Kawan aku nak kaya sungguh !

by - Januari 26, 2013

Aku tanya kawan aku ...

" Berapa ko amik utk buat satu plug point yg baru eh ? ".

Dia jawab .. Dia jawab eh ..

" RM250...".

Hurm ...

Tadi ada aku tanya kat kontraktor berbangsa Indonesia yg dah ads Mykad warna merah .. Soalan yang sama ..

" Tak pa la.. kira harga kawan .. 2 point tu RM100.. termasuk ngan barang dan upah ..".

Hurm .. Nak kaya sekejap rupanya kawan aku ni ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

You May Also Like

21 comments

  1. oit mahalnya sampai rm250... tak munasabah tu. tp takkan kaya klu rezeki cam tu.... hehe

    harga kawan mat indon lg murah tak gitu...

    BalasPadam
  2. asal mahal sangat...kekadang kengkawan makan kawan...

    BalasPadam
  3. ambe pandai ben..senang jea..bagi free jer..hehe

    BalasPadam
  4. Memang beza antara yang ada lesen dengan yang takde...

    BalasPadam
  5. jangan macam tu, mungkin bahan atau material yang kwn saudara guna lain dari yg lain. mungkin kerja mat indon tu biasa saja dan ada kekurangan. lagipun apa salahnya saudara berbincang dgn kawan utk dapat harga diskaun. cuba kita sokong produk/kerja tempatan kita walaupun mahal sikit,tak semesti murah itu bagus, mahal itu teruk :D

    BalasPadam
  6. wah2..mahal giler.husben sy buat rm70 je 1 poin.hihi.lain kali panggil husben kite lah.ahaha

    BalasPadam
  7. eh uncle ben , haritu mak saya suruh kontraktor indon ni tolong betulkan tangki , apa tah yg rosak , then tolong letakkan kayu bawah tangki tu , rm180 . lepastu suruh dia tukar pintu toilet jugak , itu free . and then suruh dia drill kan dinding , 8 lubang , rm120 . mahal sangat2 .

    BalasPadam
  8. @hanz png ye ke bro ? Heheh .. Menariknya , kita boleh beli je barang tu dan kasi dia pasang .. Takde masalah. Bayar duit upah jer ..

    Dan , rumah saya direnovate oleh orang kita dan kemudian dia upah orang asing juga untuk buat..

    Camana tu ? Upah confirm jadi berganda sbb ada yg makan atas angin .

    Camana nak bantu produk kita bila sda yang amik kesempatan atas KEMPEN CINTAI PRODUK KITA ..

    BalasPadam
  9. Haha.. Mahal sbab service, kualiti and kekemasan yg dia buat tu bagus kot...

    BalasPadam
  10. kadang2 ada yang nak meniaga tapi xtau strategi. jenis yang nak kaya cepat.. sebab x reti jaga hati customer n xde future planning.

    apapon pikir yang terbaik untuk diri sendiri dulu. dunia sekarang ni, banyak benda kita kena hati2.

    BalasPadam
  11. sedih kan ade kwn mcm tu...

    BalasPadam
  12. mahal atau tak kos nak tambah power point tu bergantung kpd jenis wayar, lokasi dari mana kita tarik wayar, bolehkah power point tu support dgn DB box sedia ada dan samada wayar tu disimen terus atau diletak dlm paip...

    BalasPadam
  13. yg murah tu kadang2 dia main tebar je atas siling. xde konduit (paip). wiring asal boleh.. barang low quality. at last, kite yg rugi sbb kne wiring balik. tp xtau la mamat2 ic merah ni mcm mana.. sy ckp sbb sy pnh wiring benda2 ni..

    BalasPadam
  14. @aini natasya

    boleh tau kat mana? toilet kat rumah saya pun ada masalah juga, tangki atas bocor, kayu dah reput.. boleh lee guna khidmat kontraktor indon tu. mintak no contact ye.

    terima kasih.

    BalasPadam
  15. @hasnihm . saya duduk dekat shah alam . 0166246274 (nato)

    BalasPadam
  16. kadang-kadang yang kawan la lagi nk kaya cepat...hehehe...tpai x kisah la amik sape pun tapi kena monitor dorang ni buat keje, x kisah la org kite ke org asing ke same je...nti kite sendiri yg menyesal...

    BalasPadam
  17. @aini natasya terima kasih aini natasya. u're a life saver..

    BalasPadam