Demam campak pulak !

by - Januari 30, 2013

Ni baru betul-betul pakej ! Heehhe.. Mak aku perasan tadi..Dia  kat celah kangkang Qhaliff naik merah merah..

Memula ingat , ruam .. Tapi bila dia kata kat badan pun ada , dan kat muka pun dah naik .. aku suspek demam campak .. Musim ! Ramai je budak dpt dlm minggu ni .

Patut manja semacam .. Nak kena cari daun semambu lak .. hurmm..

Published with Blogger-droid v2.0.10

You May Also Like

20 comments

  1. masakla bpaknya nak menjaga ni..haha

    BalasPadam
  2. Saya dh hari ketiga kena chciken pox.

    BalasPadam
  3. eh musim campak eh.?..kesian bebudak..menghenyam gatai satu badan !

    BalasPadam
  4. Cian die...bg die bnyk mnum air..get well soon!

    http://salimahsahim.blogspot.com/2013/01/titew-sakit-dush-dush.html

    BalasPadam
  5. demam pulak.. cepat2 bawak g klinik..

    BalasPadam
  6. x nampak sgt bintik merah dalam gmbar tu... harap cepat sembuh. =).

    #aku kena deman campak masa darjah 5,.. ehehehe

    BalasPadam
  7. pergi laa klinik matikan chicken pox tu biar ta melarat

    BalasPadam
  8. kesiannya...
    sy pernah kena demam ni dulu...

    BalasPadam
  9. Oloo...siannya Qhaliff...huhu. Cepat sembuh yeaa..pakcik mat doakan..

    BalasPadam
  10. Allahuakbar..kesiannya si comel ni..kalau minum air kelapa hijau pun ok juga..bagi campak tu keluar semua..jadi tak berulang..dah kebah baru sapu daun cermai tumbuk + beras sikit buat sapu kat badan..ni yang mama saya buat kat saya.. ;)

    BalasPadam
  11. Banyakkan makanan bersayuran. Kalau masak bubur masukkan sayur

    BalasPadam
  12. yang jenis halus2 macam rashes kan? sian dia. mesti tak selesa. orang kata kalau tak keluar hbis sampa tapak kaki. akan berulang-ulang.

    BalasPadam
  13. jangan lupa tepekkan daun sembambu supaya cepat sembuh dan tiada kesan & parut di badan.

    BalasPadam
  14. My son dulu pun kena cacar umur2 camni.. Pastikan badan sentiasa bersih, tak berpeluh... mandikan selalu. Ikut ckp Dr. InsyaAllah, kejap je baik

    BalasPadam
  15. alahai kesian qhaliff, awal pula dapat campaknya...
    jgn makan kicap tau qhaliff nanti tompok2 parut plak tak hensem :)

    BalasPadam
  16. Awal gak Qhaliff kena ye..
    Bagi minum air kelapa muda tau..
    Kalau dia dah start menggaru tu lebih baik sapu Calamine Lotion kat ruam tuh..

    BalasPadam
  17. Anak sy masa 4 bulan da kena campak.sy bg minum air kelapa & sapu losyen yang klinik bg.ala2 mcm bedak sejuk lh losyen tu.Alhamdulillah 2 ari campak kt muka & badan ilang.

    http://mamaamanfiras.blogspot.com/

    BalasPadam