ruam .. Tapi bila dia kata kat badan pun ada , dan kat muka pun dah naik .. aku suspek demam campak .. Musim ! Ramai je budak dpt dlm minggu ni .

Patut manja semacam .. Nak kena cari daun semambu lak .. hurmm..

Published with Blogger-droid v2.0.10

20 komen :

Mrs Velentine berkata... [Reply to comment]

gatal ni..

afifudinsohaini berkata... [Reply to comment]

masakla bpaknya nak menjaga ni..haha

Eyqa Hasnan berkata... [Reply to comment]

Get well soon qhaliff ..

Ummi Iman berkata... [Reply to comment]

kesian.. moga cepat sembuh.

Dea Zuelaiyka berkata... [Reply to comment]

Saya dh hari ketiga kena chciken pox.

[PCL] berkata... [Reply to comment]

eh musim campak eh.?..kesian bebudak..menghenyam gatai satu badan !

salimahsahim berkata... [Reply to comment]

Cian die...bg die bnyk mnum air..get well soon!

http://salimahsahim.blogspot.com/2013/01/titew-sakit-dush-dush.html

El-Janna berkata... [Reply to comment]

demam pulak.. cepat2 bawak g klinik..

reenapple berkata... [Reply to comment]

x nampak sgt bintik merah dalam gmbar tu... harap cepat sembuh. =).

#aku kena deman campak masa darjah 5,.. ehehehe

Ieka Farhana berkata... [Reply to comment]

pergi laa klinik matikan chicken pox tu biar ta melarat

Faizul Osman berkata... [Reply to comment]

kesiannya...
sy pernah kena demam ni dulu...

Mat Gebu berkata... [Reply to comment]

Oloo...siannya Qhaliff...huhu. Cepat sembuh yeaa..pakcik mat doakan..

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Allahuakbar..kesiannya si comel ni..kalau minum air kelapa hijau pun ok juga..bagi campak tu keluar semua..jadi tak berulang..dah kebah baru sapu daun cermai tumbuk + beras sikit buat sapu kat badan..ni yang mama saya buat kat saya.. ;)

waiman takwa berkata... [Reply to comment]

Banyakkan makanan bersayuran. Kalau masak bubur masukkan sayur

D Yatie berkata... [Reply to comment]

yang jenis halus2 macam rashes kan? sian dia. mesti tak selesa. orang kata kalau tak keluar hbis sampa tapak kaki. akan berulang-ulang.

Sukma Haron berkata... [Reply to comment]

jangan lupa tepekkan daun sembambu supaya cepat sembuh dan tiada kesan & parut di badan.

Cik Siti Abu Sujak berkata... [Reply to comment]

My son dulu pun kena cacar umur2 camni.. Pastikan badan sentiasa bersih, tak berpeluh... mandikan selalu. Ikut ckp Dr. InsyaAllah, kejap je baik

EjamOthman berkata... [Reply to comment]

alahai kesian qhaliff, awal pula dapat campaknya...
jgn makan kicap tau qhaliff nanti tompok2 parut plak tak hensem :)

Mama Vogue berkata... [Reply to comment]

Awal gak Qhaliff kena ye..
Bagi minum air kelapa muda tau..
Kalau dia dah start menggaru tu lebih baik sapu Calamine Lotion kat ruam tuh..

zulia lia berkata... [Reply to comment]

Anak sy masa 4 bulan da kena campak.sy bg minum air kelapa & sapu losyen yang klinik bg.ala2 mcm bedak sejuk lh losyen tu.Alhamdulillah 2 ari campak kt muka & badan ilang.

http://mamaamanfiras.blogspot.com/

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI