Perlu ke caci maki blogger lain ?

by - Mei 30, 2011

 

Pelik ar sikap sesetengah blogger ni.. kot yer pon tak suka , boleh tak buat tak tau jer ? Jangan masuk atau baca blog blog yang 'korang' anti sangat tu .. biarkan je dia dengan cara dia ..

Ada rakan blogger tadi , ngadu kat aku .. dia kata ada satu blog ni , sejenis dengan dia .. takde keje lain. entri dia asik dok attack blog dia jer .. apa saja tulisannya , pasti akan dicari kesalahannya..

Adeh.. cam ni pon ada ? Kot yer pon teringin nak cari salah orang , berpada pada la skit .. jangan sampai kasi kawan tu terasa ke apa ke .. g je tegur elok elok kat ruang komen tu ha.. tak pon g cari kat FB ke apa .. bagitau .. ni g attack bertubi tubi , wat pe ? Dapat kepuasan eh bila tengok hati orang tercalar ? sapa dok bisik kat telinga tu eh ??

Kadang kadang aku pelik  dengan perangai manusia yang begini .. Kalau skit skit tu tak pe la.. tapi kalau asik memanjang je gitu , entah apa penyakit ada dalam hati dia ? Bawak bawak berubah la..

Satu nasihat aku lagi buat blogger yang sering kena attack.. tak perlu layan komen komen dari pengomen yang bukan komen .. Jangan semata mata nak tambah jumlah komen dengan berbuat demikian.. tak perlu berlagak cool dengan membiarkan komen tu dalam blog kita .. Mungkin kita tak kisah , tapi rakan lain yang membacanya ?

Fikir fikirkan ..

You May Also Like

36 comments

  1. Haih....ni yang nak buat entri jugak nih...Bukan join depa....nak nasihat jugak...:)

    BalasPadam
  2. rase mcm takde komplen psl blogger lain . tp kalau 'ter'ada tu , mntk maaf la bnyk2 . kdg2 kite ni tak perasan yg kte dh sktkn at org lain . dh namenye manusia .. tp klw dh mmg sngaje tu , tiap2 kali entry psl org yg dia xsuke je , itu mmg xleh tgk org lain sng lah agknye . ish3 .


    jom singgah dan bace:
    bosan bila game lembab .

    BalasPadam
  3. abaikan jer, mmg sakit hati or terasa ngan ayat sindir2 tu tp lantak dia la..dia rasa dia hebat bio kan dia ngn kuncu2 nye... kite terus kan jerk apa yg kite mampu dan selesa..ske ati kite la blog kite!!!

    BalasPadam
  4. I hate haters who doesnt know how to hate others properly....

    BalasPadam
  5. jangan dilayan..lama2 bosan benti la tu :)

    BalasPadam
  6. Blogger2 camtuh ada agenda sendiri..Tak perlu nk attack blogger2 lain semata2 nk naikkan trafik blog sendiri..

    Jika entri blog bermanfaat dan readers suka..dgn sendirinya trafik akan bertambah..

    BalasPadam
  7. hmm, penyakit hati ni bukan mudah nak sembuh. ye tak abg ben? kalau geram sgt, xpayah layan, biarkan je..

    BalasPadam
  8. blog kyra mungkin bkn y tbaik..harap2 xjd cm blogger lain huhuhu...
    bkn kew blogger lain da hak nk mnentukan blog dowg sdiri..

    BalasPadam
  9. betul tu..komen biar berasas sikit...

    BalasPadam
  10. yang nak maki tu bagus sgt ke dia kn abg ben? pape ntah..mentality org2 kita ni susah nk baca..bila maju,nak dirudumkan.bila xmaju, menggunung umpatan. susah betul..

    BalasPadam
  11. org tu jeles kot ngan blogger tu, anggaplah diri 'bertuah' sbb ade org yg 'amek kisah'..

    BalasPadam
  12. saya pernah jumpa blog yg sering mencari kesalahan blog lain..lepas tu dia buat entri..tapi dia x tuju bulat2 la kat blog tu..cuma dia kias2 saje..tapi kan kalau kias2 pun,mesti ada yg terasa jugak kan..blog dia pun selalu jugak cik anon datang menyerang..mungkin cik anon tu la barangkali yg terasa ngan entri2 yg dia buat..

    BalasPadam
  13. dah tak tau nk wat apa la tu

    BalasPadam
  14. tips yg baik buat kami semua...lepas ni jgn lepaskan komen lalat2 tu .berusaha jd blogger yg menyumbang ke arah kebaikan kpd pembaca , itu lbh bagus kan ben?tq BA

    BalasPadam
  15. bro..ada juga blogger femes caci blog lain..member hackers kene teruk tu..tak eloklah kalau macam tu kan..hackers dah tak respect blogger tersebut..
    Siapa?
    Xle bagitahu

    BalasPadam
  16. rasa nak buat entry maki blogger je tadi.. baru lepas kena serang jugak, padahal takde pun rasanya perkataan lucah dalam entry saya tu.. entah ape2..

    bila baca entry abang ben ni tak jadi pulak..*masih bengang*

    BalasPadam
  17. tulah realitinye. dah x suke, tp kau bace gak cik anon & encik anon sekalian.
    buat bodoh je sudah. ekceli, perasaan dengki tu x dpt dbendung n perlu dluahkan. so dats y laaaa

    BalasPadam
  18. dia buat blog tuk cari musuh, bukan cari kawan..

    BalasPadam
  19. ala..tdi ada terkomen tulis typo... isk2...marah ke..

    hurm..btul la, lau xsuka xyah layan je.penyakit yg paling bahaya ialah penyakit hati..suh dia tu beli tonik hati dr jism bebanyak

    BalasPadam
  20. biasa la cekgu Ben, manusia tak pernah rasa puas dengan ape, yang dye ade.. bila da xde keje, tula.. cari publisiti murahan dengan mengutuk orang lain pulak.. baru la laris blog, ye x?

    BalasPadam
  21. baru je eza kena last week.P, minggu ni die x serang lagi..Anonymousla konon..Terus maki hamun x tentu pasal..huhu. sabar je la..

    BalasPadam
  22. alahai macam2 le depa neh
    macam2 strategi derang buat eh

    BalasPadam
  23. Sokong! kadang2 sampai mende yang kite x claim pun die kate kite yg ckp. Haih..malas nak layan. booo layan je. =D

    BalasPadam
  24. Sokong! nak tegur biarlah secare berhemah. btol x? =D

    BalasPadam
  25. sama - sama support each other supaya terus maju bersama - sama.....

    BalasPadam
  26. xde pon orang nak dtg maki aku, pehal ea?dem

    BalasPadam
  27. laen org laen care. how d way they r express their style, bia kan je. tak payah nak maki sane sni. sebab no body is perfect. law maki pun, bukan dapat pape. tak kesah la nak cakap pape. buat kat blog sndry da lah. sebab tuh blog kite punye, bukan blog. so, sukati laa kite nak wapew. tak payah nak maki maki kat blog yg kite benci. muhasabah dri je dah laa. kan abg BEN. keep it up abg ben (:

    BalasPadam
  28. dengki la tu dorg tu, abg ben~~ xblh tgok org femes..huhu

    BalasPadam
  29. if nak tegur elok2 tak salah kan...by the way, im new blogger, pernah terkena, dan terkejut jugak, coz i never attack that blogger, haha. just delete their comments and never go to their blogs, nanti lebih sakit ati, pasal entri yg dia dah buat tu, lantak dia lah..saya dah mls amek tau...:)

    BalasPadam
  30. nampak sangat diorang tu mcmana...hati busuk!!

    BalasPadam
  31. setiap org ada penyakit dlm ati camni.. cuma cara nk atasinya je yg berbeza.. ada yg atasinya dgn caci maki.. ada plak ngan kesabaran.. "sabar", satu perkataan yg simple, sesenang nk menyebutnya.. tp berapa ramai org yg mampu nk bersabar dlm situasi yg camni?? perlukan mujahadah yg kuat.. huhu~ T_T

    BalasPadam
  32. biasa la..manusia dan dengki..

    btol ckp abg ben..kan nasihat menasihati tu lg bagus..dapat jugak pahala..

    BalasPadam