Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 10 November 2010

Hey Qila !!! Cari pasal nehhh ...

Wawawwa.. sapa suruh haaa ... memandai je dia yerrrr... Oooo .. buah terjemahan sendiri yer ... Mmg ni .. saja jee yer ... Tapi tak pe .. Kreatif.. berani bersuara di sini.. Suka suka ... Tu antara tujuan ruangan komen dibuat ..

Oh ya.. pastinya ramai nak tau apa kes ni kan ? Korang dah baca entri aku yang tadi tu ? Yang sebelum ni .. Belum ? Kalau belum , sila ke catatan lama untuk membaca entri tadi tu.. Ramai yang tetiba sedey woo ... aku pon tak tau nape .. ni mesti ada 'kes' dulu kann.. kan .. hehehe.. guwau jer... jgn marah aa .. tak jumpa ?? klik sini

Sebenarnya tu antara entri aku yang lama.. saja aku keluarkan semula.. bagi aku tu permulaan entri aku yang menggunakan gambar tapi mempunyai maksud yg berlainan ...

Ok.. kalau nak tau sapa si Qila yang memandai ni.. hehehe.. i likeee... memandai mandai tapi mmg pandai.. hehehe...pe kata kita g jumpa dia di 'rumahnya' .. jom jom ...klik QILA

Awas ! No lucah lucah !

image

Hamboiii.. cakap kat mak kata nak buat assigment .. tapi ?? haaa... tamo tamo.. gatal kalu kasi kawin terus !! Nanti ada yang masuk sekolah kat melaka tu .. haaaa.. Say No No No !

Pakcik tgk wayang ni... ni autpost tapi .. haaa... pakcik tauuuu... Ada yang sedang memerhati tuuu ..

Sukan Asia ,Bolasepak : Malaysia vs Jepun

 

KUALA LUMPUR: Skuad bola sepak negara gagal menyekat kemaraan pasukan Jepun yang terus mendahului pasukan lain dalam saingan kumpulan A pada Sukan Asia ke-16 di Guangzhou, China apabila kecundang 2-0 di Stadium Huadu hari ini.

Meskipun Malaysia mampu mengawal pemainan dengan baik pada babak awal perlawanan, namun kesilapan barisan pertahanan negara ketika menerima serangan Jepun telah membuka ruang kepada Kensuke Nagai untuk melakukan jaringan pertama pada minit ke-26.

Di minit terakhir separuh masa pertama, Malaysia yang kelihatan tertekan dengan kedudukan 0-1 melakukan beberapa percubaan ke arah pintu gol lawan namun gagal untuk membolosinya.

Selepas rehat, kedua-dua pasukan negara bermain dengan corak permainan yang lebih agresif namun Jepun lebih bertuah dengan kehadiran gol kedua pada minit ke-64 hasil tandukan kencang Hotaru Yamaguchi.

Setiausaha Agung Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM), Datuk Azzuddin Ahmad, berkata beliau berpuas hati dengan persembahan skuad kebangsaan negara biarpun tewas 0-2 kepada pasukan Jepun.
"Kita tidak boleh meletakan harapan tinggi kepada skuad bola sepak negara kerana Jepun adalah pasukan yang kuat berbanding dengan skuad negara, lagi pun beberapa orang tunggak utama negara tidak dapat bermain dengan baik akibat daripada kecederaan," katanya ketika dihubungi.

Jepun menduduki tangga ke-30 dalam ranking dunia manakala Malaysia hanya berada di kedudukan ke-149.

Bagaimanapun, Azzuddin berkata Malaysia masih mempunyai peluang untuk melangkah ke pusingan berikutnya (pusingan kedua) sekiranya mampu menewaskan China pada perlawanan ketiga, pusingan pertama kumpulan A yang dijadualkan berlangsung Sabtu ini.

Pertemuan Malaysia-China dijadualkan berlangsung di Stadium Tianne pada 7 malam waktu tempatan. - BERNAMA

-BHARIAN-

Haih ... Tengok dah IMPAK MAKSIMA korang ?

 

Serius .. aku baru nak tengok... tengok pon dah tengah tengah .. Syukur.. aku tak bazirkan duit tgk kat panggung dulu ... haih.. bukan tak nak sokong tapi nak buat filem pon , biarlah masuk akal .. Yang nak ditemberangkan pon orang melayu weh ... Serius la.. macam tengok cerita katun jer ... haih ... pelik betul la..

Sokong filem melayu ? Ya .. aku tngk gak filem melayu dipanggung.. tapi bila filem aksi lebih lagi yang aku rasa dok tiru filem luar , aku fikir berkali kali nak tengok .. Malas nak sakit hati dan tertipu..

Macam skang ni aku dok tengok IMPAK MAKSIMA.. Mmg tensen tahap maksima tengok trick yang terang terang tahun 80an punya .. haih... tolong laa... penonton skang ni dah didedahkan dek filem yang canggih dari luar negara .. Terasa giler perbezaannya ..

Bukan nak banding tapi itulah kenyataannya kenapa ramai dok memilih filem luar dari tempatan .. hurm.. Maaflah yer .. aku bukan nak kritik .. cuma ini pendapat aku kenapa aku tak nak dah tengok filem aksi buatan Malaysia ..

Tapi bila ada filem tempatan yang berjaya ke luar negara maka timbul isu agar filem tu nampak lekeh .. aisey... bilanya nak berjaya eh ?

Nasihat pakcik buat anak anak anak anak pakcik ..

Bila jejak je zaman remaja , perkara pertama yang timbul dalam kepala otak ialah ...


Maka terasa la diri tu dah bijak macam ..

Padahal tak sedar sebenarnya awak tu masih lagi ....

Bila ditegur perangai tu , mulalah ..


Sikit sikit kata mak bapak nak ..


Padahal mak bapak korang tu ..

Kalaulah mak bapak korang tu jahat sangat , dari kecik lagi diorng dah ..

Hurm...Ni umur baru

Dah berlagak macam ..


tapi bila ngan boyfriend atau girlfriend lak , korang ..

..
masa manis boleh la ...


bila time ni ??

Atau
baru laaaa korang nak cari balik

atau

Haaaa..tu kira nasib baiklah korang sempat

kalau tak sempat ?

Camana ?
Bak kata

FIN


Wahai anak, kamu mungkin lebih bijak daripada kami, tetapi kamu tidak mungkin dapat mengatasi kasih seorang ibu dan bapa. Kamu hanya mampu mengasihi kami selepas kamu bijak, tetapi kami mengasihi kamu sebelum kamu lahir!
sailfulislam.com

Terengganu dijangka berdepan banjir besar

 

Maaf .... Berita terkini ..

KUALA TERENGGANU: Terengganu dijangka mengalami banjir besar, bulan ini atau bulan depan, sekiranya hujan turun melebihi paras normal.

Pengerusi Jawatankuasa Pengurusan dan Bantuan Bencana (JPBB) Terengganu, Datuk Mazlan Ngah, berkata Jabatan Meteorologi meramalkan Terengganu akan mengalami jumlah taburan hujan 20 hingga 40 peratus melebihi paras normal pada musim tengkujuh sehingga Mac tahun depan akibat kesan Fenomena La Nina.

"Ia boleh menyebabkan berlaku beberapa episod hujan lebat serta bencana banjir di negeri ini," katanya selepas mesyuarat Exco kerajaan negeri di sini, hari ini.

Mazlan yang juga Setiausaha Kerajaan Negeri berkata, keadaan itu diburukkan lagi dengan beberapa kejadian air pasang besar diramal akan berlaku di Terengganu dalam tempoh seminggu dua ini.

Beliau berkata, Jabatan Pengairan dan Saliran (JPS) telah mengenalpasti 198 kawasan yang sering dilandar banjir di negeri ini.
Di Besut, katanya, terdapat 30 kawasan, Setiu (21), Kuala Terengganu (17), Marang (27), Hulu Terengganu (29), Dungun (32) dan Kemaman (42).

Sebagai persediaan, Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) negeri telah menyediakan sejumlah 341 pusat pemindahan yang berupaya menampung seramai 48,807 mangsa banjir dalam satu masa.
Pusat itu ialah di Kuala Terengganu 27 buah, Kemaman (36), Dungun (52), Besut (98), Hulu Terengganu (73), Marang (23) dan Setiu (32).

Pada masa sama, JKM sudah mengenalpasti sebanyak 121 pangkalan hadapan di seluruh negeri iaitu Kuala Terengganu (3), Kemaman (16), Dungun (10), Besut (22), Hulu Terengganu (33), Marang (15) dan Setiu (22).

Mazlan berkata, bilik gerakan banjir negeri akan dibuka 24 jam apabila banjir berlaku lebih dari satu daerah, manakala bilik gerakan daerah pula akan dibuka sebaik banjir melanda daerah berkenaan. - BERNAMA

-BHARIAN-

Pesananku kepada blogger baru.. tips terakhir ..

 

Walaupun korang bergelar blogger , aku harap ... janganlah sampai jadi begini !!

image

jgn ternganga bila tengok trafik blogger lain !

image

jangan bergaduh dengan blogger lain

image

jangan tidur depan pc / laptop

image 

jangan rosakkan harta peribadi kerana trafik rendah

image

jangan menyorok bila mak panggil untuk buat kerja rumah !

image

jangan sampai tak makan ! Jaga kesihatan tuuu

image

jangan ngorat bini / laki orang !

image

belajar belajar la godek sendiri yer ..

dan yang terakhir ..

image

jangan lupa rakan rakan seperjuangan bila dah naik .. okeh ? Semoga berjaya .. Pakcik nak undur diri untuk hari ini .. Nak rehatkan minda ..

Sessi perkenalan dengan mereka cukup menarik sekali !

 

Hehe.. kalau korang nak tau ... mereka mereka inilah yang membuatkan blog aku meletop di dunia blogging dengan  mendadak ...

Dikenali dengan otai otai masakan di 'dunia mereka' sendiri... Pergh.. tak rugi berkenalan dengan mereka.. serius.. kalau pandai ngorat , dapat duduk dalam bloglist mereka dah cukup bagus wooo ..

Ok.. nak tau sapa mereka ni ? Jom kita kenal sorang sorang ..

Dan sorang ni .. bukan blogger masakan tapi blogger yang cukup rajin .. ehehe... respek dia .. hehe.. simple tapi menarik ... hehe

G la tengok sendiri blog diorng .. suka suka ...

Siapa punya blog ni ha ???

 

Huh... amboi amboiii... Amboiiiiiiiii...HAMBOIIIIIIII... Sapa punya blog ni ? Nama dia .. sat tengok balik ..LYDIA .. Lydia apa ek .. sat .. haa .. Lydia Miza .. ooo.. nasib baik kat Qatar .. Kalau kat Malaysia tadi.. siap la diaaaa ...

Kenapa ngan dia ni ?? Huh... Panjang cerita dia .. tersangat la panjang... nak cerita lebih lebih.. aku tak sampai hati.. tapi yang pastinya .. hurmm.. hurmmm .. haihhhhhhhh...  Erk.. tak pe la.. esok je la aku bagi tau... biarlah ku pendam saja perasaan ku ini .. tak sampai hati aku .. Tidakkkk mungkinnn ku berpaling laaagiiii... Saalaah sangkaaaa .. huh.. Zamani la plakkk ..

Ok.. gini.. aku sebenarnya segan ni.. nak bagitau kat korang.. aku segan .. tapi kan kena la gak bagitau .. Aku nak ucapkan tahniah diatas pernikahan dia ... huk huk... eh.. salah.. ucapkan terima kasih sbb blog dia antara penyumbang trafik yang tinggi ke blog aku .. tak sangka kan ? Aku pon tak sangka .. Ku sangkaakaannn panassss ...berpanjaangaan.....

Hehehe.. kalau korang nak masuk bloglist dia.. g la ngorat dia kat blog dia tu haa.. aku tak leh dah .. Full house.. hahahaha .. meh sini meh > LM

Gurau je LM.. ehehe..balas balik.. hahahaha..

Best ke HTC HD2 ni ?

 

Ada keyword HD2 dalam nuffnang aku .. Mungkin dia nak cari info sesiapa yang pernah guna HD2 ni .. hurm.. aku guna.. maka nak kongsi la skit ..

image

image image

Aku baru guna HTC HD2 ni dalam sebulan lebih .. Sebelum ini aku guna TYTN 2 selama 3 tahun sehinggalah skrinnya pecah disebabkan terjatuh atas lantai yang mana batunya kalau kena kat kepala pastinya pecah juga .. haaa... TYTN2 dah berkali kali jatuh tapi , ok je.. mmg tahan lasak dan stabil sekali ..

image

Skrin yang pecah tu kalau dibaikpulih , kosnya cuma dalam RM300 lebih jer .. Yang bagusnya , aku beli kedua dua hp ni kat PDA EXPERT LOW YATT PLAZA .. Segala perisiannya adalah dijamin sepanjang umur hp tu.. kalau software corrupt , mereka akan reinstall segalanya , PERCUMA.. FOC .. Mereka hanya akan rujuk pada bahagian dalam hp tu untuk melihat trademark mereka .

Bagi aku TYTN 2 terbaik di zamannya .. hehe .. Ok... HD2 ni lak .. Semalam aku compare dengan HD7 .. Aku batalkan niat aku nak sambar HD7 disebabkan beberapa kelebihan HD2 tiada di HD7 .. antaranya WIFI ROUTER .. dalam HD2 ada .. hanya perlu hidupkan router itu dan mana mana laptop yang mempunyai WIFi boleh berkongsi menggunakanya..

Dulu , aku ada masalah dengan connection dirumah aku.. CELCOM mahupun MAXIS tidak begitu cantik di ruang tamu aku .. blind spot kata mereka .. Dengan adanya HD2 ni , aku hanya perlu hidupkan router , dan tinggalkan hp ni di bilik tidur utama yang mana coverage dia cantik sekali .. aku bolehlah online di ruang tamu tanpa sebarang masalah ..

Gambar ? Ada yang tanya aku kualiti gambar.. disini aku letak beberapa keping gambar yang aku upload terus ke FB dengan menggunakan HD2 ..

65932_168407603176050_100000204332752_611562_5045790_n 66565_168358786514265_100000204332752_611258_5833800_n

33604_167744039909073_100000204332752_607332_5887678_n

image

image

Ok.. banyak lagi yang bagus tentang HD2 ni.. kiranya aku tak menyesal la beli.. sayang wooooo .. Kalau nak tau spec dia yang lain , boleh la rujuk kat sini

Malam ni lepak Alamanda yuk

 

Mana geng Putrajaya ? Malam ni Alamanda yuk.. kaya dah kannn.. Hahahaha.. oooooooooo.. kudukut yer ... Meh la melepakkan diri di Alamanda yang mahal tu ..

Rasanya malam ni nak regangkan jari jemari dari menaip blog.. Nak rehat semalam .. hehehe.. kasi fresh skit idea .. Korang pon mesti ada yang boring kan.. asik dok baca cerita pasal tu jerr.. kan kan ?

Ok... Ni ada satu permintaan seorang sahabat blogger.. biasanya aku kenakan bayaran untuk buat iklan walaupun 5 minit .. haa.. termasuk la promosi promosi blog tu .. hahaha. tak la..guwau je..

Si Skype ni haa.. nak beli cicak kubing .. ada sapa nak jual cicak kubing ? Dia plan nak buat movie , cicak kubingman tahun depan .. Sebanyak 3 ribu cicak diperlukan dari pelbagai jenis dan yg paling utama cicak kubing ..  Hahaha.. Skype dah jegil bijik mata .. Nampak awek ke bro ? ahahhaa..

Tak la.. dia ada satu projek.. dulu aku penah buat entri pasal cicak ni .. tapi yang ni khas untuk mereka yang berada di Kelantan saja . Bagi yang berminat untuk mencari duit tanpa susah payah berblog , maka silalah baca entri dia ni .. klik SINI ..

Tuan penasihat ,  20 percent !!!

Terjojol biji mata biru ku ini ..

 

image

Bukan la aku nak tengok sangat kan.. tapi dah lalu depan aku .. Maka terjojol je la.. tapi tak la sampai tahap nak 'terkam' .. adeh.. tersembur air tu ada la.. hahahaha ..

Tau nape ? Ada la ari tu .. dok tunggu lrt ... lalu la dua budak perempuan ni.. depan aku.. haaa..  dok jalan baek punya cat walk ala ala model perempuan kaki terseliuh gitu ..

Yang buat aku terjojol bijik mata tu .. dari baju dia sampai ke seluar dia .. mak aihh.. cam dah dikapankan ... maksud aku ialah kepala tu cam biasa la.. bertutup gitu dengan kain yang dipanggil tudung atau shawls tu ..  tapi baju dan seluar dia .. huihhhhhhhhhhh .. membulat sana sini .. Haaa..bukan salah aku aaaa... rezeki mata  orang kata ( awas !! dilarang sama sekali ikut.. berdosa )  .. haahaha.. ada gak kena tidur luar malam ni ..

Adoi.. dia tak segan ke ??? Ciri ciri wanita ISLAM kah itu ? Kenapa gadis sekarang ni ( bukan semua yer ) suka ikut fesyen yang tak sepatutnya diikutkan ? Ikut artis la .. model la.. jiran sebelah la.. Ikut seperti mana yang digariskan dalam ISLAM tak leh ke ? Susah sangat ke ?

Nak tanya.. kalau masuk tandas tu , sempat ke bukak kalau dah emegency ?? 

Ingatkan je.. kot nanti tak la kena kacau atau kena cabul ditempat awam ... Sapa bersalah ? Lelaki jugak .. Boleh tak buat aduan ? Kes penderaan seksual ?? Tanya je ni .. Buta undang undang ..

Ampun dan maaf .. Selamat hari raya ..

Laaa....

 

Aisey.. pasai pa boleh ingat aku lak kantoi ??? Kan gambar kucing tu... Iskh.. takkan la aku nak tinggalkan korang ( yang sayang aku je.. sbg kawan .. hehe ) .. mana boleh kan ...

Walaupun aku ada niat nak tutup blog ni untuk selamanya dan muncul sebagai blog bertopeng tapi .. hurm.. sayang lak rasanya kan ...

Tak pe la.. apa jadi sekali pon walaupun aku muak atau nak muntah tengok blog ni , aku biar gitu je.. kalau tak tahan sangat pon , aku 'sorok' kan dari pengetahuan umum .. kasi rehat sat .. tutup tak mungkin la.. Nanti Mat Gebu naness wooo ..

Lain kali tengok betui betui tauuu ... Bos aku ok je.. kalau dia tak bagi , aku .. aku.. aku... aku... nanes je la... huk huk ... Takkan dia sampai hati nak pisahkan aku dengan mereka yang menyayangi aku ini ? Oh tidak ... Oh ibuuuuuuuuu...

Aku kantoi.. kena tutup blog !

 

image

image

Waaaa.. abis aku.. bos dah ushaaa aku.... Camana dia boleh muncul dalam skrin aku ni ??? huwaaa .. bye bye dunia blog ...

Shopping time !!!!!

 

image

Karnival Jualan Ori di Mid Valley bermula Jumaat ini hingga Ahad .. Waaahh... Nasib baik baru simpan duit dalam ASB ..huhu.. kalau tak ??? 

Beli ori , Jom tulen ! Tulen bang !!

Fasa terbengkalai dah ..

 

Adeh .. penat nak kira.. aku pon tak tau dah Fasa ke berapa ... belasah je la eh .. korang kalau rajin tolong kirakan yer ..

Makan dah ? Aku lom lagi .. Ni entri ke ...4 untuk pagi ni .. take 5 sat .. pastu sambung kije balik ...

Berikut geng geng baru kita :

Okeh ... ni dulu yer.. malas nak amik masa korang .. jap lagi ada satu lagi entri.. hehehe.. .dah ada dalam pala ni ..Gile kan ? hahaha ..

 

Nak tambah pendapatan sampingan ? Jom ke sini > KSW

Mana aku dapat idea ?

 

Ada yang semacam tak percaya  bila aku kata aku update blog di stesen ERL .. Sebenarnya , aku update blog di mana mana .. kalau aku singgah kedai makan , aku bukak laptop dan update terus .. apa yang aku update tika itu adalah apa yang aku alami dan apa yang aku nampak .. Jika aku biarkan pastinya ianya berlalu begitu saja .. Aku amalkan konsep ' segar dari ladang ' bila bab entri ini .. Aku takkan biarkan jadi 'yogurt' walaupun 'yogurt' itu penuh dengan khasiat .. Kadang kadang je biarkan bilamana ianya memerlukan kajian dan ketelitian dalam entri tu .. Salah tulis , naya ..

Cara aku ni , orang akan nampak aku seperti taksub , giler berblog .. Atau perkataan yang paling tepat ialah TEGAR .. hehe.. Tak kira la orang nak kata apa , nak nampak apa tapi yang pastinya , pembaca setia blog aku ini tau 'rupa' sebenar blog aku ini ..

Maaf.. blog aku ini bukan blog tutorial.. Aku berkongsi apa saja yang aku tau.. bab tutorial , dah terlalu banyak ada dalam internet ni .. Malas nak amik , perbaiki dan kata tu info dari diri kajian sendiri .. Aku tak berbangga dengan itu .. Aku lebih suka tulis apa yang berlaku pada aku ..

Blog aku ini sebenarnya lebih pada blog peribadi .. Nak g gym , aku tulis. .dalam gym aku tulis .. sedang makan pon aku tulis .. Sebab itu blog aku ini ' hidup' 24 jam ..

Giler ? Mungkin.. Sekarang aku giler .. satu hari nanti ? Mula mula dulu , mmg ada yang pandang sinis kat aku .. Apa la dok ngadap blog 24 jam.. silap silap ada skandal dalam internet .. hahahaha.. Nak kata apa kan ? Bila melayu bawak Ferrari mesti orang kata tu mesti driver atau kereta pinjam .. Kalau bangsa lain ? Mesti kata kayanya orang tu .. Sedangkan kita suka goyang kaki dari berusaha keras untuk berjaya ..

Apa sekali pon tanggapan orang terhadap aku , aku tau sapa aku .. Segalanya terletak kepada kemahuan diri .. Tak cuba tak tau .. Tak rugi mencuba .. Cuma rugi membiarkan peluang depan mata berlalu pergi .. Hurm..

InsyaAllah .. aku akan tetap update blog ini tanpa kira masa dan tempat .. selagi terdaya .. selagi itu ' blog ' ini akan terus 'segar dari ladang ' ... 

Jangan ikut cara ini jika tak mampu !

Kenapa mengharap 4 angka ?

 

Segalanya bermula dari bawah ..  0 ! Secara perlahan-lahan kita mendaki .. Ingat .. bila mendaki kena guna kemahiran serta 'kekuatan' .. Kalau main belasah mendaki je , rasa-rasa bila nak sampai ke kemuncak ?

Menjawab pertanyaan ( macam dalam Parlimen lak ) KAK CHIK , di ruangan komen entri yang sebelum ini , dia mengatakan bahawa pasti akan ada yang frust jika tidak mendapat apa yang dia jangkakan ..

Hurm.. aku jangkakan aku akan dapat 5 angka dari blog ! Tapi dengan cara aku berblog ini , apakah aku akan dapat 5 angka ?? Memadai dengan apa yang kita usaha dan modal kita .. Nak lagi banyak kena guna kreativiti serta modal .. Blog kena nampak profesional .. Cara penulisan lebih 'gah' .. Promosi kena kuat .. Kekuatan teknik berblog perlu ada .. Jangkamasa .. Sasaran .. Banyak lagi faktor yang bisa membuatkan kita boleh capai apa yang kita nak ...

Buat masa sekarang , ramai yang sekadar bergantung pada iklan 'kejap kejap' tu .. Fikirkan .. kenapa perlu harap yang itu je.. kenapa tak buat bisnis sampingan melalui blog ? Banyak cara sebenarnya .. Tapi kita dibelenggu dek 'satu' tu jer .. Yang lain , 'sukar' .. Dan yang pastinya orang kita ni , segalanya nak cepat dan banyak .. Tapi modal tak nak keluar.. Fikirkan tu ..

Ali dan Abu .. Belajar sama sama .. Ali belajar sampai tingkatan 5 dan Abu sampai ke universiti .. Jika mereka memohon bekerja di satu syarikat .. rasanya sapa jadi bos dan sapa kali orang bawahan ?

Disini sapa yang lebih rajin dan paling layak akan menduduki jawatan tertinggi tapi !! Sapa tau berkat kerajinan serta daya usaha , tak mustahil mereka akan berdiri sama tinggi duduk sama rendah .. Cuma masa saja akan menentukannya ..

Jangan mudah putus asa .. Bukan dalam bidang ini saja , tetapi dalam apa jua bidang yang kita ceburi .. Ini maksud aku .. apa saja !

Bermula lagi ..

 

Salam .. selamat pagi .. hehe... Rabu dah kan.. Masih aku ingat lagi Isnin lepas aku update entri di sini , stesen ERL .. hurm...

Tak sangka.. dah setahun usia blog aku ni .. Sekejap je masa datang dan pergi .. Tapi alhamdulillah... berbaloi jugak aku dalam dunia blog ini ..

Sepanjang aku bergelumang dengan dunia blog ni,pelbagai cabaran yang aku terima . Orang ingat berblog ni mudah.. Mmg betul sangkaan dia .. Ibarat bekerja la.. Kalau sekadar bekerja untuk dapat gaji bulanan , maka pergi dan balik kerja.. Kat pejabat , buat je keje tuuuuu sepanjang hidup .. Tiada peningkatan jika tiada niat untuk mempertingkatkan taraf kerjaya .. Maka kawan kawan lain berjaya naik pangkat , kita masih di takuk tu .. Camana tu ?

Blog .. kalau kita ikut cara mereka yang sekadar 'bercerita' atau 'menyampaikan' maka itulah blog kita .. Tak kisah ada orang baca ke takde ke .. tiada sebarang masalah buatnya .. Yang penting , dia update... Ok la kan ..

Tapi bagi mereka yang benar benar nak menjadikan blog ini satu 'kerjaya sampingan' maka usaha perlu ada .. Usaha , idea , kreativiti di samping kesabaran perlu seiring ..

Hurm... pelbagai cabaran dan dugaan untuk sampai ke satu tahap yang mana korang sendiri tak terduga kejayaan .. Mungkin nampak biasa tapi bagi yang merasakannya , akan tersenyum walaupun penat ..

OK la.. erl dah nak sampai.. jumpat kat opis nanti .. banyak keje nak buat ari ni ..

Yummy !!!

 

image image

Ada banyak contoh lagi.. sesuai nak bagi hadiah kat aku.. eh.. kat kawan kawan atau apa saja la nak buat .. hehe ... nak tengok lagi , ada banyak corak woo .. meh sini > Delicious Cuppies

Blog pilihan BEN ASHAARI malam ini ..

Hehe.. blog ni unik bagi aku , amat menarik ... Tak de makna nak tarik tarik trafik .. betul betul buat atas minat ... nak tau ? hehehe... aku malas nak bebel panjang panjang sebab kalau korang nak tau lebih lanjut .. g je tengok kenapa aku kata menarik dan unik ... Jangan tengok sebelah mata orangnya ... 'berisi' tapi 'menunduk' ... tu yang sepatutnya kita buat .. jom... > HANIZ-EYECANDY

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI