Kategori Blogger ..

by - November 27, 2010

 

image

Wujudkah kategori kategori blogger ni ? Yang muda ..Yang matang dan yang dah layak digelar 'otai' .. Old timer ni biasanya blogger yang dah lama berkecimpung dalam bidang penulisan blog .. Ada jugak yang teror IT dipanggil otai .. Cuma lom ada lagi yang digelar diva la .. Takat ni lom ada .. Ada ke ? Tak de lagi kan ?

Ada lagi kategori , popular , famous dan juga picisan .. Hehehe.. aku pon tak tau la dari mana datangnya segala kategori ni .. Wujudnya segala kategori ini menyebabkan mereka yang baru lagi dalam dunia blog agak segak bercampur gaul dengan blogger yang lebih lama dari mereka ..

Ada jugak yang tak kurangnya anggap diri tu dah popular .. Pelik tul.. Tang mana popularnya dalam bab blog ni ? Takat cerita g sana sini pastu ramai baca dah kira popular ker ?

Bagi aku .. popularnya sesuatu blog adalah disebabkan penulisan yang bagus .. Kalau orang kata blog aku ni popular , maka aku nafikan sekeras kerasnya malah aku sendiri tak leh nak labelkan lagi diri aku ni seorang blogger .. Baru nak jadi blogger , adalah .. hehe..

Entahla..bila adanya jurang begini , maka mereka yang baru dalam dunia blog ini amat segan nak bercampur gaul dengan mereka yng dah lama .. maka wujudlah puak puak gini .. Bila wujudnya puak maka wujudlah cerita cerita yang lebih pada mengarut. .. Mula mula ok la..bab berforum... tukar idea .. lama lama ?

Tapi tu laa.. dunia realiti mahupun maya , manusia takkan boleh bersatu sampai bila bila .. hanya bila bab agama saja akan bersatu ... Entahlah ...

You May Also Like

31 comments

  1. sye kategori picisan..

    err...

    bwah lagi dari kategori picisan ad x?

    :P

    BalasPadam
  2. Salam
    Selagi ada perasaan ingin bersaing ,perasaan iri hai itu akan wujud . Iri hati untuk capai tahap mcm BA tak salah kan ?

    BalasPadam
  3. Salam
    Selagi ada perasaan ingin bersaing ,perasaan iri hai itu akan wujud . Iri hati untuk capai tahap mcm BA tak salah kan ?

    BalasPadam
  4. entahla ben, aku pun tak paham sangat pasal ketegori blogger nie. yang aku tahu, yang tu baru yang tu lama.. yang tu aktif yang tu pasif...

    BalasPadam
  5. sume manusia same shj..bole terima x statement nie??

    BalasPadam
  6. LM, kalau persaingan sihat tu bagus la.. kalau persaingan tak sihat nie yang jadi barah...

    BalasPadam
  7. setuju dgn kate2 abg ben tuh..tp biase la bng..kiter manusia ciptaan ALLAH SWT neyh ta lari dari wat kesilapan walaupun seinci or sesentimeter..mesti ade nyer..jurang2 mcm neyh memg ade dlm dunia neyh..ta ley na lari..yg penting..sume pangkal hati dan diri masing2 ^^,

    BalasPadam
  8. kategori ape eh blog den...
    xde kategori pun xpe
    blogging for fun hehe

    BalasPadam
  9. diva? xde kot..xd yg howt ..keh3

    BalasPadam
  10. ada yg kedekut sangat nak kongsi ilmu. siap mengejek2 lagi. takut kot blog baru jadi lg hebat dr blog sndiri. Jual ikan betul... tp sy adalah tergolong dlm ktegori picisan.

    entri best:
    situasi tersepit: aku pilih...
    seluar dalam sebagai pelaris

    BalasPadam
  11. Penulisan kreatif x mebi leh buat tapi yang berkualiti....urm...
    yer betul kata kata bro...ader byk jenis
    dan saya salah 1 nyer

    BalasPadam
  12. belalang kategori blogger bawah tanah...hahaha...

    bab agama pun ada yg tak sekata.kalau tidak masakan timbul isu dua imam 1 masa dulu...

    BalasPadam
  13. Bagi saya laa... X salah kalau nak label, asalkan saling menghormati....yg otai tolong ajar yg beginner nihh...

    BalasPadam
  14. tak tahu lah pula kategori blogger2 ni kan..yg saye x de kategori...kategori msk nasi kt dapur ada lah :)

    BalasPadam
  15. ads punya kategori baby corn kot? huhuhu

    ermm..sebenarnya selagi manusia meletakkan EGO di atas..begitu laaaa keadaannya. selalu anggap diri lebih..selalu anggap org lain lemah...

    BalasPadam
  16. sy kategori pemalu dn penyegan ! hehe

    BalasPadam
  17. vote untuk ben 1 :)

    http://bpm-undi.blogspot.com/
    Blog Lawak Pilihan
    VOTE FOR SUARAPEOPLE YAA

    BalasPadam
  18. cumil lak sheep tu...najlaa suke Shaun The Sheep

    BalasPadam
  19. mungkin juga perlu ada kategori2 ni, klu tak xkan boleh ada anugerah mcm shout awards tuh...ade kena mengena x....hehehe...cuma jgn la berlaku diskriminasi...bergaul la dgn sama rata...

    BalasPadam
  20. mybe kategori2 cmtu bkn utk bpuak2 tp nak tunjuk hormat kpd blogger yg dah lama. hehehe

    BalasPadam
  21. yang penting ikhlas..huhuu....tp ada gak sesetengah blogger yg perasan dah feymes (coz follower dia dah riban) mula jadi sombong!!1 tak toleh dah kt blogger2 baru nie...so buyers!! hate it!!! huhuu....

    BalasPadam
  22. betul tu.. kadang2 malu nak bergaul dgn otai2 blog ni

    BalasPadam
  23. kategori tu wujud dsbbkan kita sndri yg melabelkan seseorang itu sbg otai, femes & sbginya...

    Tips Blogging Melalui Twitter

    BalasPadam
  24. iri hati utk berdaya saing tak apa...jgn sebaliknya pula

    BalasPadam
  25. mungkin saya tiak termasuk mana2 kategori pun......hmmmmmm...usaha keras lagi.....:(

    BalasPadam
  26. tengok kat followers..299 orang..
    tengok kat komen each entry..max 20+ je..

    so..
    kesimpulannya..
    sy bukan blogger femes.

    baru bape kerat je kenal daku..

    nak join gathering pun malu2 dah.

    Mari Berbicara Hati Ke Hati :
    New Entry : My Farewell Message

    BalasPadam
  27. vs kategori yg cm biskut kot...jap ada jap x de...hehehe

    BalasPadam