Dulu aku tak faham ..

by - Januari 23, 2013

 

Photo: Sebulan

Photo: Slmt pagiiiii ...

Alhamdulillah .. nak masuk 10 bulan dah Qhaliff .. Membesar bagai johan bersama sama aku .. hehehe ..

Dulu aku tak faham kenapa ada parents manjakan sangat anak kecik dia hingga sanggup biarkan anak kecik mereka main laptop atau gadget mereka ..

Sekarang aku faham dah .. Bukan sebab manja tapi sbb anak kecil yang masih belum punya akal .. Jadi , tanggungjawab parents didik perlahan lahan dengan guna akal… Takkan nak marah atau belasah budak budak tu lak kan ? Didik , ada caranya .. kan kan ?

Setiap kali dia sampai ke netbook aku ni , dia akan gunakan hujung jari dia untuk mengorek huruf huruf yang ada kat keyboard ni .. Aku tau dia sedang belajar ‘merasa’ dan perasaan ingin tahu tu terlalu menebal . Aku perasan kalau dia atas tikar pun akan buat gitu .. Seolah olah mencakar .. Nak tak nak , korbankan seminit dua .. hehe.. F1,F2,F7 dan 7 merelakan diri dikorbankan .. huhu ..

You May Also Like

11 comments

  1. ngehehehehehe... nasib baik F1 ngan F2 tu jarang jarang kite gune

    BalasPadam
  2. Hehehe... anak-anak memang macamtu... Hari ni juga saya tahu kenapa dan mengapa mereka sedemikian :)

    BalasPadam
  3. muka baby dgn dah besar sikit lain lah. hihi.

    http://hanidamoss.blogspot.com/

    BalasPadam
  4. Esc and F1 la. F2 masih ada tu :p

    BalasPadam
  5. Bila abg ben nak buat segmen?lame dah tak buat..^^

    BalasPadam
  6. anak saya berusia 3 tahun juga ada cabutkan netbook saya kat button (ctrl) bila tanya..buat tak tahu ker...takkan nak marah...gi kedai pasang button baru...habis citer...
    (bebudak apa dia tahu..yang dia nak tahu benda nie apa....?)

    BalasPadam
  7. hahaha.. kalau anak sy dia tak korek tp dia tekan sekuat hati smpai tercabut key tu. mouse pula sejak ada anak dia dh x tau bapa eko arwah.. bukan manjakan tp.. anak sekecik tu nak didik tak sama macam anak umur 9 tahun ke atas.. ye tak??

    Yang pedas >> JANGAN TIPU CAKAP TAKTAU PRE WEDDING TU HARAM

    BalasPadam
  8. hilang huruf kat laptop takdehal, brapa ringgit sgt kalau gi antar kedai, tapi bagi anak merasa tu penting..supaya dia dapat ikut perkembangan terkini..

    BalasPadam
  9. Sesuai dgn perkembangan dia.. xkan anak sekecik tu nak dipukul ye dak..?

    BalasPadam
  10. budak2 mmg suka meneroka..hehe..

    BalasPadam