Mengejar sasaran 10 ribu FOLLOWER !!

by - November 28, 2010

 

Sasaran tercapai sebulan lebih awal ! Aku ingatkan dalam hujung bulan depan baru dapat 5 ribu follower .. Ini merupakan hadiah harijadi terbaik aku dapat sejak berblog ni .. eh.. ni kira harijadi kedua aku sambut sebagai blogger .. hehe..

image

Naper aku suka sangat dapat ramai follower ni ?? Orang lain lagi ramai kan ?? Tentu sekali aku lain dari mereka .. Aku tak dipopularkan oleh mana mana pihak ketiga .. Segala apa yang aku dapat ini adalah dari hasil usaha aku sendiri disertai sokongan rakan rakan blogger ..

Kemudian aku tak la 'paksa' mana mana blogger suruh follow aku .. Haa .. mereka follow je aku bila mereka suka ... Baru la best gitu kan ? 

Ramainya Follower ni bukanlah tanda blog tu bagus atau glamer lebih .. Cuma bagi aku , ianya melambangkan keberkesanan segala hasil usaha aku selama ini .. Bayangkan kalau setahun 5 ribu .. kalau 5 tahun ? Haaa.. Kena ingat .. aku tak masuk suratkhabar atau dinaikkan oleh mana mana agensi tau...

Satu lagi , aku berjaya buktikan , blogger picisan macam kita semua ni mampu mencapai satu tahap yang mana mereka rasa hanya yang popular atau terkenal saja boleh lakukan ..

Jika aku boleh , mengapa tidak korang .. Tolak tepi soal rupa .. Tengok balik segala usaha yang korang buat untuk meletakkan  blog korang di kalangan blog mereka mereka yang berjaya ...

Untuk pengetahuan .. aku baru setahun berblog ..

You May Also Like

47 comments

  1. betul2, hanna sokong. neway,
    happy birthday abg ben :)

    BalasPadam
  2. saya setuju dengan pandangan itu. semoga terus berjaya.

    BalasPadam
  3. wahh 5k sudah.. Tahniah..Sempoi nick followe ke 5k tu..keh3

    BalasPadam
  4. wahhh
    sempat lagik abg neyh :)

    BalasPadam
  5. wahhh baru setahun dah 5000.. nie pon blom habis tahun lgi.. tahniah2...

    BalasPadam
  6. dasat la BA neh..gd luck bro !!truskan usaha2, idea2 yg best..dla sapot senyap sunyi..hehe

    BalasPadam
  7. 500 pun tak sampai lagi nie , huhu

    BalasPadam
  8. Tahniahh Ben!!..anda memang layak...DTS tumpang gembira sama..syabass betehh!!!

    BalasPadam
  9. hmmm...betul tuh, dapat sesuatu ganjaran tuh atas usaha sendiri memang rase puas sangat :)

    BalasPadam
  10. salam.
    tahniah Mr Ben..wahh meriahnyer follower dia.hehe.

    BalasPadam
  11. tahniah...mantap dalam masa setahun dpt folower 5K..

    hepi2 blogging deh..teruskan usaha en ben ni..membantu blogger2 yg baru..mcm saya..

    BalasPadam
  12. Tahniah!

    Encik Ben mmg hebat....semoga terus berjaya! Baru setahun dah ada 5ribu fllwer

    BalasPadam
  13. tahniah! respect u..
    keep up the good work...

    moga kita semua tidak jemu ber"blog"

    BalasPadam
  14. Wahh tahniah en.Ben.. 5000 follower tuhhhh... ayu baru terkedik2.. dpt 187 follower.. bole mati kejang nak kejor mcm follower blog en.ben nie.. tp xpe insya-allah ... selagi belum pejamkan biji mata nie.. akan ku follow en.ben.. dpt 5000 follower jgk.. hahaaaaaaaa

    BalasPadam
  15. hebat la, setahun berblog da dapat 5ribu follower..tahniah!!

    BalasPadam
  16. InysaAllah, mesti dapat satu hari nanti. yang membuat org jadi follower sebab BA tak kedekut ilmu, bagi tips pada blogger baru macam saya. pastu BA tolong promosi bloggers baru. last week follower saya up pun sebab BA punya N3.terima kasih banyak2 yer BA. semoga murah rezeki BA selalu.

    BalasPadam
  17. ramainyer.....huhuhuhu amat jeles...

    BalasPadam
  18. Salam Tuan Ben
    alahai kita seribu pun tak dapat :(

    Entri Terkini "[Awas!! Risiko Berbolgger]"

    BalasPadam
  19. i prefer loyal readers thn just follower. yup2 u have so many loyal readers. i dont hv so many time to keep updated to all ur entry or evn m bestie's entry. but i do visit n cmmented here several times, but u nver reach m blog.

    its okay. 5000 is too many so u surely dont hve time to visit all. oh, i ddnt follow so many blog~ i used to read all the blog i visited but i seldom follow them~

    bdw, congrates for ur achievement~

    BalasPadam
  20. insyaallah, boleh dapat...chayuk abg Ben!

    BalasPadam
  21. wa dah tau lu mmg bes...ada jugak blogger aku baca dh bebelas ribu follower..tapi penulisan cm hampeh jek...xmcm lu bro ben..wohoo

    BalasPadam
  22. WOW!!!...ramainya...fuhhh..tak terkejar eden...kita ni br 132..
    hehehehe..apa2 pun tahniah ye incek Ben..

    BalasPadam
  23. tahniah bro :D setahun 5k tu..tabik springlah~! :D

    BalasPadam
  24. Congrats En. Ben!! Memang betul apa en ben cakap tuh..Kejayaan hasil usaha sendiri! saya kagum!

    BalasPadam
  25. tahniah bro...
    tak sia-sia usaha bro selama ni

    BalasPadam
  26. satahun - 5000
    dua tahun - 10000
    tiga tahun - 15000

    pergh! byk kot!

    BalasPadam
  27. pergh..caya la..
    bg la cikit follower tu kat ktorang..hehehe

    BalasPadam
  28. cepat gila follower naik! jelessss!

    BalasPadam
  29. tahniah dari seorang lagi blogger picisan. :)

    BalasPadam
  30. salam...

    tahniah abg ben....:)

    BalasPadam
  31. wah sekejap jer dah capai matlamat tu tak mustahil untuk blog bro ben ni tahniah...

    BalasPadam
  32. tahniah :)

    best nyee kalau dpt followers ramai. berangan sebentar hihihi

    BalasPadam
  33. tahniah...
    semoga sumbangan kecil momoy dapat bantu en ben capai target.
    seronok baca entry kat blog nie...
    huhu...newbie lagi dlm blogging nie
    so thx en ben...byk momoy dpt info secara x langsung dan langsung.

    BalasPadam
  34. tahniah En Ben...sememangnya untuk menulis blog kita memerlukan semangat yang berkobar untuk melakukankannya...nampaknya segala usaha anda telah berjaya...

    BalasPadam
  35. wah... Alhamdulillah.


    XOXO, Chempaka Sari

    BalasPadam