Jangan cepat ketawakan orang lain ..

by - Mei 29, 2011

Baru lepas layan movie The Negotiator ( 1998 ) lakonan Samuel L. Jackson dan Kevin Spacey untuk kali yang entah ke berapa .. Filem ni , bagi aku sangat sangat best .. Walaupun sekadar filem namun aku boleh terapkan strategi yang mereka guna tu ke dalam blog aku ni .. dan ianya berkesan sekali ..

image

Berbalik pada entri aku nih .. hurm.. aku perasan ada blogger blogger baru ni sukar terima kenyataan tentang dunia blog ni.. Ada seolah olah rasa macam blog seseorang yang dikatakan popular tu , tak layak langsung dapat 'pangkat' begitu ..

Aku tak salahkan mereka .. ini kerana mereka masih lagi 'mentah' dalam dunia blog ni .. Mereka mungkin boleh bangga jika blog mereka punya trafik yang tinggi .. Tapi cuma perhatikan balik .. kenapa trafik mereka tinggi ? Apakah kerana umpan SEO ? Atau sememangnya entri blog mereka senantiasa dinanti oleh pembaca setia mereka ?

Jangan dabik dada .. Hari ni kita boleh melayang di udara kerana angin yang kuat .. Melayang tinggi tanpa rasa takut untuk jatuh .. Tapi jangan lupa .. Malam menjelang .. awan berarak .. ribut mendatang .. dan banyak lagi punca yang membolehkan layang layang tu terjunam ke tanah .. Berapa lama mampu bertahan ?

Tak kira berapa lama tapi yang penting bagaimana ianya turun .. Secara perlahan .. atau terjunam terus lalu rosak ? Atau , putus terus tali layang layang lalu tersangkut di dahan pokok ?

Fikirkan .. jangan bangga jika baru menerbangkan layang layang tersebut dah melayang tinggi di awan .. fikirkan cara mengekalkannya dia awan tersebut dan tau bila nak turunkannya ..

Ops.. undi untuk hari ini .. cepat !! hehe.. tqqq .. KLIK SINI

You May Also Like

6 comments

  1. hah...nak cari la movie ni...strategi ape tu abg ben?

    BalasPadam
  2. waaaa layang-layang..terbang melayang.....huhuh kena usaha lagi ini...byk kan entri...pening2!

    BalasPadam
  3. Hidup macam roda kadang kita kat atas kadang kat bawah..Hari ni kita gembira,esok kita bole sedih..Pagi ketawa,malam hari kita boleh menangis..Tu la namanya kehidupan.. :)

    BalasPadam
  4. THE NEGOTIATOR.. mmg seronok cite tuh.. ^_^

    BalasPadam
  5. hmm cari dan download.. hehe

    BalasPadam
  6. em..sorry nk mncelah sikit.hehe
    ada yg sy tgk..entri sesetgh blogger tu xbest mana pn.sy ni mmg suka tgk blog2 org,lau xbekenan@cra penulisan dia tu cam org sombong,sy xkn follow walau dia tu trkenal smpai msuk paper skalipun.dan ada yg guna ayt susah nk fhm tpi rmi gk follower..tpi orgnya cun xcam sy..jmlah follower xmmbuktikan rmai org suka pd kte,pd sy la,yg pnting penyampaian tu..

    BalasPadam