Memalukan betul !

by - Mei 31, 2011

Harap badan besar ..duduk berpeluk tubuh tapi otak takda ! Serius ...aku dlm komuter menghala ke hentian Putra .. sewaktu aku masuk tadi , komuter penuh ...sampai Kl sentral ramai turun tetapi ramai gak masuk ke dalam komuter ni ..

Walaupun ada kerusi kosong tadi , aku tetap berdiri sbb aku nmpk sekumpulan org tua masuk ...

Terdapat satu pasangan yg mana suaminya mendukung anak masih berdiri ... budak laki yang kononnya muka legend ni , wat bodoh jer ... manakala seorg warga asing dipercayai indonesia berdiri dan bagi tempatnya ..

Pk ler sendiri ..
Published with Blogger-droid v1.6.8

You May Also Like

34 comments

  1. geram ngah org mcm ni..wkend lepas gi JB.. tggu bas, kakak temankan..sy bwh beg besar, sy tak kisah leh berdiri tpi kakak tu dukung baby..dia lak wat control macho je..org mcm tu lgsung xmcho..xleh jdi ketua keluarga..siyes

    BalasPadam
  2. wah baik juga warga indonesia ni....

    BalasPadam
  3. Itu la orang kita sekarang bro....

    BalasPadam
  4. tak prihatin!byk kali juga kena..time mengandung,org tak bg duduk.terhuyung-hayang kita dlm tu .haishh dah sarat masa tu.warga remaja?cuma duduk memadu kasih sambil gelak2.tak perasan pun ibu hamil dpn mereka.

    BalasPadam
  5. haish...MK sendiri penah sound manusia mcm ni sbb biarkan seorng atuk hampir pengsan yang berdiri depan dia.. grrrrrr..

    BalasPadam
  6. btol2..
    pk la sendiri..^^,

    abg ben..
    cik pulau dah beli intrend jun..
    lalala~

    BalasPadam
  7. budi bhsa budaya kita ..
    2 la anak muda skrg ney ...=.=

    BalasPadam
  8. hergh!!!.. mmg memalukan... gerrrr...

    BalasPadam
  9. pernah juga terkena mcm tu masa tgh sarat mengandung dulu.. mamat yg muda2 dan sihat2 kalau boleh paling muka buat tak nampak aje saya yg tengah berdiri dpn dia.. Yg tua pula bangun dan suruh saya duduk.. tapi saya tak sampai hati nak ambik tempat duduk pakcik tu saya suruh dia duduk balik.. hmmmm terukkan...

    BalasPadam
  10. ramai je org mcm ni..xphm la..diorg ni xde perasaan ke ape..

    BalasPadam
  11. xberadab bebenar.. ttibe tringat dkt video mria elena

    BalasPadam
  12. muke legend?? setahu aku, aku sorang je muke legend.. haha :P

    BalasPadam
  13. hati kering betul mamat tu.. huhu

    BalasPadam
  14. eish... mmg geram. penah gak jumpe org camtu. makcik tu dok berdiri depan die. die wt x tau je, siap layan game lagi kt hp die. sian makcik tu.

    BalasPadam
  15. tah le naper sesetengah mentaliti orang begitu, takde kesedaran sivik dah..cuba perhatikan, ada sesetengah tu, tak nak di kata takde kesedaran sivik, pura2 menutup mata - konon2 tido la tu..

    BalasPadam
  16. ngeh2 ... dah sedap duduk punggung terlekat le tewww

    BalasPadam
  17. Uikss... ehh hantar entri pakai droids? perghhh macam citer star wars la pulak.

    Apapun tentang kita yang tak reti bertimbang rasa ni... fikir2 balik memang kitalah yg jadi contoh tak baik pada pihak lain.

    BalasPadam
  18. moral orang muda sekarang ke laut - salah siapa? sebab makanan yg masuk ke perut mereka. makin byk rezeki tdiketahui punca sekarang, jadi halal haram dah bercampur dalam darah daging - sebab tu degil, memberontak, senang dipengaruh setan etc.
    nauzubillah..

    BalasPadam
  19. tapi serius malu sebab yg bangun tu org indonesia..orang luar yg selalu kita hina...huhu...
    macam mana la kalau aku ada dlam situasi tersebut..
    mungkin jgk tak bangun agaknya..

    BalasPadam
  20. mmg manusia skrg ni xde hati perot!!!.. semlm g check up klinik gomen ada sorang manusia ni (kategori jantan) sehat tubuh badan buat x reti je duduk kerusi smbl tggu wife dia cek up... kerusi lima baris tu semua anak2 dia duduk...
    dtg seorg pompuan melayu ni masih dlm pantang berdiri smbl kendong anak dan beg susu+pampers di tgn... jantan ni wat muka x bersalah je... seorg cina perot besar mcm dah 9 bln bangun bg tmpt duduk... fuhhh masa tu hati punya la panas... apa lagi saya sound la 'encik dtg cni ada sakit apa2 ke? nmpk mcm sihat je, ramai pompuan pompuan mengandung tgh berdiri encik'...
    org mcm tu kena ajar cikit... x pasal2 menyirap darah tgk jantan tu... bila time cek-up doktor tnya psl apa tingginya tekanan darah ni?... hahahaha...

    BalasPadam
  21. betoi tu enchik ben, kemarin sama jugak. nadh nampak y sama. orang tua masuk, n orang indon kot rasa bkn orang mesia y bagi tempat duduk. hurmmm

    BalasPadam
  22. pernah jadi kat saya masa pregnant 7 bulan..berdiri dalam lrt,orang wat tak tau...sampai ada makcik pulak yang bangun nak bagi saya duduk...saya tolak cara baik dengan harapan orang yang sihat akan paham...tapi keciwa...macam ni rupanya mentaliti segelintir rakyat Malaysia....

    BalasPadam
  23. patut bagi je lempang sedas bagi sedo ckit..

    BalasPadam