Tekanan jiwa dengan blog begini ..

by - Mei 30, 2011

 

Maaf la yer .. aku tau blog tu korang punya .. tapi kalau korang nak kasi blog korang tu ada pembaca yang senantiasa keluar masuk , korang kenalah ikut permintaan pasaran semasa ..

Lain la kalau korang buat blog tu cam rumah sendiri.. siap letak pagar .. nak masuk , sila scan gigi atau lidah .. tak pe la gak.. tapi ni terbentang luas untuk orang masuk ... Betul la kan ?

Tapi bila orang masuk .. tengok.. nak baca pon susah .. kiri kanan ada widget.. cursor pon automatik bertukar jadi transformer .. nak loading pon berat.. kiri kanan penuh dengan harta karun ... camana tu ?  Satu hal lagi bila suruh follow blog tu.. Nak klik follow pon susah haihhh.. cam suruh main teka teki lak dalam blog dia .. adehh

Hurm.. camana tu ? aku tak kisah sebenarnya.. blog korang.. lantak la kan.. sapa mau kisah .. tapi jgn la teriak kat mana mana kelab blogger bagitau takde sapa sudi singgah blog korang tu haaa.. nyampah aiii tauuu.. hahaha.. haa.. tengokkk.. tersasul sudah !

Yelah.. ikut suka korang la ... kan .. aku tak larat nak bagitau.. penat sehh.. Cuba cuba la tengok blog orang yang dah lama tu .. gamaknya ada nampak ke rambu ramba kat pintu masuk blog dia tu ??

You May Also Like

75 comments

  1. cer abe ben komen blog saya.. ngeeee... perlu ke kan? hihi

    BalasPadam
  2. betol betol betol. simple sudahhhh. ;p

    BalasPadam
  3. 100 % setuju~!

    ringan2kanlah blog anda :)

    BalasPadam
  4. erk..btul la.. sy lbih sunga blog yg simple xde bling2..yg xbnyak pic...lau xberat..broadband sy pakej budak skolah punye..

    BalasPadam
  5. how about my blog??...
    its OK???...hehe...saje nk tanya pendapat Sifu....hihiii...

    BalasPadam
  6. rambu ramba lah chantek ben ..kih3.gurau jek.kena jwb soalan teka teki nak follow tu yg tak leh thn.td dah jwb dah masa mula2 msk blog..adoiii letih jari akak dik!

    BalasPadam
  7. hahaha..rambu rambu ramba..terbayang di mata..eh,(menyanyi pulak).

    = caca marba.

    BalasPadam
  8. hehehehe...terasa la plak..tp info y bagus

    BalasPadam
  9. setuju2...kadang tu jenuh nak tekan follow..terlindung dgn widget blink2...huhu

    *err...blog ben pon berat jugak...ahakss...header tu besar sangat....larikkkkkkkkk







    *jgn ambil hati ek...tak berat pon, cuma header je besar sgt :)

    BalasPadam
  10. betol tu rimas nk masuk mcm2 wdget ade..ala kadar sudeh

    BalasPadam
  11. kerana BA punye psl, byk widget sya dah buang kat blog tu...hihihi

    BalasPadam
  12. abg ben try tgk blog sya..??
    ukan pew..takut gak berat..tp saya juz uat sbb suka bnda y comey jew huhuhu

    BalasPadam
  13. MACAM BLOG SAYA SIMPLE JE HEHEHEHEHE

    BalasPadam
  14. betuii tuh incik Ben, tak termasuk ngn lagu lg..hihihi..

    BalasPadam
  15. ada blog tu.nak baca entri dia pun ssah. iklan asyik mengekor je. last-last x tau apa isi kandungan entri2. terus pangkah.

    BalasPadam
  16. pagar yang paling bes = This blog is open to invited reader only... huhu

    Cara Wanita Berjalan

    BalasPadam
  17. hehehe....thnx for the info..:)

    BalasPadam
  18. nasib bek nak komen kat sini tak payah scan lidah...hahahahha part tu lawak gila la...

    BalasPadam
  19. setuju 101% ngan abg beng!!!!!

    BalasPadam
  20. saye punye blog simple je.slh-satunye sbb snang saye nk tgk.hehe.saye pun jnis simple.xske kelip sana kelip sini.tp tulah,lain org lain cara kan?.

    BalasPadam
  21. blog berwidget kiri kanan, depan blakang, sampai tutup ayat-ayat dalam blog buat enyusahkan orang nak bace je. Biarlah buruk pon blog tu x comel, tapi x susah kan org lain :D

    BalasPadam
  22. Agak2 belog saya macam mana?
    ~ayat pancing nak suruh masuk~

    BalasPadam
  23. betul tu...ni siap mcm2 sebelum masuk.. nk follow kemain ssh, mcm kn cri bende tersembunyi lak...hadoi la, mmg cpt2 pangkah la.. maaf la yer...


    erkk, MK punye blog berat x?? sarat x?? jengkel x??

    BalasPadam
  24. ALAMAK!!BLOG SAYE CAMTU KE??CE ABG BEN KOMEN PASAL BLOG SAYA..NGAAHAHAHA.. ;P

    BalasPadam
  25. saya pon malas nak layan log yang payah nak bace.. simple lagi menarik kan kan kan

    BalasPadam
  26. belog aku kah itu? huhu..
    rambu ba rambu ramba..
    hehe.. :p

    BalasPadam
  27. dulu saya pun camtu tapi sekarang dah belajar dari kesilapan!

    terima kasih..

    BalasPadam
  28. hahahaha...saye dah ikut nasihat en.ben tu dah lama daaahhh
    memang udah kemas..hehehe
    time kasih ye cayang..erkss
    terima kasih my sifu..lalalala

    BalasPadam
  29. widget follow tu suka ilang2 la skang nie..nape ek?

    BalasPadam
  30. scan gigi atau lidah? Pergh tak le bla.. hehe...

    BalasPadam
  31. blog ni keji kau ben

    http://eszylife.blogspot.com/2011/04/ben-ashaariwhos-that-guy.html

    BalasPadam
  32. hehe..dla dulu gitu gak..tp sbb baca entry kat BA nilah dla slow2 ubah..percayalah, x yah taruk byk2 widget..terimalah teguran ini kan pakcik kan..

    BalasPadam
  33. letak mana yg patut jer...yg wajib x nak ikut..hua3...ni siap lagu2 segala,,,meriah punya blog...fuhh..

    apa-apa pun, selamat meringankan blog.. :-)

    BalasPadam
  34. setuju sgt...hari ni dr pagi bw..
    gadget2 tula yg kasi lmbt....loading itu ini....huhu

    BalasPadam
  35. betul2.. setuju dengan abg Ben...
    lagi suka masuk blog yg simple dan loading pon laju je... (^^,)

    BalasPadam
  36. Betul tu abang Beng. Saya pon tak sanggup nak singgah blog lip lap macam tu..kui kui!

    BalasPadam
  37. usih...tetiber tertanye2 cmne ngn blog sy..huhu....sifu thanx 4 all d tips!

    BalasPadam
  38. hehehehe saye baru nk buat entri pasal topik ni huhuhu betul2 merimaskan tp terpaksa la setia menanti dia abis loading kang sentap plak penat dia berabisan decor sana sini huhuhu...

    BalasPadam
  39. mmg betul tu...kdg2 loading lambat sgt...kdg2 tu smpi hang pc...mana kan tak....bila bw time, bukak byk2...yg mana boleh bukak tu oklah...yg mana hang tu, terpaksa la tutup terus.....hmmmm


    http://rashatie.blogspot.com

    BalasPadam
  40. betul tu abg ben..kadang2 pakai streamix yg laju nieh pun tak terloading blog tuh..nak cakap betape beratnyer >,<

    nak tinggal link kat cbox..ade lak teka teki kena jwb..haduyaii ==""

    BalasPadam
  41. tahnyeee... hehe...
    tgk mcm belog ni.. suke je nk masuk sbb ringan giler!

    BalasPadam
  42. line yang lemau ni pun salah satu penyebab susah nak bukan blog..kan3...

    BalasPadam
  43. Pernah tulis pasal entry ni tahun lepas.betul apa En Ben cakap tu.Biasanya blogger2 baru yang suka banyak widget tu.Terutama budak2 sekolah.

    BalasPadam
  44. haha..terasa sebentar..:D..tapi saya tak kisah..

    BalasPadam
  45. kah kah kah kah..!! aku sangat setuju ngan entri nih.. hahahhaa.. nk gelak besar2.. errr.. blog aku pon bnyk gadget jugak derrr.... hahahaha.. tp xde laa semak sampai nk tekan butang follower x leh nk tekan.. hahahahha..
    IISSHHHKKK..!! BEN ASHAARI vs MAT GEBU..siapa mat gebu??

    BalasPadam
  46. blog saya??? tlg komen ...

    BalasPadam
  47. sabar2...bila abg ben nk terjah blog saye...sy termiss segmen terjah blog baru tu....hoho....

    BalasPadam
  48. Betul Ben! Byk sangat halangan...sudahnya tekan butang pangkah. habis sakit hati...he he he

    BalasPadam
  49. abang ben , yang best bila bukak blog orang siap ada salji segala .. macam pi overseas .. ekekekekekeke :D

    *100% stuju dengan entry ini :)

    BalasPadam
  50. betul. paling geram bila ada lagu kuat lak tu

    BalasPadam
  51. setuuuuuuujuuuu sngat ngan ape yg abg ben ckap..nak sruh org bace tapi nak load pon lmbat..haish..

    BalasPadam
  52. kalau bab ni memang aku setuju..blog aku pun tak la cantik sgt..semak juak la tapi tenang juak la kepala otak kalau baca....aku pun pena juak tekena masuk blog mcm abg ben ckp tu..paling memedihkan mata bila durang guna colour tulisan warna merah terang pastu begraun warna terang....perghhhhh juling jak tidak maw baca entry tu...

    BalasPadam
  53. haha..leh pula ter'imagine' abg ben sebut "nyampah aii tau.." ki3

    BalasPadam
  54. masa muda remaja dulu saya suka tengok blog yang bling bling tapi dah cecah 30-an ni saya lebih suka yang simple simple jek.

    BalasPadam
  55. Salam Mr. BEn saya pantang yang ada lagu. Wlu popular macamne pun dia tp klu ada lagu saya tobat dah tak nak bukak dah.

    BalasPadam
  56. rsnya yg suka letak camtuh, new blogger la kot. Bdk skolah la katakn suker la widget yg agk2 kawaii gitu
    aper pon prefer a simple blog, sedap mata mandang.
    satu lg x suka blog yg ader widget lagu! terkezut pastuh nk load pon lmbt
    erk hrp my blog bkn catgory rambu ramba
    -___-

    BalasPadam
  57. adik2 remaja biasalah en.beng sukakan sesuatu yg kelip2,kawai.bunga2 cinta,bintang2..hehe..tp adik2 yg ada blink2 kat blog tu,sila2 la buang..kalau x nak buang semua pun,buat la perlahan2..buang satu2..nanti kakak2 ngan abang2 nak masuk blog pun senang..buat contoh macam blog akak sudah la..hehe..

    jemput2 masuk blog akak yg x seberapa ni
    RAFINAMIMI DOT COM

    hikhik..sori..baru pertama kali nak promote blog kat sini..jangan marah aaaa..nanti kena jual seringgit.. :)

    BalasPadam
  58. Haaa... tuuu diaa...

    Amekko! Hehe...

    BalasPadam
  59. blog saya ok tak abg ben?? huhu

    BalasPadam
  60. betul2..eka punya blog mana ada widget2 semak2 dah..malas nak tuka dah..hehehe...skang dah simple sangat jer rasa..hehehe

    BalasPadam
  61. Bro..blog saya ok tak?huhuhuhuhu

    BalasPadam
  62. pagar banyak sangat, pangkah terus! hehe..
    singgah lah blog saya abang ben..:)

    BalasPadam
  63. ha'a... setuju sangat.. ada yang suruh "letakkan nama anda.." ..macam nak masuk meminang kena siap jual beli pantun pulak..
    ...

    BalasPadam
  64. terima kasih enBEN..camtu la mula2 No buat blg dlu huhuhu..kemudian bila ada yg sudi bg panduan kita ubah la kan demi kepentingan mereka juga..terima kasih banyak2 juga untuk enBEN kerana tidak jemu2 bagi panduan kpd kami semua..

    BalasPadam
  65. belog sy laju walopon pakai flash header,..
    kalo widget follower sy hilang sila klik like box fan page sy .. tengkiu kerana sudi singgah ke blog sy,.
    kan kan kan kan kan,.. <--- pengaruh si nabil

    BalasPadam
  66. ye ini paling betol! kdg2 kalo nk komen pown xtau nk tekan mne.. ekeke! pastu terpikir sndr 'aku kowt yg buta IT'.. hehe!

    BalasPadam
  67. keen rasa, blogger baru biasanya yg letak byk2 widget ni.. time keen mula2 blogging dulu, camtu gak.. abes semua widget nk letak.. lagu pon letak, sebesar2 alam volume tu.. ahahahahaa~ tp, bila lama2, kita bljr la drp org lain.. perubahan itu memerlukan masa..~ ^_^

    btw, blog keen tu dah ok kan?? ke kena buang pape lg?? =.=

    BalasPadam
  68. salam ;)

    haha memang betul pun. less is more org kata.

    BalasPadam
  69. fuhhh naseb baek blog saye ringan & simply amazing gituuu HAHA

    BalasPadam
  70. CikNyz pun terase gak...hu3..try jenguk CikNyz...ada tak spt yg Bro been ckap tue....
    http://syazny7.blogspot.com/

    BalasPadam