Harry Potter vs 2 alam ..

by - November 26, 2010

 

Hurm... satu silap besar .. Kesian pon kesian gak .. Nape ramai anti benor DDR  ni .. erk.. termasuk aku gak la.. hehehe ... Aku bukan benci dia .. Bukan tak suka ..dia antara contoh usahawan melayu yang berjaya .. tu je boleh aku respek .. bab lain ? Tak tau sangat pasal dia ..

Apa yang buat aku tak suka ialah keyakinan dia nak raih RM40 juta .. seperti tidak berpijak di bumi yang nyata .. Aku rasa la kan .. kalau dia buat filem cam Harry Potter sekali pon lom tentu cecah RM40 juta dalam Malaysia .. Kalau dia pasarkan sampai ke cakerawala tu , mungkin la ..  Tu pon kena alih bahasa .. hehehe ..

Aku bukan penyokong filem barat atau anti filem melayu .. tapi aku nak tonton sesuatu yang mana duit aku tak dibazirkan begitu saja .. Kalau takat filem cam 2 alam yang takde kesan khas best giler cam filem filem aksi yang mana berbaloi dilaburkan sebanyak RM11 tu tak pe la gak .. Ni takat filem masyarakat .. tunggu keluar kat tv je la..

Satu lagi yang buat aku geleng kepala .. nak lawan ngan HARRY POTTER .. bukan tak boleh.. boleh .. tapi kena la tau .. HARRY POTTER tu dah satu dunia kenal dia .. 2 alam ? Yang aku tau , masa sekolah dulu la .. ALAM DAN MANUSIA .. Tu aku belajar ..

Cuma satu je aku tak berkenan .. Pada yang buat ulasan tu .. Jangan kaitan fizikal dan peribadi seseorang .. Tu tak patut la.. dia buat filem.. maka kaitkan dengan filem jer .. Macam kita gak , blogger .. suka ke kalau orang kritik ahli keluarga dan juga fizikal kita ? Nak kondem blog maka kondemkan blog jer .. Tak profesional gitu .. kan ?

You May Also Like

23 comments

  1. silap die sndri la ben.....

    nk tgk video harry potter vs 2 alam?
    klik sini :P

    http://alkisahsibelalang.blogspot.com/2010/11/sume-da-buat-entri-pasal-2-alambllg-nk.html

    BalasPadam
  2. ajak kawan tengok dorg ckp " aku ta minat tgk filem melayu kat panggung.."

    HAHAHA! ape nk kate..rm40juta..mission impossible la jd nye...

    BalasPadam
  3. 2 ALAM nak lawan Harry Potter
    macam lawak gituu...

    BalasPadam
  4. "Jangan kaitan fizikal dan peribadi seseorang .. Tu tak patut la.. dia buat filem.. maka kaitkan dengan filem jer .. "

    Anda memang seorang blogger yg profesional !!
    Saya tabik.

    BalasPadam
  5. beliau agak kerek..

    bukan nk kutuk..tp mmg sgt kerek..

    BalasPadam
  6. tudiaaa mmg bro ben professional lah dalam bagi komen dan pandangan ni!.. betul tuh..klw tgk kat facebook rmai org xsuka rambut dia..pgl macam2..haish..

    BalasPadam
  7. tu la kelakar..bila rambut DDR pun dipersalahkan hehe

    BalasPadam
  8. hehe..mmg rmai ckp tk best..yg penting,unstoppable the best!~hehe

    BalasPadam
  9. terlalu tinggi harapn dia tuh.....

    BalasPadam
  10. entah la.. ramai jadi malu nak tgk sebab ramai yg mengutuk cerita tu.. permainan dunia..

    BalasPadam
  11. die terlalu over confident tp ceritanya khabarnya x best mana pun..
    aper laa

    BalasPadam
  12. dia jarang tengok drama tv mungkin.dia tak tau filem dia taraf drama kat tv3 yang slot cerekarama tu..
    terlebih yakin sampai jadi cakap besar.
    mana ada orang yang suka kat orang yang cakap besar..

    BalasPadam
  13. Kesian..
    Tapi nak tgk gak...Harry Potter,,heheh...2 alam??? tak kot...bak kata en ben ..tunggu tayang kat tv masa raya cina nanti..hikss..;)

    BalasPadam
  14. saya belajar ilmu alam..hehehe...

    BalasPadam
  15. kerana pulut santan binasa..

    kerana mulut cendawan jadi mangsa..

    BalasPadam
  16. mungkin DDR guna cara reverse phyco kot. Dalam orang kutuk2.. terasa pula macam aku nak gi nengok sendiri..

    BalasPadam
  17. Sokong statement BEN...
    benar kita boleh dan berhak kritik apa saja...

    tapi dalam hal itu sahaja lah (that particular),
    Jangan kaitkan dengan peribadi dan rupa fizikal pula. Itu tidak adil.

    Kak Azie pun buat entri tentang filem ini juga...

    BalasPadam
  18. Ada juga yang kata dia poyo.. aduhai...

    BalasPadam
  19. sapa yg kutuk atau komen bururk kat fan page dia(FB) semua kene delete and block tros...haha

    BalasPadam
  20. terlajak perahu boleh diundur..terlajak kata...malu sendri la kan... tengok je la apa kesudahan citer org yg suka ckp beso ni...

    ada masa nak tgk harry potter la!

    BalasPadam