Best ke CINTA AKHIR ?

by - Mei 31, 2011

 

Ini filem pendek takkan tayang kat panggung , okeh ! Ni sekadar kempen ASAP ... ala.. kempen anti rokok la .. hehehe..  best ke ? haaaa... lakonan Pierre Andre dan Liyana Jasmey tu , tak yah dipertikaikan la.. sah sah mantap .. cuma .. cuma ..

Cuma pengisiannya .. Hurm.. filem pendek tu nak beri pengajaran mengenai bahaya merokok .. tapi bagi aku la kan .. mesej tu tak berapa nak sampai.. Malah akan jadi lebih memburukkan lagi sbb apa tau ? sbbnya adegan Liyana merokok tu keterlaluan sangat.. sikit skit rokok.. skit skit rokok.. mmg orang tau , merokok tu bahaya tapi apa yang dipaparkan kat filem tu , nampak cam lebih COOL bila perempuan tu merokok !

Sepatutnya perlu tonjolkan musibah akibat merokok tu.. contoh cam satu iklan kat tv .. yang tunjuk kesan kesan merokok seperti kanser mulut dan sebagainya ..

Objektif filem tu  bagi aku tak berapa nak sampai .. pemahaman penonton akan jadi lain bila menonton filem pendek tu.. malah ada yang akan fikir Liyana merokok atau artis lain merokok .. ok je ? Hurm.. patutnya perlu ada selitkan moral kat situ.. Ada tu mmg ada.. takat tunjuk hospital.. takat tunjuk hospital , merempit pon masuk spital.. kena lebih mendalam ..

Apa pon , kempen ASAP terbaik !  Aku sokong .. Cuma filem ni agak tak kena dengan kempen ASAP .. filem dah best cuma susah nak kaitkan .. hehehe ...

You May Also Like

5 comments

  1. dia merokok betul2 ke dlm cita tu?erm..apa la yg best sgt ngan merokok.. Fatwa dh keluar, merokok tu haram di sisi agama.. sah2 membahayakan kesihatan dan membazir, baik isa ekzos motor kot?asap lebih banyak

    BalasPadam
  2. urghh tak patut betul .

    aku lebih suka iklan yang mak dia nurse dan anak dia amik mak dia balik kerja . haha

    BalasPadam
  3. ohh cmtu, iklan lebih sampaikan mesej mendalam dr filem tu..ok2

    BalasPadam
  4. esk dpt jemputan jugak tgk cite ni kat hotel di melaka..tp ganti ngan org lain

    BalasPadam