Bersenang senang dahulu .. bersusah susah kemudian ..

by - Mei 30, 2011

 

Ke susah susah dahulu baru senang senang kemudian ? heheheh.. kalau susah susah dahulu , baru nak senang kebanyakkan tu la yang lupa diri  !! Sbb apa , dia akan kata , dulu aku susah .. skang aku sudah senang .. Kalau sapa mau senang , silalah susah dahulu !! kan kan ? Haaaa...

Cam aku .. biar senang senang dulu.. kasi rasa nikmat dulu.. bila tiba masa kejatuhan , baru tau betapa ruginya saat masa senang tu .. Dengan itu , usaha perlu ada untuk kembali bangkit ... bangkit dari kejatuhan ...

Dan bila berada diatas , dia akan kenang segala pengalaman pahit manis dia dulu .. Jadi dia akan lebih berhati hati dan menghormati mereka tanpa kira pangkat mahupun darjat ..

Dalam dunia blog .. aku pernah naik .. aku pernah jatuh .. dan sesungguhnya skang ni aku sedang naik perlahan lahan .. Syukur , alhamdulillah...

Ranking Alexa aku pon semakin naik... semalam 195 dan hari ni dah 193 .. insyaAllah , jika aku terus usaha .. akan terus naik .. aku cuma mampu usaha.. selebihnya adalah hakNya .. kan ?

image

image

Untuk naik dlm ALEXA terutama ranking dalam MALAYSIA ni , bukan mudah .. banyak perkara kena jaga ..  skang ni dah 100 lebih .. sasaran.. nak dapat 150 dalam tempoh terdekat..

Untuk pengetahuan , awal tahun , ranking Alexa blog aku jatuh sehingga 400 lebih .. namun perancangan dan strategi dibuat .. Dan aku telah memecahkan rekod peribadi aku sendiri tahun lepas yang mana rekodnya adalah 210 ..

Hurm.. ada yang ingat , blog aku ni sekadar blog ngarut.. ok.. tak pe..aku tak salahkan mereka.. hak mereka nak fikir apa.. Sbb mmg lumrah manusia begitu.. nampak tang buruk terus komen.. tang baik pejamkan mata .. kan ?

Tapi aku berjaya buktikan .. dengan mengarut begini , ramai dapat manfaatnya .. Jangan tanya aku sapa sbb aku tak ingat sapa .. tapi biarlah tangan kiri tak tau kan ?

Usaha tangga kejayaan .. dan satu pinta aku ... klik SINI ..

You May Also Like

15 comments

  1. xpe abg ben..tak mo pts asa..chaiyok2! yaya sntiasa support abg ben... ^o^

    BalasPadam
  2. ooo.. itu macam ke. tp kalau susah2 dlu br ada nikmat bila dah senang. hohoho~~~

    BalasPadam
  3. kewl(cool)!!! :D emmm... apa kepentingkan ranking alexa ni untuk blog eh bang? supaya pihak pengiklan senang pilih blog ke atau hape? Dah search tapi tak jumpa..

    BalasPadam
  4. kejayaan akan lebih manis kita rasai selepas kita merasa kegagalan

    BalasPadam
  5. betul2..

    bersenang2 dulu bersusah2 kemudian..

    kakak sllu ckap..

    BalasPadam
  6. peh, power la abg ben, top 200, mmg top la nie, hehe

    BalasPadam
  7. betul betul. usaha tangga kejayaan. tak usaha tak gagal! Err. HAHA. Raking alexa tu menatang apa sbnrnya? xpe la. buat2 paham jela. hehhe :D

    have a nice day =)

    BalasPadam
  8. mr ben,
    senang dulu ke senang kemudian ke, baik buruk hasilnya bergantung pada cara kita handle situasi tersebut.yg penting kalu jatuh kita kena bangun balik dan buat lebih baik.... peringatan untuk diri sendiri jugak...

    BalasPadam
  9. xder usaha,xde ler "kejayaan"..ehehehe..caiyok2 abg ben!!!...wahh..hebat ler...i like..love ya!!!..eh2..terover pulaaakk :p

    entry terbaru : http://www.pwencessyuyue.co.cc/2011/05/mentor-5-mereka-hebat-kepada.html

    BalasPadam
  10. cayalah...moga bertambah maju jaya!

    BalasPadam
  11. ranking saya jatuh bedebussshhhhh~

    BalasPadam
  12. bila kita dah berusaha tp masih belum ketahap yg kita ingini, pasti ada yg tak kena...

    BalasPadam
  13. uihhhh pendapat saye plak lain...
    saye ni memang bermula dari bawah..sangat2 susah..tapi bukan susah sampai mintak sedekah...cuma kesusahan saye yg lalu saye jadikan panduan buat anak2 dan dalam mendidik anak2 saye tak mewahkan mereka walaupon saye mampu...saye rasa kalau mereka yg menggunakan flashback masa lampau untuk teguh berdiri dimana diri itu sekarang dia pastinya tidak akan mudah lupa...hehehe
    itu saye lah ye en.ben...saye banyak tengok kengkawan dan sedara mara yg selalu bermegah2 dengan kesenangan tetapi sangat susah untuk bangkit masa kejatuhan dia sebab dia lupa kesenangan tu pinjaman jer...

    BalasPadam