Jangan dilayan blog sebegitu rupa ..

by - Mei 25, 2011

Hurm... aku baru lepas masuk baca satu blog ni .. hurm... Nak geleng kepala , aku rasa membazir jer .. Nak rasa geram , aku rasa buang masa je .. Nak rasa apa ek ? Apa yang aku mampu buat , doakan agar Allah berikan hidayah kepadanya ..

Entri tu , secara terang terang menghina Islam dan ianya berjaya mendapat perhatian pelbagai pihak .. Aku rasa mmg itu tujuaannya .. Nak tarik perhatian !

Ada dua perkara yang sering dia sebut dalam tu.. Pertama .. Mengenai wanita dan yang kedua adalah mengenai politik UMNO .. Hurm... Apakah dia mempunyai pengalaman mengenai poligami ? Apakah dia sangat sakit hati mengenai poligami ? Bila mereka sakit hati , segalanya menjadi benar dimata mereka .. Tak kisah dah apa apa pon.. dia tak nampak akhirat .. dia tak pedulikan duniawi .. Yang dia pentingkan adalah hatinya yang sakit itu ..

Itulah yang ketara .. Dan .. Kesilapan kita pulak , g menyerang abis abisan .. Kita sakit hati , dia ketawa terbahak bahak .. Seronok mempermainkan perasaan umat Islam dengan buat isu begitu ..

Sepatutnya , apa yang kita buat ialah , secara senyap .. Attack secara senyap terutama mereka yang suka sangat hack blog orang .. Buat laporan pada pihak berkuasa .. Dan paling penting , jangan kecohkan perkara ni..

Kenapa jangan kecoh ? Kalau kecoh , dia berjaya menarik perhatian orang dalam dunia internet ni !!! Itu yang dia nak.. dengan cara gitu , dia boleh menyampai segala perasaan dia .. Kalau kita buat dek , tak baca.. tak hebahkan , dengan sapa dia 'bercerita' ? dia syok sendiri je la... Dia buat , dia baca .. Tapi apa yang berlaku skang , kita ni lak beria ria menyerang mereka ..

Nama penulis entri tu.. sah sah membohong .. takkan la dia nak tulis nama betul dia .. adeh.. Jangan la ada blogger buat entri pasal ni dan bagi backlink ke blog tersebut.. Pastinya dia ketawa riang .. kita sakit hati.. takkan nak balas dengan komen ? Orang yang sakit jiwanya , jgn dilayan .. kalau dilayan , kita turut sama sakit jiwa ..

Biarkan .. dan buat laporan ..selebihnya , tu tugas pihak berwajib .. Apa yang berlaku sekarang ialah mereka cuba bermain dengan emosi kita .. Saja nak rosakkan emosi kita ...Senyum je.. kita tau dia gila.. kita jangan jadi gila...

You May Also Like

39 comments

  1. Sebab tu umat Islam kena bersatu-padu.Jangan celat melenting.Sentiasa muhasabah diri.

    http://scarlettj1.blogspot.com/2011/05/budak-kolej-anak-jin-anak.html

    BalasPadam
  2. mesti baru blek dri blog syafiq rosli nie..

    begitu rupanya manusia yg bernama islam! moga dijauhi dari jenis manusia sebegitu..amin

    BalasPadam
  3. Sengaja nak timbulkan kemarahan orang..Dah tade keje sangat la tu.. Huh !

    BalasPadam
  4. dah baca dah entri tu semalam. nak komen pown malas. nak buat entri special and bagi backlink pon rase merugikan masa. betol tak abang ??..

    BalasPadam
  5. haa macam2 la mereka ni..

    BalasPadam
  6. betul tue.. lagi kita komen, mesti die lagi suka.. lebih baik buat tak tahu kan..

    BalasPadam
  7. assalamualaikum.. yup.. semalam saya ada terbaca blog menghina agama.. malangnya yang dihina itu agamanya sendiri.. tak nak wat spekulasi la.. pendapat saya, orang macam tu tak payah post komen apa2... sebab makin dilayan makin menjadi... last2 kita yang kena "highblood"..

    BalasPadam
  8. tulah pasal, tapi ramai sgt dok bgtau semuaorang link blog "hajjah" tu siap print skrin bagai. Makin popular lah dia...

    BalasPadam
  9. yup! ayu ade terpegi kat blog tu...kdg2 terpikir jgk... maybe die sbnrnye bkn islam sebab die mengutuk islam... tapi...ntah lah...susah nak kata... kalau betul dia Islam... semoga dia cpt2 bertaubat...Amin...

    BalasPadam
  10. blog-blog yg mcm tu elok jagna dikomen.. jgn layan...:)
    kuman "SMM 2011 photos" Entry

    BalasPadam
  11. Pemilik blog yg hina Islam tuh pun belum tentu dia Islam..maybe sengaja provokasi umat Islam..

    Dia xyah sibuk2 promote or buat segmen pun..Kita sendiri yg bantu sebar2kan..xyah sebar, report jer senyap2 mcm abg ben kata tuh..

    BalasPadam
  12. saya setuju, maybe die ade masalah dalam poligami dan blog cara terbaik die lepaskan geram. or mungkin la .
    die KURANG KASIH SAYANG . that y die amek inisiatif blog nie utk tarik perhatian . ape nak kecoh,malaysia kan ade undang undang . lambat atau cepat die mesti dpt balasan,didunia atau akhirat . betul tak :)

    BalasPadam
  13. huhhh moga saya tak masuk dan baca entri dia.saat hamil ni darah mudah naik.moga keinsafan akan muncul dlm dirinya

    BalasPadam
  14. dah bace blog tu smlm. betul tu, makin dilayan maka makin tercapailah objektif blogger tu...
    Nama pun ntah drp mane, dia main letak jer. Bercakap tentang agama seolah2 dia berfikir dgn menggunakan kepada lutut.hahaha...
    Biarlah si luncai terjun dgn labu2nya, kite xrugi pn (^_^)

    BalasPadam
  15. hm blog tu sebelum dia mengganas dengan blog dia tu, dia main kat fb dulu.. Kalau tengok dari gambar tu lah.. memang tak boleh blah..

    Tu lah tu.. Ramai bg backlink kat blog tu.. Harap2nye takdelah pasni..

    BalasPadam
  16. baru je baca...tp baca skit je pastu trus pangkah sebab nk manjaga hati dan perasaan sndiri..buang masa je layan org yg terrrrrlampau bijak tu..huhu.

    BalasPadam
  17. Betul tu en Ben. Mula2 memang panas juga baca entri penghinaan dia ni. makin di komen makin berjela2 minta pujinya.

    Fikir punya fikir, barulah saya perasan yang pemilik blog tu bukanlah seorang makcik dan bukanlah hajah dan bukan juga seorang Islam. Dia adalah salah seorang anti-Islam yang cuba nak panaskan hati kita. janganlah cepat melatah sbb kita sendiri yg trkena. dia nie saja je nak buat kita marah dan keluarkan ayat2 kutukkan yg Islam sendiri tak galakkan kita gunakannya.

    Rasulullah pun tak pernah gunakan ayat yg kasar walaupun dia dan Islam dihina.

    macam kata en ben, jangan layan blog tu, jangan buat entri atau backlink kan blog tu. dia sengaja nak buat provokasi..
    pedulikan dia.. lama2 pandai busan sendri juga tu kalau tak dilayan.. hehe

    BalasPadam
  18. ada baca... then delete je link dia sebab tak nak lebih ramai datang ke website dia. mmg itu yg dia ndak pun.

    BalasPadam
  19. rasanya macam tu lah, nak tarik perhatian,...

    BalasPadam
  20. kalau dia letak nuffnang.boleh kaya...jangan lah singgah...buat tinggi traffic dia jer....


    Nabil Rileks lah….

    BalasPadam
  21. sape2 nk g tioman? g page ni...
    http://warisan-berjaya.blogspot.com/

    BalasPadam
  22. @Lydia Miza(Aidyl Azim)

    ya.orang hamil kena wat muka comel-comel je :))

    BalasPadam
  23. i have no clue about this. terang2 hina Islam..aku doakan dosa dia diampunkan...tu pun kalau dia Islam..

    BalasPadam
  24. kalau dilayan,kita pun ikut jadi gila macam dia.setuju kata abang ben.

    BalasPadam
  25. saya tak layan langsung blog tu,.. harap pakar hack dapat buat sesuatu

    BalasPadam
  26. kalau saya, saya ignore je. buat apa layan benda mcmtu. lagila dia suka

    BalasPadam
  27. ari tu agy abg .. kat fb agy .. pastu kene banned dah .. tgk gtu jah ,,mls nak komen n baca .. xsanggup nak bace hanya doakan Allah balas setimpal dgn apa yg dia buat

    BalasPadam
  28. saya xtau menau pon pasal entri tu??maknenye org tu mmg xpopuler la ea???biarla ape die nk kate..ape die nk kutuk..sbgai manusia biase kite cme leh doakan die agr kembali ke pngkl jalan..

    BalasPadam
  29. skrng ni prob mcm ni kte lhe diam diri jew.. yg penting jgn trpengaruh

    BalasPadam
  30. makin berleluasa blog yang hina Islam . Die mungkin suka blog die meraih publisiti hasil dari hina Islam . Jgn bazirkan masa maki2 kat blog die .report je macam yang abg Ben suggest .

    BalasPadam
  31. skang ni orang guna nama islam tuk hapuskan islam sendiri...teruk betul

    BalasPadam
  32. Biarkan jek dia..makin dilayan makin dia suka. kita pulak yang jd sakit ati. nk nasihat pon x guna, bt xtau suda..

    BalasPadam
  33. syaitan telah berjanji dengan Allah dia akan berusaha menyesatkan anak adam hingga hari kiamat,dan sebagai anak adam yang menganut agama islam kita sentiasa kena beringat akan prangkap syaitan untuk menyesatkan kita.

    BalasPadam