Tempat best untuk makan di Kuantan

by - Januari 18, 2013

 

Pernah dengar Tanjung Lumpur ? Aku pun tak pernah .Tapi bila aku post yang aku kat Kuantan , ramai syorkan ke sana selain dari Teluk Chempedak . Yang syorkan aku ni juga termasuk Kak Ummi Zaihadi ..

Petang tadi ,selepas lepak ngan kak ummi dan suaminya di Lembaga Pembangunan Tioman , aku dan wife serta Qhaliff ke Tanjung Lumpur. Dalam GPS , aku search Masjid Kampung Peramu .

Kat sini , serius tak tau nak makan mana sbb banyak sangat restoran seafood tapi paling menjadi sebutan ialah ANA IKAN BAKAR PETAI .. ke terbalik eh ? Tak kisah la.. janji ada ANA .. Yang tu terletak dekat ngan laut .. Kira sedap la ada angin laut .. Dari angin kentut kan ? Hehe..

Ok .. Menurut Kak Ummi , kalau belah petang .. tempat yang sedap dan menjadi tumpuan ialah Warong Paksu dan Maksu .. Terletak betul betul sebelah balai polis Peramu ..

Kat sini , yang sedap ialah ikan celop tepung .. APA CELOP ?? Ikan celop tepung .. Selain tu ada udang celop tepung .. Ben Ashaari celop tepung dan sebagainya laaa. Hehehe .. Kuih muih versi pantai timur pun banyak ada kat sini ..

Sata pun sedap gak .. Panas panas kooo .. Pastu kena ngan teh o .. Zasss .. Lenaa kat situ gak .. heehhe ..

Pastu singgah beli karipap panas .. Memang panasssss .. Sedap lak tuuu .. Siap tapau yang sejuk beku punya untuk orang tua .. hehe .. Kang kata tak ingat orang lak kan ? Heheeh ..

Selain Tanjung Lumpur , dikatakan kat Taman Gelora punya banyak pilihan makanan dan juga Batu Hitam .. Ha.. Tak sempat aku nak gi sbb hari ni hujan memanjang .. Huhu.. Sejukkk.. Qhaliff pon asik membuta jer.. Makan tidur, makan tidur.. Tu pasal pipi ikut aku .. Hehehe .. Nak jugak kredit eh ? Tak  caya ?

Kan ? Ada jugak yang nak kata aku macam Hans Isacc.. Ada ke patut ? Patutnya Hans Isaac macam aku ! Kan kan ? Ok.. confirm jeles ! Weekkkkkk ..

You May Also Like

6 comments

  1. tg lumpur...tmpt mkn faveret family sy tu.. ;p

    BalasPadam
  2. kalu nak makan ikan bakar, ana ikan bakar memang terbaik..family memg slalu p sane je la kalu nk dinner.skrg kt selangor pun ada ana ikan bakar ni, area bangi x silap..tanjung lumpur n peramu memg tmpt terbaik kalu nak cari mknan laut..hehe.promot Kuantn jap.

    BalasPadam
  3. sata my feveret..sedpp..mkn bnyk cucuk pun xpe

    BalasPadam
  4. Semua kedai kat atas tu semua best best, dan terbaik ;) sebab semua nya dekat area rumah saya je..dekat dgn masjid peramu tu..

    BalasPadam
  5. Nak tanya, tempat2 di atas ni buka petang2 saja ke?

    BalasPadam
  6. My hometown tuh...heee jmpt lgi dtg mkn kt tanjung lumpur ;) this weekend balik kg.hiphiphoorey

    BalasPadam