Ceramah Sharifah Zohra ‘Listen’ akan datang dibatalkan !

by - Januari 16, 2013

 

Ceramah akan datang yang akan menampilkan penceramah kontroversi Sharifah Zohra Jabeen Syed Shah Miskin, bertajuk "How To Make Your First Million" telah dibatalkan, kata penganjur, Rabu.

Sharifah Zohra menjadi perhatian awal minggu ini selepas video beliau berkeras dengan seorang pelajar tahun kedua jurusan undang-undang semasa forum di Universiti Utara Malaysia (UUM) tersebar di Facebook dan lain-lain rangkaian media sosial.”- Mstar Online

 

Aku dok dengar la kengkawan di whatsapp dok sebut … “ LISTEN , LISTEN ,LISTEN , LISTEN .. “ berulangkali sampai aku naik pelik .. Apa giler diorang ni ? Apakah ada kempen bertajuk  LISTEN lak ? Ada kawan bagi link youtube. Memandangkan aku tak guna UNIFI dah , maka malas la nak dengar .. Hehehe.. Kat FB pon ada ?? Grrr .. Ketinggalan kapal betul aku ..

Tadi , aku terbaca di Mstar pasal penceramah yang telah menimbulkan kontroversi tu .. Tak puashati punya pasal , aku pun google cari Youtubenya memandangkan wifi di hotel ni free dan boleh akses Youtube .. hehe … Tqqq ..

Hurmm .. Tonton dah .. Pastu aku google dan baca pendapat atau membaca lebih lanjut pasal kekecohan tu agar seimbang dengan apa yang aku tonton di Youtube tu ..

Dah faham puncanya .. Hurmmm … Apa pun kekecohan yang berlaku , aku tak leh nilai sangat.. Mungkin terlalu tegang suasana di sana cuma peliknya , masa si Bawani tu beri pendapat , ramai tepuk tangan .. Macam setuju tetapi bila Sharifah Zohra dok ‘bantai’ dia semula , ramai jugak bertepuk tangan ..

Part ni , aku faham sangat .. Sememangnya ramai LALANG dalam negara kita .. Aku fahaaammm sangat !! Yang berani bersuara , sorang dua .. Yang menolak ramai .. Bila nak kena ‘kantoi’ ramai cepat cepat lari ke belakang sambil menuding jari dan menjerit ‘ aku tak tau apa apa  !! Dia yang cakapp !! “

Hurmmm .. Apa pon , selesaikan dengan profesional .. Ilmu ada .. akal ada , yang takde cuma kesabaran .. Hehehe ..

LISTEN TO YOUR HEART ! Lagu feveret aku ! Hehehe..

You May Also Like

9 comments

  1. baik batalkan sebelom beliau terus2 menyampakan cermh bkenaan 'animal planet' beliau..(*_*)

    BalasPadam
  2. forum tu 3 jam.... yg ada kat utube 30minit... not sure lah apa yg jadi.

    BalasPadam
  3. ramai yg terus menghukum sharifah...

    BalasPadam
  4. Mmg patut dbatalkan. Klau x buat malu jek panggil org xde akhlak ni wat ceramah. Panggil bawani pun lagi ok kot!!

    BalasPadam
  5. byk 'lalang' yg nak ditebas...

    BalasPadam
  6. nampak mcm angkuh sangat si sharipah listen tu... http://amgyver.blogspot.com/2013/01/listen-listen-listen.html

    BalasPadam
  7. sharifah tu pon x profesional sbgai org yg dirasakan "MATANG DAN BERILMU" (erk maybe) tak payah la nk tercabar sgt dgn statement student tu yang blom habis bercakap dh dipotong.. bg fakta pon membanding kan manusia dgn binatang apa kes hahaha klakar tgok vdeo ni hahaha

    BalasPadam
  8. she just soooo egois..nampak angkuh sangat masa die bercakap,..maybe itu style die tapi akhirnya terkena batang hidung sendiri..amik kawwww..siap KIMMA kata die bukan lagi ahli KIMMA & BN kata who sharifah? i don't know her?

    semua pon jadi LALANG & xde sapa yg bertanggungjawab kata, yes..she is one of our member. pity sharifah..
    tapi memang popular la die lps ni.hehe

    BalasPadam