Sejarah tercipta buat BEN ASHAARI DOT COM

by - Mei 29, 2011

 

Alhamdulillah ... ilang sana , dpt sini .. hehehe .. Buat kali pertama , salah satu matlamat aku dah tercapai .. nak dapatkan ranking ALEXA di Malaysia di bawah 200 .. ranking ni termasuklah blog dan web tau ! haaa... bukan senang nak capai rank begini .. kena tengok banyak perkara ..

Yelah , memula aku berblog .. ramai blogger dok membandingkan rank memasing .. dan aku rasa amat rendah diri dulu la.. maklumlah , guna blogspot jer ... yang dok berlawan tu guna yang lebih power ..

Tapi aku pun strategi... aku guna strategi , biar aku naik pelan pelan dan usaha yang berterusan .. Penat ? Jangan cakap la... buntu  Jangan bicara laa .. mmg tensen wooo ..

Dan hari ini , buat kali pertama blog ben ashaari.com berjaya berada di bawah ALEXA 200 atas usaha sendiri.. tiada iframe tiada penipuan trafik .. sendiri bikin sendiri puashati ...

image

Sampai bila mampu tahan ? Wallahualam.. selagi aku terdaya , selagi tu aku cuba... Yelah , dalam dunia maya ni , apa saja boleh jadi.. ari ni naik ,esok turun .. jadi tak perlu nak pening kepala.. yang penting usaha untuk capai matlamat tu.. Nak kekalkan , terpulang pada individu tu sendiri ..

Dengan ranking begini , aku tergolong dalam TOP 10 BLOGGER MELAYU di Malaysia ni ... sekurangnya aku dah buktikan sesuatukan ? Bukan sekadar omong kosong .. kan kan ?

Dan satu lagi .. aku perlukan bantuan korang ... klik SINI

You May Also Like

22 comments

  1. Tahniah Ben Ashaari!! tumpang gembira dengan kejayaan ini Syabas Ben!!!

    BalasPadam
  2. congrat abang ben...
    done undi ~!
    gud luck abang ben...
    smoga teros berjaya~!
    amiinnnn....


    http://honeybarneyslife.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-redah-blog-baru-jer.html

    BalasPadam
  3. terbaik ar..aku pun baru jer masuk under ranking 300 ni..hhaha...lagi 100 beza..

    BalasPadam
  4. tahniah... tgu sy mencabar abg ben


    http://pendambamawar.blogspot.com/2011/05/faiz-cabar-ben-ashaari-pendamba-mawar.html

    BalasPadam
  5. Salam Ben. Tahniah.
    Memang getir nak menaikkan blog ni. Saya sedang lalui apa yang bro lalui, sejak bertukar dot com ni ... banyak yang kena lalui balik, dan sudah semestinya kena peruntukkan masa yang sangat menggila .... :)

    Tahniah.

    Dan ohh .. aku selamba tak nak vote sebab aku pun dok vote diri aku sendiri ..hehehe

    http://www.hasrulhassan.com

    BalasPadam
  6. Tahniah En.Ben.Moga terus maju.

    BalasPadam
  7. tahniah tahniah abang ben !

    BalasPadam
  8. Tahniah En. Ashaari! Semoga kejayaan terus menjadi milik anda :D

    BalasPadam
  9. bukan sekadar omong kosong ek..eheheh..cam same je..

    BalasPadam
  10. arghhhh makin jauh dibuatnya... hahahah ligan paultan pcb.. dia 101..

    BalasPadam
  11. tahniah enchik Ben Ashaari. :D

    BalasPadam
  12. Tahniah la bro ben..sy still merangkak lg nk naikkan blog..huhu..mintak tunjuk ajar..

    BalasPadam
  13. Assalamualaikum.. Tahniah Abg Ben... di atas kejayaan.... saya masih baru pasal blog.... leh nak berguru ni...hehehhehehhe

    BalasPadam
  14. bestnyerrrr~~~ nak jugak macam tuuuuu~ :P tapi knpem xbole. :(


    http://bloknoktah.blogspot.com/2011/05/kalau-blogger-pelacur-famous-blogger.html

    BalasPadam
  15. wah bestnye bestnye bestnye ! tahniah abg bengggg :D

    BalasPadam