Aku nangis , dah !

by - Januari 29, 2013

 

Gambar ni aku amik dari page DUNIA KUCING di Facebook.. Apa yang membuatkan aku amik gambar ni disebabkan ‘ceritanya’ yang sangat mengharukan aku. Aku sayangkan kucing .. Cuma tak leh bela sbb wife allergic.

nenek ini meminta pihak rumah sakit membenarkan kucingnya menemaninya di rumah sakit. Demi menghabiskan saat-saat akhir tuannya, kucing itu sangat setia menemani tuannya sampai tuannya meninggal dunia... sayangnye si comel pada tuannye.. :')

Dan ada rakan di situ beritahu kucing itu mati selepas beberapa hari tuanya mati !

Ok .. aku nak kuarkan air mata dah ni ! Teringat kucing siam aku dulu .. Huhu.. Bobby nama dia .. Di saat dia nak mati , dia kerap main depan rumah aku. Padahal susah benar dia nak balik rumah kecuali lapar. Maklumlah , jantan hensem..

Binatang pun setia pada manusia .. Walaupun bukan semua , tapi ada juga boleh ‘fikir’ ..

You May Also Like

12 comments

  1. Nangis jugak.... Huwaaaaaaaaaaa

    BalasPadam
  2. sheila pun peminat kucing. sedih :'(

    BalasPadam
  3. ade jugak dulu kucing, nama die lily, jantan tapi lembut skit. panjat2 tangga x reti turun, mengiaw2 suh orang turunkan. tp dah mati sbb die x pandai gaduh, 'buah die kene belasah' ngn kucing otai...sedih giler bile teringat

    http://welovesusuibu.blogspot.com/2013/01/cara-banyakkan-air-susu-ibu-100.html

    BalasPadam
  4. terharu nye ngn kucing n tuan die tu..na ngis jugak la.. :(

    BalasPadam
  5. Alahai sedihnya.. Saya pun pencinta kucing!=')

    BalasPadam
  6. Kucing memang sangat setia. Teringat Miu Miu saya yang dah meninggal tahun lepas. Huu. T_T

    BalasPadam
  7. sedihnyaa.. :'( berair mata jugak T_T

    BalasPadam
  8. kat rumah mad byk kucing, tp bnyk gak yg dah mati, kucing tak tahan sejuk.. ada kucing sekor yg hensem kat rumah mad pun dah mati gak.. kalau si hensem tu masih hidup habis TV dikencing nya.. kepala tuan dia pun kena kencing haha.. hensem + samseng boleh fikir

    BalasPadam
  9. Walaupun entri ni pendek je..
    Tapi cukup menyentuh jiwa......

    BalasPadam
  10. Dulu ada kucing nama amy , tokwan yang bela , bila tokwan masuk wad kucing tu melilau satu rumah macam gelisah , bila tokwan dah meninggal dia pun tak balik dah rumah , penah sekali tu buat kenduri arwah tokwan then hari tu tiba2 ja kucing tu balik ..

    BalasPadam
  11. sedihnyer...tuan jg kucing dengan baik..kucing pun akn jg tuannyer dengn baik..

    BalasPadam
  12. okay,..entry ni tacing sikit

    BalasPadam