Risau neh mau makan luar ..

by - Mei 27, 2011

 

Kalut wife suruh aku tapau makanan kat luar .. Hurm.. sebenarnya aku malas dah nak makan kat luar sangat kecuali terdesat .. hehehe.. kalau aku makan tu , sah sah terdesak la tu.. hehehe..

Jadi tadi ,lepas cuci kereta kat Pkns , Bangi .. terus g shopping barang dapur.. Amik  yang perlu jer .. memandangkan wife skang kena pantang , maka aku pon nak join sekali la pantang .. nak sama sama pp jadi kempes.. hehe ..

Yelah , 2 minggu dia tak de ari tu . mmg aku makan sekali sehari .. pastu workout .. mmg berbaloi la.. disamping tu , minum suppliment untuk maintenancekan muscle ..

Jadi , aku skang nak kurangkan makan kat luar.. kat rumah skang wife dok masak bakar je.. jadi aku tumpang sekali la.. hehe.. lagi pon ari tu ada sorang member aku ni cerita .. dia beli mee goreng kat satu cafe untuk makan pagi .. tup tup... ada 'lauk' tambahan yang aku cukup benci dalam mee tuu.. huhuhu.. ilang terus selera aku bila teringat semua tu..

Maka ... ari ni makan roti je la.. pagi tadi pon makan nasi beras perang jer .. hehehe ... kena usaha betul betul nih skang ... huhu.. lagipon ramadhan dah dekat.. alang alang , terus je training kan..

ok ok... satu permintaan buat mereka yang belum lagi tolong aku hari ni... meh vote aku kat SINI ... Terima kasih pada yang sudi yer .. Semoga Allah balas kebaikan korang semua ...

You May Also Like

11 comments

  1. tu lar.. betul abg ben cakap tu..

    ayah shera pun doktor sampai pesan "kalau boleh elak makan dekat kat luar.." makan masakan rumah kata nyer lebh sihat.. >.<"

    BalasPadam
  2. wife abg ben pantang sbb apa??
    makan kat rumah mmg best lahh..fuhh teringat masakan mak kat rumah XD

    p/s : heee done vote ^___^

    BalasPadam
  3. gk pown mg xsuka sgt mkn luar...byk sebab y membantutkan selera

    BalasPadam
  4. beras perang? apa rasanya?sama ke dengan beras biasa? isteri abg ben baru lepas bersalin agaknya

    Bagaimana Cara Memperbaiki Solat Di Awal Waktu

    BalasPadam
  5. btl tu abg ben, kita nie kena bhati2 bila nak makan kat luar tu..kena jua pndai pilih kedai. klo ikutkkan ati, nak sj mknn masakan mak. tp kena jua la layan mknn kedai nie sbb kat asrama Uni xde dapur kn...

    BalasPadam
  6. a'haaaa...Mr. Ben pun boleh balas gak pe... dgn open table r...muahahaaha!! tp entry nih.. hurmmm ade harapan ke???

    BalasPadam
  7. as salam..
    parasakura kena baca entri2 yang lepas2.

    =)

    BalasPadam
  8. masak sendiri lagi sedap.. terjamin kebersihan.. sabar yer hadapi dugaan..

    BalasPadam
  9. kemain jauh lg abg ben cuci kete. kie tinggal kat bangi jugak. hehe, tp bangi lama laa :DD

    BalasPadam
  10. apa lauk "tambahan" tu?

    BalasPadam