Blogspot akan ditutup ..

 

Huru hara .. hahaha... ada baca tadi di blog sahabat.. hehe... masa tu kat klinik... dok sakit kepala yang teramat sangat .. bila jumpa doc... check segalanya .. takde pulak tekanan darah tinggi... normal ! Hurm... takkan kes terantuk kat besi masa kat gym kot ?? Pendarahan dalaman otak ??? Nehhh... biar betui !!

Doc kasi dua jenis ubat.. satu tu dia kata untuk tahan sakit.. satu lagi tu , makan bila perlu jer... sangat kuat ubatnya ! Gulp... takut pulak aku dengar.. heheheh ...

Lepas jumpa doc , terus aku balik Putrajaya.. Hurm... nak tengok jalanraya pon pedih je bijik mata.. doa harap sampai dengan selamat.. Dalam kepala tak sabar nak makan ubat n tidur ..

Kes blogspot tu haa.. waktu aku baca tu , aku dah rasa cam .. apa lagi kes ngarut nih ? Takkan diorng nak tutup bisnis diorng neh ? Semata mata kegagalan maintenance ? neh... Pengguna blogspot juta juta satu dunia ... dia tutup , dia rugi besar la.. Sama cam kes FACEBOOK nak ditutup ari tu.. semua rumors jer.. mau kasi laris bisnis..

Jadi , pendapat aku la kan ... adalah mustahil mereka nak tutup blogspot...tapi pasti mereka akan buat sesuatu , kan kan ... hehehe..  hurm... harapnya tidak la kan ? 

Kalau asik semua nak membayar jer .. gamaknya pasni aku nak layan balik konda kondi je la... atau galah panjang.. sapa mau join ?

60 ulasan:

  1. saye nak layan jengkekkkkkkkkkkkk!! yey!


    okay, bai. nak p kelas!

    BalasPadam
  2. saya mahu join hahahha.. jgn lah tutop atau kene bayar.. nages nie.. hahhahah

    BalasPadam
  3. cuak giler dah saya aihhhh

    BalasPadam
  4. haaa takkan BS nak tutup kot ? alaaaa. =(

    BalasPadam
  5. kelam kabut dtg cnie...huh...haahhahaa...gempak giler kot abg ben nie...

    BalasPadam
  6. jom galah panjang..haha

    hope taklah kan..da syok dengan blog nih

    BalasPadam
  7. oh oh,satu lagi kabar angin?

    ni mesti kes nak tipu,jangan jadi wartawan la...cerita jela benda yang sebenar benarnya..

    rumors...

    lepas nih main pepsi-cola jela..

    BalasPadam
  8. baca gak, ramai yang buat entry pasal nie... ermm hope nie sati propaganda jer

    BalasPadam
  9. takut wooo..... baru nak menapak.... kene dibagi shut down... adehhh...-_-"

    BalasPadam
  10. http://www.penulissenja.com/2011/05/gempak-malaysia-mencari-1000-blogger.html

    waaaaaa berita baik weiiii .. malaysia buat cari 1000 blogger pilihan .. ape lagi ???? mai la join sekali

    hadiah : rm500 perghhhhhhhhhhhhhh

    BalasPadam
  11. pandai abang beng tarik traffic....

    gle gelabah click tajuk neh..

    hahahaha..

    aduhaii....

    BalasPadam
  12. nk join jugak.. maen teget selipar pown ok.. kah3

    BalasPadam
  13. jom2..nak join jugak...he3..

    BalasPadam
  14. kalau blogspot di tutup .. hampeh dowh

    BalasPadam
  15. konda kundi..

    guwa terer. heeeee~

    BalasPadam
  16. alaaa... xkan nak ttp kot. sy dala baru nk menceburi bidang ni. huaaaa.. kalo berbayar plak, tidaaaak!!!

    BalasPadam
  17. Haha berlari lari saya datang cini rumor jek..

    (>__<)


    Baru nak jadi macam Mr. Ben dan Yuyu

    (T__T)









    XOXO, Chempaka Sari

    BalasPadam
  18. mane bole tutup!! grr...apekes semua benda nak bayar...kasi la free...kesian kami

    BalasPadam
  19. wo wo..rumors kan kan

    ~take care Ben
    patut la cik la asyik susah hati..
    kalau tak sihat lagi susah hati dia

    BalasPadam
  20. Saya sependapat ngan kamoo..BA..
    depa suka gembar gembur je tu..mustahil nak tutup bisnis jutaan yang udah lama gitu.
    doktor kata AKU overweight

    BalasPadam
  21. alaa.. alaa.. harap2 rumours jer la.. hu3..

    BalasPadam
  22. pok beng jom main batu seremban ahahahaha
    ddk bertimpuh tau..baru sopan ;p

    BalasPadam
  23. balik layan imam muda kat tv lg syiokk owhh..kalau blog kene bayar jugak..hehehe

    BalasPadam
  24. hihihhi.. galah panjang n konda kondi mainan mase kecik2 dlu...

    BalasPadam
  25. pertama kali saya dengar permainan konda kondi. bagaimana cara permainannya ye?

    BalasPadam
  26. batu seremban la..senang sikit boleh duduk bersila jer..hehe

    BalasPadam
  27. rumors je tu kottt...

    xknlahhhh... sila bg My hadiah domain cpt supaya xkena delete hehe...

    nk tido bg soklan number 3 dulu ye..;)

    BalasPadam
  28. blogspot nak tutup???.....kalo betullah..ape leh buat....sayonara to my blog...:(

    BalasPadam
  29. encik ben, ada kesilapan fakta disitu. wordpress adalah percuma bukan seperti yang encik ben katakan.
    Yang perlu dibayar ialah domain dan hosting bukan wordpress kerana wordpress bebas didownload dan diletakkan di hosting atau di komputer kita.Harap encik ben dapat betulkan ayat encik ben untuk mengelakkan kekeliruan terhadap wordpress.

    BalasPadam
  30. hoho .. jom main galah panjang ,, main engkek2 pon ok jg tu . hahaha ..
    jgn la blogspot tutup heii ,, dh jatuh syg dgn blog ni . ;)

    BalasPadam
  31. abg ben.. baik check btol2 pasal terhantuk tu.. coz saya ada kawan tehantuk kat rak buku libry.. sket je pn..

    pastu die cm duk skt pala.. tgk2 ada pndarahan.. urat nk tputus cmne tah.. siap kena operate 2x..

    BalasPadam
  32. main guli !!!!
    yeayy hahaha

    BalasPadam
  33. jangan dia tutup ben... stress aku..aku baru jer nak mula nie ha..hahahahaha

    ops,lupa nak inform. da follow ko da lama da..

    jemput2 la yer hehe :)

    http://www.nizamijam.co.cc/

    BalasPadam
  34. Salam...
    adehhh hari tu bila blogspot.com kembali ok, saya pun dah ulas benda yang sama ... dan agak mustahil la utk blogger tutup... lagipun, inilah tempatnya dia nak layarkan adsense derang .... kalau tutup... apahal dengan adsense ..adword dan semua pengiklanan tu... memang rugi la.

    Dan tentu sekali dia tak mahu hilangkan kepercayaan orang yang dah guna blogspot ni, nak katup dan beri peluang kat platform lain? Hmmm .. ada banyak platform blog lain .. cuma kita tak berapa nak tahu ... tak percaya? cubalah google ... ada banaykkkkkkkkkk....

    ada xanga, ada wp, ada blog.com dan macam2 lagi .... semuanya adalah PERCUMA! Kalau blogspot.com nak kasik bayar .... kiranya ... hmm fikir sendiri la ehh.

    http://hasrulhassan.blogspot.com

    BalasPadam
  35. rumors betui ahahha apa yg ptg abg ben jgn percayakan rumors...coz belum tentu betui dan menyakitkan kepala jek nak layan...baik layannnnn entry blogger lain2, tidak begitu? ehehhe :P peaceeee

    BalasPadam
  36. nak tutup???haiyakkk....
    bru nak jinak2 merpati dlm BS...
    jgn laaaaaa

    BalasPadam
  37. hahaha,main polis entri jom.

    XD

    BalasPadam
  38. ponstan ke yang makan bila perlu tu?

    BalasPadam
  39. Tak tutup kot, cam facebook dulu ,orang dok canang2kan nak tutup . padahal syarikat facebook tambah duit lagi ade la untuk upgrade kasi lagi masyuk. sape nak tutup bisnes sendiri . tol tak ?

    haha, lau tutup kite main Ikan laga la abg ben . Jom tengok Ikan laga kat
    Sini :)

    BalasPadam
  40. mesti pesaing terdekat blogspot yang wat fitnah ni :)

    BalasPadam
  41. biar betul..takmolah...mcm gelap dunia...hahhaa

    BalasPadam
  42. dpt m/c x?..arini mmg rmi mai klinik sy..smlm kn cuti umum..hehe

    BalasPadam
  43. tajuk gempak je.. hhhaaa...

    BalasPadam
  44. aku nk join main konda kondi!!! he3

    BalasPadam
  45. tu la, merapek lah dieorang nk tutop...gile ape..

    kot kene bayar Vlog kan ade..ha3

    BalasPadam
  46. tu semua nak membongak je tuh

    BalasPadam
  47. huu? biau beno? alaaaa sumernye saje jek nak kasi org huru hara. huh.

    ;D

    BalasPadam
  48. camne blogspot untung, sedangkan kita tak letak pun iklan googleads or papa yg menguntungkan blogspot yg dimiliki google....


    skrg abg ben tulis rugi laa blogspot kalau tutop, skrg sy minta cube abg ben jelaskan camne melalui blogspot, google boleh bt duit... hurmmm..


    sy siesly tak tahu... minta abg ben jelaskan melalui komen pun xper, xperlu bt entri tuk jelaskan...


    people talks ape yg dier tahu, hope abg ben share ape abg ben tahu kena blogspot akan rugi besar kalau ditutop...

    BalasPadam
  49. Kalau blogspot tutup .. hilanglah nyawe saye :( dah la banyak kisah kenangan dalam ni .. :(

    BalasPadam
  50. tengtenggggggggggggg.. Haha

    Tak ada dalam senarai ekk? Hehe

    BalasPadam
  51. main batu seremban pun bule jugek.
    macam2 lar~

    BalasPadam
  52. ada dengar2 juga. katanya nak start dikenakan bayaran kot. sebab dorang asyik support free services je utk blogspot. tak untung. mcm2 la org kata. ntahlah btl ke tak.

    BalasPadam
  53. waa xbe la law blogspot nk tut0p..harap2 tak lah...

    BalasPadam
  54. Gulp!
    hopefully tak lah hendaknya!!
    beribu2 citer dlm blog nih....takkan nak lepaskan camtu je...leh sasau saya...

    BalasPadam
  55. walau pun berita angin, risau jugak dibuatnya.Jom beli rumah sendiri.
    p.s: main congkak je lah lepas ni sebab tak dapat nak blogging.

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.