Rabu, 18 Mei 2011

Blogspot akan ditutup ..

 

Huru hara .. hahaha... ada baca tadi di blog sahabat.. hehe... masa tu kat klinik... dok sakit kepala yang teramat sangat .. bila jumpa doc... check segalanya .. takde pulak tekanan darah tinggi... normal ! Hurm... takkan kes terantuk kat besi masa kat gym kot ?? Pendarahan dalaman otak ??? Nehhh... biar betui !!

Doc kasi dua jenis ubat.. satu tu dia kata untuk tahan sakit.. satu lagi tu , makan bila perlu jer... sangat kuat ubatnya ! Gulp... takut pulak aku dengar.. heheheh ...

Lepas jumpa doc , terus aku balik Putrajaya.. Hurm... nak tengok jalanraya pon pedih je bijik mata.. doa harap sampai dengan selamat.. Dalam kepala tak sabar nak makan ubat n tidur ..

Kes blogspot tu haa.. waktu aku baca tu , aku dah rasa cam .. apa lagi kes ngarut nih ? Takkan diorng nak tutup bisnis diorng neh ? Semata mata kegagalan maintenance ? neh... Pengguna blogspot juta juta satu dunia ... dia tutup , dia rugi besar la.. Sama cam kes FACEBOOK nak ditutup ari tu.. semua rumors jer.. mau kasi laris bisnis..

Jadi , pendapat aku la kan ... adalah mustahil mereka nak tutup blogspot...tapi pasti mereka akan buat sesuatu , kan kan ... hehehe..  hurm... harapnya tidak la kan ? 

Kalau asik semua nak membayar jer .. gamaknya pasni aku nak layan balik konda kondi je la... atau galah panjang.. sapa mau join ?

60 komen :

y u y u Z u l a i k h a berkata... [Reply to comment]

saye nak layan jengkekkkkkkkkkkkk!! yey!


okay, bai. nak p kelas!

aque berkata... [Reply to comment]

saya mahu join hahahha.. jgn lah tutop atau kene bayar.. nages nie.. hahhahah

risa berkata... [Reply to comment]

cuak giler dah saya aihhhh

::نور فيلزاتي:: berkata... [Reply to comment]

haaa takkan BS nak tutup kot ? alaaaa. =(

MaiRa QuEeN berkata... [Reply to comment]

kelam kabut dtg cnie...huh...haahhahaa...gempak giler kot abg ben nie...

fad ali berkata... [Reply to comment]

jom galah panjang..haha

hope taklah kan..da syok dengan blog nih

Nadiah berkata... [Reply to comment]

saya ! saya ! HAHA

Sembang Kemas berkata... [Reply to comment]

oh oh,satu lagi kabar angin?

ni mesti kes nak tipu,jangan jadi wartawan la...cerita jela benda yang sebenar benarnya..

rumors...

lepas nih main pepsi-cola jela..

NOOR FATIN berkata... [Reply to comment]

ala mintak2 la tak..wuu

Isteri Encek Bard berkata... [Reply to comment]

baca gak, ramai yang buat entry pasal nie... ermm hope nie sati propaganda jer

Pembawa_Wacana berkata... [Reply to comment]

takut wooo..... baru nak menapak.... kene dibagi shut down... adehhh...-_-"

waN Mohd Salim berkata... [Reply to comment]

http://www.penulissenja.com/2011/05/gempak-malaysia-mencari-1000-blogger.html

waaaaaa berita baik weiiii .. malaysia buat cari 1000 blogger pilihan .. ape lagi ???? mai la join sekali

hadiah : rm500 perghhhhhhhhhhhhhh

deatH_luVer berkata... [Reply to comment]

pandai abang beng tarik traffic....

gle gelabah click tajuk neh..

hahahaha..

aduhaii....

iLa VaNiLLa berkata... [Reply to comment]

nk join jugak.. maen teget selipar pown ok.. kah3

Haris Kaito berkata... [Reply to comment]

jom2..nak join jugak...he3..

waN Mohd Salim berkata... [Reply to comment]

kalau blogspot di tutup .. hampeh dowh

..gugu.. berkata... [Reply to comment]

konda kundi..

guwa terer. heeeee~

Nurul Hamimi Awang Japilan berkata... [Reply to comment]

alaaa... xkan nak ttp kot. sy dala baru nk menceburi bidang ni. huaaaa.. kalo berbayar plak, tidaaaak!!!

Chempaka Sari berkata... [Reply to comment]

Haha berlari lari saya datang cini rumor jek..

(>__<)


Baru nak jadi macam Mr. Ben dan Yuyu

(T__T)









XOXO, Chempaka Sari

man yusoef berkata... [Reply to comment]

mane bole tutup!! grr...apekes semua benda nak bayar...kasi la free...kesian kami

bersama kak Es berkata... [Reply to comment]

wo wo..rumors kan kan

~take care Ben
patut la cik la asyik susah hati..
kalau tak sihat lagi susah hati dia

hayatunfadzila berkata... [Reply to comment]

saya nak join..he3

CIKU berkata... [Reply to comment]

Saya sependapat ngan kamoo..BA..
depa suka gembar gembur je tu..mustahil nak tutup bisnis jutaan yang udah lama gitu.
doktor kata AKU overweight

ArELeEz berkata... [Reply to comment]

alaa.. alaa.. harap2 rumours jer la.. hu3..

PinKy MoMMa berkata... [Reply to comment]

pok beng jom main batu seremban ahahahaha
ddk bertimpuh tau..baru sopan ;p

gaung berkata... [Reply to comment]

balik layan imam muda kat tv lg syiokk owhh..kalau blog kene bayar jugak..hehehe

farra8979 berkata... [Reply to comment]

hihihhi.. galah panjang n konda kondi mainan mase kecik2 dlu...

secantikmanis berkata... [Reply to comment]

pertama kali saya dengar permainan konda kondi. bagaimana cara permainannya ye?

makdara TERdiva berkata... [Reply to comment]

batu seremban la..senang sikit boleh duduk bersila jer..hehe

mynameismy berkata... [Reply to comment]

rumors je tu kottt...

xknlahhhh... sila bg My hadiah domain cpt supaya xkena delete hehe...

nk tido bg soklan number 3 dulu ye..;)

khunsuriyatit berkata... [Reply to comment]

blogspot nak tutup???.....kalo betullah..ape leh buat....sayonara to my blog...:(

Faris Adli berkata... [Reply to comment]

encik ben, ada kesilapan fakta disitu. wordpress adalah percuma bukan seperti yang encik ben katakan.
Yang perlu dibayar ialah domain dan hosting bukan wordpress kerana wordpress bebas didownload dan diletakkan di hosting atau di komputer kita.Harap encik ben dapat betulkan ayat encik ben untuk mengelakkan kekeliruan terhadap wordpress.

cik faez berkata... [Reply to comment]

hoho .. jom main galah panjang ,, main engkek2 pon ok jg tu . hahaha ..
jgn la blogspot tutup heii ,, dh jatuh syg dgn blog ni . ;)

BuDaK PeGheLiH berkata... [Reply to comment]

abg ben.. baik check btol2 pasal terhantuk tu.. coz saya ada kawan tehantuk kat rak buku libry.. sket je pn..

pastu die cm duk skt pala.. tgk2 ada pndarahan.. urat nk tputus cmne tah.. siap kena operate 2x..

nurkaloi berkata... [Reply to comment]

main guli !!!!
yeayy hahaha

Coretan anuar berkata... [Reply to comment]

Blogspot ditutup..

Khabar angin seperti FB yang diakatan akan ditutup pada 15 Mac 2011.. Kemudian tukar lagi tarikh 15 Mac 2012..

Semua itu khabar angin belaka.. Strategi bisnes..

Entri Terkini Di Blog Saya:
Domain Laman Web Percuma di Lot.My??

Pertandingan Anugerah Blog Paling Popular Dapat Menjana Trafik Ke Blog Anda??

Apakah Sumbangan Atau Kebaikan Pertandingan Ini Kepada Rakyat Malaysia

Mohon Peserta Pertandingan Anugerah Blog Paling Popular Menyemak Status Pendaftaran Blog Anda

Nizam Ijam berkata... [Reply to comment]

jangan dia tutup ben... stress aku..aku baru jer nak mula nie ha..hahahahaha

ops,lupa nak inform. da follow ko da lama da..

jemput2 la yer hehe :)

http://www.nizamijam.co.cc/

hasrul hassan berkata... [Reply to comment]

Salam...
adehhh hari tu bila blogspot.com kembali ok, saya pun dah ulas benda yang sama ... dan agak mustahil la utk blogger tutup... lagipun, inilah tempatnya dia nak layarkan adsense derang .... kalau tutup... apahal dengan adsense ..adword dan semua pengiklanan tu... memang rugi la.

Dan tentu sekali dia tak mahu hilangkan kepercayaan orang yang dah guna blogspot ni, nak katup dan beri peluang kat platform lain? Hmmm .. ada banyak platform blog lain .. cuma kita tak berapa nak tahu ... tak percaya? cubalah google ... ada banaykkkkkkkkkk....

ada xanga, ada wp, ada blog.com dan macam2 lagi .... semuanya adalah PERCUMA! Kalau blogspot.com nak kasik bayar .... kiranya ... hmm fikir sendiri la ehh.

http://hasrulhassan.blogspot.com

With Julia berkata... [Reply to comment]

rumors betui ahahha apa yg ptg abg ben jgn percayakan rumors...coz belum tentu betui dan menyakitkan kepala jek nak layan...baik layannnnn entry blogger lain2, tidak begitu? ehehhe :P peaceeee

PinkUmmi berkata... [Reply to comment]

nak tutup???haiyakkk....
bru nak jinak2 merpati dlm BS...
jgn laaaaaa

mad khaz berkata... [Reply to comment]

hahaha,main polis entri jom.

XD

Sunah Mohammad berkata... [Reply to comment]

ponstan ke yang makan bila perlu tu?

jeRza berkata... [Reply to comment]

Tak tutup kot, cam facebook dulu ,orang dok canang2kan nak tutup . padahal syarikat facebook tambah duit lagi ade la untuk upgrade kasi lagi masyuk. sape nak tutup bisnes sendiri . tol tak ?

haha, lau tutup kite main Ikan laga la abg ben . Jom tengok Ikan laga kat
Sini :)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine berkata... [Reply to comment]

mesti pesaing terdekat blogspot yang wat fitnah ni :)

CT berkata... [Reply to comment]

biar betul..takmolah...mcm gelap dunia...hahhaa

cik heroin berkata... [Reply to comment]

mcm berani je diorg nk ttup. huehue


Tutorial Baru- Facebook Send Button

admin berkata... [Reply to comment]

dpt m/c x?..arini mmg rmi mai klinik sy..smlm kn cuti umum..hehe

mama maman berkata... [Reply to comment]

tajuk gempak je.. hhhaaa...

^ Uncle Syaf ^ berkata... [Reply to comment]

aku nk join main konda kondi!!! he3

^ Uncle Syaf ^ berkata... [Reply to comment]

tu la, merapek lah dieorang nk tutop...gile ape..

kot kene bayar Vlog kan ade..ha3

mushroom berkata... [Reply to comment]

tu semua nak membongak je tuh

Nurfatin Liyana berkata... [Reply to comment]

huu? biau beno? alaaaa sumernye saje jek nak kasi org huru hara. huh.

;D

Syafiq Salim berkata... [Reply to comment]

camne blogspot untung, sedangkan kita tak letak pun iklan googleads or papa yg menguntungkan blogspot yg dimiliki google....


skrg abg ben tulis rugi laa blogspot kalau tutop, skrg sy minta cube abg ben jelaskan camne melalui blogspot, google boleh bt duit... hurmmm..


sy siesly tak tahu... minta abg ben jelaskan melalui komen pun xper, xperlu bt entri tuk jelaskan...


people talks ape yg dier tahu, hope abg ben share ape abg ben tahu kena blogspot akan rugi besar kalau ditutop...

☼ r A t U ● t U r Q u o i S e ☼ berkata... [Reply to comment]

Kalau blogspot tutup .. hilanglah nyawe saye :( dah la banyak kisah kenangan dalam ni .. :(

Belog MTT berkata... [Reply to comment]

tengtenggggggggggggg.. Haha

Tak ada dalam senarai ekk? Hehe

cik fza berkata... [Reply to comment]

main batu seremban pun bule jugek.
macam2 lar~

Shafa berkata... [Reply to comment]

ada dengar2 juga. katanya nak start dikenakan bayaran kot. sebab dorang asyik support free services je utk blogspot. tak untung. mcm2 la org kata. ntahlah btl ke tak.

AKUE EYQA berkata... [Reply to comment]

waa xbe la law blogspot nk tut0p..harap2 tak lah...

CT @ Acik Na berkata... [Reply to comment]

Gulp!
hopefully tak lah hendaknya!!
beribu2 citer dlm blog nih....takkan nak lepaskan camtu je...leh sasau saya...

Scarlett O'Hara berkata... [Reply to comment]

walau pun berita angin, risau jugak dibuatnya.Jom beli rumah sendiri.
p.s: main congkak je lah lepas ni sebab tak dapat nak blogging.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI