Tips untuk tarik komen ..

by - November 30, 2010

 

 

Aku makan nasi kandar tadi kat kedai mamak area Pelita , KLCC .. Diorng kata sedap kat sana .. Aku g makan .. Ahh... sedap mendanyaaa.. Ada member kata kat Penang lagi sedap  .. Tu jgn cerita laa ... Mmg sedap tapi masalah kebersihan la pulak ..

IKLAN SEMINIT - KOLEKSI SHAWL BABY CRYSTAL

image Design terkini dan menarik sekali ... pelbagai warna dan pilihan hanya di  > http://islamicoparadise.blogspot.com/

Bila teringatkan internet .. aku google ..cari kot kot ada info pasal nasi kandar yang sedap .. Mana tau ada laman web atau blog yang buat cerita pasal nasi kandar ni .. Ada ke ? Hurmm ... macam takde jer ..

Tanya orang ? Roger kawan kawan yang tinggal kat Penang untuk tanyakan pasal tu ? Takkan nak cari nasi kandar sedap baru roger kawan kawan .. Tak patut .. Patut tak ? Tah .. aku rasa cam tak patut jer .. Huh ..

Dah dah .. tak payah susah susah .. makan je kat KL ni.. janji kenyang .. yang penting murah ! Murah menda makan kat KL ni ??? Murah la gak dari nak travel g Penang semata nak makan nasi kandar tu haaa.. Adoi.. ingat minyak ngan tol murah ke ???

Erm... yelah.. makan je kat KL ...tapi kan.. orang kata nasi kandar ni mengemukkan kan ? Ala.. semua tak boleh .. dah tu nak makan apa ni ? Haih .. makan dalam kuantiti yang skit ? Tak puas lak .. Camana eh ?

Ada tak terasa gatal jari tu nak bagi komen tapi malas ? Kalau cerita begini , untuk mendapatkan komen seperti yang korang nak , belum tentu lagi .. mungkin akan dapat sedikit tu pon berkaitan maklumat .. Selebihnya iklan bergerak ..

Bagi blogger yang nakkan komen yang banyak , elakkan terlalu kerap cerita peribadi .. selang seli tak pe.. Kena bijak cari isu jugak sesekali .. Itu menunjukkan blogger tu mampu memberi pandangan luar dari kehidupan hariannya ...

Cuba fikirkan .. entri camana yang boleh pancing pembaca senyap korang memberi komen ?

You May Also Like

31 comments

  1. Entry yang seolah-olah mencabar pembaca untuk berkata sesuatu lah kot?Macam yang En.Ben buat tu.

    BalasPadam
  2. entry yg dlm bentuk perbincngn??
    mcm ade soklan2 ke

    BalasPadam
  3. KAYU Nasi Kandar la sedap daripada pelita. pelita mmg tak berapa cedap.

    BalasPadam
  4. Tadi baru kwn bgtau nasi kandar pelita tu indah khabar dari rupa.hohoho...takpe bro, dalam misi mencari makanan yang sedap dan murah...g pasaraya beli brg2 masak...minta pujuk rayu kat istri..."tolong masak sedap2 :)"

    BalasPadam
  5. betul...setuju sgt..bowink kalau cete hal peribadi..nak comment pun tak tau mcm mana..;P..bukan salah tapi..lebih elok di selang selikan...;d

    BalasPadam
  6. Entri yang begini lah kot?
    Yang bertanyakan pendapat, lepas tu isu yang tak terlalu serius..hmm,hmm tak tahu lah, budak baru belajar..Tapi memang setuju, entri peribadi kurang dapat komen, tengok sahaja kat innit, yang cerita personal banyak,tapi tak banyak yang NANGED. itu pendapat saya.. Baru bertatih..

    BalasPadam
  7. entri yang mnbuatkan org rasa nak jawab..

    cntok mcm entry beb skang nie la..:)

    BalasPadam
  8. Oooo...camtuh ek...Okla...wajar dicuba nih!!

    Mekasih En Ben!!!
    6_____^

    BalasPadam
  9. tq infonya...

    entri baru:
    penjawat awam biadab: kerana nila setitik, rosak susu sebelanga
    <a href="Ganesh patahkan kerusi dalam kelas</a>

    BalasPadam
  10. Tapi aku rasa saudara Ben banyak entrinya yang menceritakan peribadi dan apa yang dia buat... jadi tips kurang tepat..

    BalasPadam
  11. suka blog yang pelbagai bukan satu jenis aja

    BalasPadam
  12. entry panas kot baru komen bertelingkah bagai.. tapi not good not good..
    situasi sama di alami.. google2 sesuatu(dlm bm la) tapi x jumpe info yg nak dicari= hampa
    ALL IN ONE

    BalasPadam
  13. post yang berbentuk soalan biasanya akan tarik org utk komen.. paling simple, post berbentuk soalan ya/tidak.

    BalasPadam
  14. bagus tips ni ialah asik personal pun bohsan

    BalasPadam
  15. bro ben..layan nasi kandar 'line clear'la..baru masyuukkk...tapi nak tempat yg bersih tak leh lawan mamak nyerla

    BalasPadam
  16. @iddinm

    hehehe... sbb tu kata .. entri kena pelbagai .. berapa kali masuk blog ni atau cuba redah entri entri lain .. buat pengetahuan .ada lebih 36 ribu komen dah dikumpul dalam blog ni .. baru setahun sebulan ..

    BalasPadam
  17. semua nasi kandar kat penang mahal, tapi orang ramai serupa tu gak,memang sedap arr

    BalasPadam
  18. SAYA ORG PENANG..TAPI TAK MAKAN NASI KANDAQ..
    SEBABNYA..
    EEIIIIII...
    TAKMAU CRITA..ORG TAKKAN PERCAYA PUNYA..

    BalasPadam
  19. nasi kandar kekadang makan leh buat kite g toilet...(~_~)

    untuk menjawap persoalan

    "entri camana yang boleh pancing pembaca senyap korang memberi komen ?"

    jwpan die entry yg last skali ade tanda "?"

    tata

    BalasPadam
  20. thanks Encik BA !
    setuju yang entry kena pelbagai .
    baru best kan .
    weeee :)

    BalasPadam
  21. salam
    36 ooo..saya yang ke 30 000..hahaha.Betul tak sifu?

    BalasPadam
  22. last month zr g penang , x de le jauh mano bro .. jauh lg rs nye ke Ganu ...

    kt sanun mmg sodap SGT2... pehtu kiteorg gmakn kt DEEN rest .. sgt le sodap bro . kitog crik rest tu pun gune GPS..

    BalasPadam
  23. salam bro...
    entry nih seolah-olah menjawab entry di blog belalang...hee...

    nasi kandar yg belalang rase best kat sini ialah nasi kandar kayu area2 bukit jambul...

    last skali nak ucap thanks dgn wish buffday tadi ya!

    BalasPadam
  24. Kepelbagaian jenis atau genre entry memungkinkan blog tersebut mendapat komen di samping empunya blog rajin menjelajah memberikan komen...

    Ellen nak praktikkan tips dari bro ben ni..harap2 berjaya..hehe..

    BalasPadam
  25. boleh kata seminggu 3-4 kali pekena nasi kandar Deen yg fazilzura pegi tu.

    nasi kandar mmg bole buat boroi, org kata kas-kas tu bole buat jadi ketagih (^.^)

    ** thanks for the tips...

    BalasPadam