Terima kasih buat Puan Hajah Ummi Zaihadi , sekeluarga !

by - Januari 17, 2013

 

Antara insan yang banyak membantu menaikkan blog aku .. Kak Ummi dan rakan rakan blogger masakan sememangnya adalah insan insan yang punya hati yang mulia .. Nak aku sebut , nanti ada pulak tertinggal .. Tunggu aku memang award , aku sebut eh .. Hehehe..

Tapi apa yang aku kagum mengenai Kak Ummi ialah kejayaan anak anaknya ! Semua berjaya ! Sama seperti kak Norhayati Ramlan dan Kak Nor ( Secubit Garam ).. Nak amik resepi kejayaan dari mereka nanti..

Kak Nor , aku pernah gi umah dia di Terengganu dulu .. Begitu juga kak Yati , dah jumpa di Johor dan kali ni , jumpa Kak Ummi yang banyak membantu ketika nak dapatkan Qhaliff dari segi sokongan moral .. Hehehe .. Alhamdulillah .. berkat doa rakan rakan ..

Sejak adanya Qhaliff , hanya kak Ummi saja belum berpeluang nak gigit pipi dia .. Geng lain dah .. hehe .. Jadi , bila wife dapat g outstation ke Kuantan ni , mmg aku tak lepaskanlah .. Ikut dan usung Qhaliff sekali ..

Alhamdulillah .. Dengan izin Allah , kitorang dipertemukan sekali lagi setelah kali pertama dan terakhir bersua di rumah Mat Gebu..  Dan Awana Seafood , Sg Soi menjadi tempat pertemuan kali ni .. Hehe.. Kak Ummi open table .. makan apa saja tapi pastikan habis ! Bahahaha.. Part abis tu , jangan risau .. Lama dah aku tak buat kerja gile tu.. hehe ..

Tempat best ! Tenang .. makan pon tak berebut .. Bersih .. Sesuai sangatlah dijadikan tempat perjumpaan kali ni .. Hehehe .. Malam yang sangat berbaloi untuk aku sekeluarga. Beruntung dapat jumpa kak ummi sekeluarga ..

Nak tulis panjang panjang , ada gak jadi boring … hehe .. Sekali lagi , jutaan terima kasih buat Kak Ummi Zaihadi serta keluarganya yang sangat best ! Semoga Allah merahmati anda sekeluarga. Nanti mai Bandar Baru Salak Tinggi , turn kami lak eh .. heheh .. Amin …

Dan Qhaliff dapat hadiah dari kak Ummi … hehe.. Tqqqq.. Hilang ngantuk dia …

You May Also Like

8 comments

  1. Ada muka najiha tuuu. Makanan sedap. Selamat bercuti abg ben. Welcome to Kuantan bandar bercahaya ;D

    BalasPadam
  2. nama2 y disebutkan diatas mmg onsemmmmm..

    tahniah semua

    BalasPadam
  3. opss. lupa..
    klu ayu ke bandar baru salak tinggi.. nak pree gak..
    muhahahahaah

    BalasPadam
  4. fuyoo.besar nya badan bro ben, kalah aron aziz lau camni..

    BalasPadam
  5. kak ummi dah Hajah kak Ummi kan ben?

    BalasPadam
  6. Syukur Alhamdulillah, walau ramai orng yg Ben temui, tetap ingat gak kat akak yg tak seberapa ni...suka dan terharu sangat2...sesungguhnya Ben jugalah yg membantu memperkenalkan akak dan buat akak di kenali juga...he3..faham ke ayat ni......banyak ilmu berblogging yg Ben kongsikan bersama kami semua....terima kasih atas tunjuk ajar selama ini, jasamu ku kenang...

    Harap suatu hari nnti dpt gak jumpa Kak Ummi dan K.Nor...dan dpt jumpa lagi keluarga BenZla yg baik hati ni...sudah tentunya nak jumpa lagi dan lagi si Qhaliff comel....

    BalasPadam