Apa bestnya kalau BEN ASHAARI follow blog mereka?

by - Mei 28, 2011

 

Ada satu pertanyaan di TWITTER ..

" i'm wondering why bloggers want u to follow them..haha "

Hurm .. aku pon tak tau ..jgn tanya soalan tu .. aku follow je mana mana blog yang aku rasa nak follow.. ada yang siap minta dalam paksa untuk aku follow .. aku follow jee... diorng tak follow pon tak pe ..

Sebab apa  Satu penghargaan buat aku.. Bak kata MAMAT KHALID semalam di MAHARAJA LAWAK , adalah satu penghormatan buat kita jika ada yang melakonkan diri kita itu ... Bermakna itu satu penghormatan buat aku jika ada yang mintak aku follow blog mereka ..

Mungkin aku bukan artis atau selebriti.. tapi jangan lupa , mereka tu pon manusia.. Mereka dalam bidang mereka dan aku dalam bidang aku ... Dan seperkara lagi .. dunia internet skang lebih luas dari dunia realiti skang ... lebih luas dalam kepantasan menghubungkan maklumat di antara satu benua ke benua yang lain ..

Apakah hanya artis saja layak terima penghormatan sebegitu rupa ? Korang pon layak apa ! Tapi perlu mendapatkannya .. Bukan sekadar gelakkan orang ...

Ok... jgn lupa klik SINI untuk undi aku.. tu pon kalau sudi .. tqqq..

You May Also Like

33 comments

  1. setuju sangat.. chaiyok abg ben

    BalasPadam
  2. alamak..teraso den..tapi den tak pernah paksa abg ben..cumer excited sangat abg ben follow..teruih buat entry ni..>> Tq Abg Ben Sudi Follow

    BalasPadam
  3. sy pun x kisah sape yg sy follow n yg dah follow blog sy... sbb niat nak berkawan dgn semua yg suka dlm blogging ni selain dpt bce entri2.. wahhh... jwpn skema gitu... ehhehehehe..

    BalasPadam
  4. semua org akan teruja bila orang yg hebat dalam sesuatu bidang yg diminati menyapa dan bersalam dengannya (dlm kes dunia blog ni mereka jd follower)...

    BalasPadam
  5. betul betul. let us respect others. tak rugi pun klw kiter respect others kan. hehehe. (:

    BalasPadam
  6. rasa seronok bila sorg blgger lma/ popular ^_^ follow blog org lain terutamany bgi blogger baru..

    'blogger tak akan dikenali tanpa follower "

    BalasPadam
  7. saya macam tak percaya bila abang ben sudi follow saya. saya siap tekan refresh 2,3 kali lagi.hahaha.thanks abang ben sudi follow.

    BalasPadam
  8. SINGGAH SINI YE BANG BEN...
    SETIAP KALI MASUK SINI MESTI LA VOTE HEHHE...

    BalasPadam
  9. bila laa agaknye abg ben ni nak follow blog sy -.-

    BalasPadam
  10. nanti saya nak rewrite apa yang ben tulis ni :)

    BalasPadam
  11. abang ben kan famous amous hehe

    BalasPadam
  12. betul terase macam satu penghargaan bile orang-orang yang berpengaruh kat dunia blogger follow blog orang yang biase2 je..seperti blog yg tak seberape ni..[padahal teruje bile tgk BA follow blog aku]

    BalasPadam
  13. abang Ben bese lah tuh, saya pun rasa teruja de orang hebat hebat datang menyapa kita. sies abang ben !

    BalasPadam
  14. mau xtido mlm klu encik ben follow.. rasa cam melayang2.. ahahahahaa~ ni pengalaman keen la~ ^_^

    BalasPadam
  15. kalau abg ben follow memang best.. hehe.. sebabnya??? Xde alasan... haha

    BalasPadam
  16. setuju 100%...rasa dihargai sangat bila difollow oleh blogger2 hebat ni!

    BalasPadam
  17. as salam..
    huhu..kalau saya la, tak follow takpe.. tak kisah mana pun. tak komen pun tak kisah sangat.
    datang baca pun dah ok. dah kira satu penghargaan. tu pun bergantung kepada usaha blogger tu sendiri untuk mempromosikan entri2nya. yang penting, kalau ada isi2 yang bermanfaat untuk disebar-sebarkan. macam entri motivasi ke..ok~
    tapi kalau takat entri memang kosong 100%, 100% tak digalakkan sangat

    BalasPadam
  18. bro layak,gua pun layak juga dapat penghormatan,cuma berbeza peminat.

    tak gitu?

    BalasPadam
  19. MESTI UNCLE MENANG PUNYAAA <3 DUN WORRY ! HIHI .

    BalasPadam
  20. abg ben ni penah x singgah blog saye? haha :P

    BalasPadam
  21. en.beng dah follow saya hari tu..tengkiu.. :)

    BalasPadam
  22. hehe. sebagai satu penghormatan lah lau abg ben follow.

    macam kirenye blog orang itu dapat menarik minat abg ben, walaupun tak seberapa dan masih baru dalam dunia blogging ni.

    =)

    BalasPadam
  23. haha.. abg ben kan femes dalam dunia blogger. mesti lah org nak abg follow..
    kalo camtu, ape kate kalo abg ben follow sy pulak.. sy baru tau kat sini.. :p

    BalasPadam
  24. erk..paksa??tak ikhlas la nak follow cm tu..paling tak suka kalau, i follow u, follow back...macam tak ikhlas nak follow..serius tak main rule ni k...hurm..
    p/s : kebanyakkan suma wat ben sbg wishlist blog dyerang...alasan?ntah la..ehehe.

    BalasPadam
  25. kalau org follow memang itu satu penghargaan, tp untuk apa follow, lepas tu tak pernah masuk lg blog kita...

    BalasPadam
  26. BA merupakan antara follower blog picisan I yang terawal (#7) dan telah banyak membantu mempromosikannya. TQ Ben!

    Entri terbaru yang dah basi:  I Shot the Moon!

    BalasPadam
  27. Ntah...tak rasa apa2 pun..terpulang..kalau follow, terima kasih...kalau tak follow...aiman tak kesahh...perghh...tu ketat lahh muka baca komen aku..kannn..gurau jeee lahh!!!

    BalasPadam
  28. At last~~ daa jumpa blogger ini~~ org femes nih.hikhik~~ xper...da hilang lelah itu..

    BalasPadam
  29. Mr, ben thanks ye jadi follower chemp yang ke 266. Bangga sangat huhu..

    XOXO, Chempaka Sari.

    BalasPadam
  30. Assalamualaikum...
    Sy bru ja b;belog ni...sy xtau amcm nk pggil ramai follower....hmmm, will u follow my blog?heheheheh....

    BalasPadam