" Bang, g amik daun limau purut sat "

by - Mei 29, 2011

 

Huh.. aku kalau tengah berlambak idea , cukup pantang kalau ada ' gangguan siaran ' .. Memikirkan wife tak leh banyak bergerak sangat lagi , maka aku pon terpaksa rajinkan diri walaupun sebelum ni aku pon mmg rajin la kan .. haaa ..

Baru nak taip satu entri yang best , terdengar suara .... " Bang , g amik daun limau purut sat " .. Grrr... macam Robocop walaupun memberontak .. aku bangun.. terus ke laman rumah .. Tengok kat pokok pokok tanaman wife yang tunggu masa menyembah bumi tu , membuatkan aku geleng kepala..

Ni kerja mamat bangla yang ubah abis semua pasu pasu pokok tu.. abis semua mati .. aku nak jaga pon dah ilang mood .. maka terbiar gitu jer.. haih...

Sampai kat depan tu .. Dalam kepala aku , dah scan camana rupa daun limat purut .. Kat medula oblongata dok pk blog.. kat serebrum lak dok pk mana satu daun limau purut ..

Ok.. jumpa.. petik la dalam 5 helai gitu.. Hurm.. pelik nih... tak pe la... janji tugas ku selesai.. nak sambung blogging .. arghh.. tak kira tak kira. ..

Aku masuk.. bagi kat wife ... dia pegang .. dia guling guling gelak ..sampai keluar airmata dia .. huk aloh.. geram aku neh.. kot ya salah pon , jangan bantai gelak sampai gitu.. Grrr..

Aku terlupa nak bau daun tu dulu .. mmg aku kenal daun tu cuma disebabkan aku dok pk blog , maka daun limau purut tu dah jadi daun limau nipis !!

Huh.. tak pasal pasal dia g amik sendiri sambil lap bijik mata dia tu haaa...berair ..

You May Also Like

27 comments

  1. blog punya pasal , sampai tersilap ambil daun lain :)

    BalasPadam
  2. hehehehehe nasib baik tak ambik daun kari haha

    BalasPadam
  3. hahahaha..kita sama bang!!..hari jumaat..mim(umi) suruh ambik daun limau purut..tapi tersalah ambik daun limau nipis..bau seakan sama, rupa je lain sikit..yang limau purut, daunya berkedut!

    BalasPadam
  4. hahahahhahahahahahahahahaha...memang patut akak gelak sampai terguling2..

    BalasPadam
  5. ha3..lucu kot..blog punya pasal...

    BalasPadam
  6. hahaha..seb bek daun limau nipis..kalau tak tah daun ape abg ben amek..mau tak gelak guling2 wife abg ben tu..hahahahaha

    BalasPadam
  7. apa pun tak bley, apa pun tak bley, apa pun tak bley, apa pun tak bley, apa pun tak bley, apa pun tak bley Hahahhahahahahaha...

    Abg Ben ROCK!!!

    BalasPadam
  8. lucu nie..patut la wife abg ben ketawa smpai nak kuar air mata tu...:)

    BalasPadam
  9. hehe.. boleh buat modal mahaaja lawak la abg ben ni..hehe

    BalasPadam
  10. haha.terbaik sangat tu.kalau amek pasu lagi teruk

    BalasPadam
  11. Hhahaha.. adehh.. gelak smpai brair mata jugak..

    BalasPadam
  12. cerita yang lucu.. hehehhehehhe

    BalasPadam
  13. hahaha mengekek gelak kan abg ben..im sorry! (gaya amir) :p

    BalasPadam
  14. hahaha.. nasib baik bukan kasi daun bunga raya tak pun daun bunga kertas hehe

    BalasPadam
  15. Baca entry sambil ketewe keh kek sampai petala kelapan.. hihihi :)

    BalasPadam
  16. kekeke... sadis nya... kena gelak tu yg tak leh blah tu.. kekeke

    BalasPadam
  17. wakakakakaka!!!~~ adaka patut mcmtu....teguling guling aku gelak...tolong akak gelakkan abg ben...wakakkakakaka jan grrrrrr ya :P

    BalasPadam
  18. Mr ben,
    Addicted sungguh mr ben dgn blog nya ya.....

    BalasPadam
  19. adoi!! sampai camtu sekali abg ben ni..

    hahahahahaha...nak gelak jugak!

    BalasPadam
  20. hahaha nsib bek slh amek daun limau nipis..

    lau t'slh amek daun pandan lg parah ;)

    BalasPadam
  21. hahahahahaha kelakar laaaa abg ben nihh..last2 wife abg ben yg amek sendiri..hahahahahahaha

    BalasPadam
  22. hehe..nasib x kene marah...lalala

    BalasPadam