Bila blog ramai pengunjung ..

by - November 30, 2010

 

Aku tengok dah Harry Potter ari tu .. Rasanya semua filem Harry Potter aku layan .. dari mula sampai la yang terbaru .. Pendapat aku cerita tu biasa jer .. Takde la sampai membuatkan aku tersenyum lebar bila keluar panggung seperti cerita AVATAR , LORD OF THE RINGS  ..

Sat .. iklan sat... Teruja betul tengok  Gadget FOLLOWER ni .. naik dan terus naik .. Alhamdulillah .. Terim kasih yer .. Tak pe.. aku sedar diri.. Blog tak best ... kan ? Ok .. sambung balik ..

image

Walaupun kutipan HARRY POTTER mencecah berbillion USD .. tapi masih ada yang tak suka cerita tu .. Yelah , citarasa lain lain .. 

Bila dah jadi gitu , pastinya akan ada mulut mulut gatal yang nak ajak berdiskusi mengenai filem tu .. Yang menyokong pasti akan sokong .. yang mengkritik , akan terus mengkritik ..  hurmm .. Kadang kadang nak je tanya , yang kau kritik lelebih ni nape ? Kau rasa kau boleh buat filem cam tu ke ? Tapi apakan daya .. hak masing masing bersuara ..

OK... Tu contoh je aku bagi .. Berbalik pada blog .. Begitu juga .. Ada yang seronok dapat ramai pengunjung .. Sekali post entri beratus masuk baca ... Wah.. mewah dengan trafik ... Tapi ... ingat... dalam ratusan tu pasti akan terselit pengkritik bebas .. Pengkritik bebas ni pulak berkategori .. Yang bijak dan yang tak bijak ..

Bukan apa .. Kadang kadang , yang suka mengkritik ni baru baca satu muka surat , terus kata  .. aahhh .. tak best langsung ! Lohh.. Cam tu la gak tengok HARRY POTTER .. baru tengok intro kata tak best.. tu belum tengok kesemua filem dia .. Cepat sangat bagi hukuman ..

Lainlah kalau dia ikut dari awal .. hinggalah skang ni kemudian bagi hukuman .. itu baru adil dan saksama .. Diterima ramai .. Berikan hujah serta dalil menunjukkan filem tu tak best .. Baru laaaa layak digelar pengkritik ..

Kesimpulan... trafik tinggi lagi mencabar dari trafik rendah .. Nak bagi tinggi tu mudah .. nak kekalkan tu susah.. nak kasi lagi tinggi dan tinggi , mmg lagi mencabar.. Nak jatuh ? Satt jeeee ...  Yang penting skang .. biarlah blog tu begitu jer.. perbaiki mutu tulisan ... ada komen atau tidak , biar jer .. lambat laun pastinya mereka mencari ...

You May Also Like

17 comments

  1. hmmm..baru rase macam nak down...pastu bile bace sampai abis terus tarik napas balik...hmmm..ok ok.

    BalasPadam
  2. sbb tula kluar pepatah "rambut sama hitam, hati lain2"

    BalasPadam
  3. saya rasa harry potter tu best
    nak dibandingkan dengan cerita lain kan
    tapi tk boleh la compare dengan cerita melayu cerita kat malaysia ni
    teknologi lain-lain
    yang sana da membangun lama da

    BalasPadam
  4. mcm phm jer entry nie tuju kt siapa...oh bangsaku jgn la begini .hihi...setuju dgn ayat "jgn cpt sgt bagi hukuman..",nilai sendiri dulu,jgn kritik sbb dipengaruhi..

    BalasPadam
  5. ye..kdg2 kalau terlalu fikirkan dan kejarkan trafik.. hilang nikmat menulis di blog..

    BalasPadam
  6. huhu.. trafic tu penting jugak ya...

    BalasPadam
  7. Setuju dangan N3 ini, nak menten tu susah, sebab selera pembaca ni pelbagai, sama macam selera mereka dalam masakan...tu pasal kalau dpt UV tinggi, akan timbul 2 perasaan, seronok dan bimbang...

    BalasPadam
  8. kalu tinggi tu bonus kalu tak tinggi menten pun alhamdullilah...

    BalasPadam
  9. Harry Poter?nak gi tengok la ni..hehe...

    BalasPadam
  10. tahniah:) makin ramai follower:)

    BalasPadam
  11. En.Ben boleh jadi kaunselorlah.Kaunselor untuk blogger.Tahniah kerana membuka minda mewakili semua.

    BalasPadam
  12. tp tak sabar nak tgk hikayat merong mahawangsa *tiba-tiba*

    BalasPadam
  13. belalang memang peminat harry potter..

    hee

    BalasPadam
  14. Salam.
    Nak cakap due mende jek..
    1. tak penah layan harry potter so tak tau bes ke tak bes. tapi member kate best :)
    2. tq for the info. kate2 smangat ni bagus gak untuk blogger yang baru cam saye nih..

    p/s happy besday to u, mr ben. wish u a best of luck.. :)

    BalasPadam