Maaf .. mungkin membosankan ...

by - November 28, 2010

 

Entri pasal blog ni mmg aku rasa membosankan .. Tapi sekadar mengingatkan .. kalau bukan yang tua mengingatkan yang muda , sapa lagi ??

Tak mungkin semua orang akan sama pendapat .. Dunia blog adalah dunia yang berbeza dari dunia realiti .. Apa yang dibaca tak sama dengan peribadi orang tu .. Kenapa ? Majoriti cuma menampilkan yang terbaik .. Bukan kemahuan fikiran tetapi mengikut adat yang ditetapkan ..

Aku sekadar mengingatkan adik adik agar tidak terbabas dalam mengejar impian dalam dunia blogging ini .. Walaupun ada yang sekadar suka suka tetapi mereka tetap diikat dengan peraturan .. Taip tetap taip tapi biarlah beradab ..

Ni entri terakhir aku berkaitan isu blog .. Pasni aku tamo dah nak cerita pasal ni .. Sebab semua dah bijaksana .. Sekali dua tegur ok la.. kalau masing masing nak kekalkan sikap begitu , terpulang ..

Aku tak diganggu oleh sapa sapa tetapi mereka yang cuba untuk naik itu yang diganggu .. Tapi itulah yg akan mematangkan mereka..  Pastinya mereka akan cuba jadi yang terbaik dikalangan terbaik dengan cara tersendiri ..

Jangan jadi macam ahli politik ... kutuk mengutuk dikutuk ... Bila blog tiada pembaca , sapa yang rugi ?

You May Also Like

19 comments

  1. salam..
    sapa lagi yang rugi,blog dan empunya blog la..hehe,betul kan sifu?

    BalasPadam
  2. macam-macam ragam kan dunia blog ni. Kebetulan pulak sy pun tulis entri yg lebih kurang.hehe..

    entri best sy:
    Ngangkung: filem mesti tonton!

    entri yg dimaksudkan:
    beramah mesra atau beramas mesra?

    BalasPadam
  3. bila takda pembaca, blogger gak yg rugi. haish.

    BalasPadam
  4. ade org yg mengutuk ke abg ben?
    ish, sgt tak patut.

    BalasPadam
  5. Ye betul tu Broo Ben..I setuju apa yang you tulis, Sekurang2xnya dapat gak sedikit ilmu pengetahuan dalam tata susila menulis blog..nak pulak tu pada pendatang baru Like me! anyway tq for the peringatan dan nasihat yang di beri..oleh bro Ben yang lebih lama dari saya dalam dunia berblogging.

    BalasPadam
  6. salam.
    tak sangka dalam dunia blogging nie pun ada kes2 macam kat luar..ingatkan bila berblogging, hasad dengki and semua sifat2 yg x baik uh x da...

    thax for information mr ben

    BalasPadam
  7. Terima kasih bro. Banyak 'tazkirah' blogger-blogger newbie macam alieff ni.
    Keep it up, bro! ;)

    latest entri:
    Bertukar kulit bukan masalah dunia

    BalasPadam
  8. jgn stop utk menegur mana yg d rasakan tak kena.dlm hidup nih mmg perlu tegur menegur sebab tak semua org menyedari apa yg kurang pada dirinya...

    BalasPadam
  9. salam, bro ko x kenai kwn, tapi kwn dah lama ikut ko dari jauh je...malu2...kwn suka baca n3 ko...ben ko terus kan perjuang ko jgn hirau ape org nak kata...itu lah kelebihan ko menjadikan ko gah dipersada blogger....teruskan!...tunjuk ajar ku sifu

    BalasPadam
  10. mmm..kdng2 ade yg sesat..kene kembali ke pangkal jln...peringtn pown utk diri sendiri..

    BalasPadam
  11. dlm 100 cuma 1 jew yg jahat mcm tu.. ...biarkan saja..

    BalasPadam
  12. baik terjah blog-blog baru nak naik macam aku ni bro dari layan suara-suara sumbang kat luar tu.. hehehe

    Terbaru >> 1) Pesan Untuk Adik 2) Komen Adalah SEO? Macam Mana? 3) Ada Button Pelik?

    BalasPadam
  13. saya banyak belajar dari blog En. Ben. TQ atas kesudian berkongsi.

    keep it up.

    BalasPadam
  14. yerp btul tuh..kita pun sbagai org Malaysia ade adab kn..
    bgus bro ben ni bagi ceramah2..:)

    BalasPadam
  15. t'pulang pada niat b'blogging..
    ade yg tok duit.. n ade jgk tok hobi n kepuasan diri..
    ^^

    sy setuju jgk..
    bahase tu mnyerlah kn karakter
    semua ada batas2 n rules..
    same mcm islam ada halal n haram.

    BalasPadam
  16. biasalah tu BEN..kalau nak popular dalam blog ni..apa pon boleh buat..ckp tak berlapik dah jadi perkara biasa.. tq ingat mengingatkn

    BalasPadam
  17. Trima Kasih bg tazkirah mlm..bagus punyer....tp mmg dah byk kali nmpak entry abg Ben bg cramah kat blogger2 yg dengki2 ni...

    BalasPadam
  18. BA..biarkan org yg suka kutuk mgutuk tu dgn dunia nya,pedulik annn...
    yang penting blog BA trus maju dan menuju puncak...bravo,,bravo..

    BalasPadam
  19. Tu la... kadang-kadang kita tak sedar kita buat silap... kalau ditegur nanti melenting... Cakap " aku punya blog aku punya suka " kikiki

    BalasPadam