Setelah setahun lebih aku berblog ..

by - Mei 28, 2011

 

Hurm... renung blog sendiri .. renung entri sendiri.. Hurm.. pandang kiri .. pandang kanan .. tengok atas .. tengok bawah . tengok dalam dalam.. hurmm..

Pandang widget.. tengok followers .. tengok online counter .. tengok trafik..  cari apa sebenarnya ? Jumlah puluh puluh.. ratus ratus .. ribu  ribu ?

Argh.. pening ... nak apa sebenarnya ni ? Teringin masuk majalah ? Teringin jadi popular ? teringin dikenali ramai ? Teringin sana teringin sini ? Hurmm .. kepuasan  ? Oh please ...

Pandang balik blog .. tanya hati balik.. jangan tanya niat.. niat boleh tergelincir bila syaitan membisik .. di mana kejujuran .. di mana keikhlasan ... di mana minat ... di mana kejayaan yang sepatutnya dinamakan kejayaan ?

Masing masing kata mereka yang betul .. masing masing menuduh mereka terpesong..  saling tuduh menuduh .. tu belum lagi dengan ego mengatakan mereka bagus.. mereka layak .. merekalah yang terbaik !

Ah.. bosan..amik keyboard.. taip je la apa korang nak taip ... nak kejar apa ? Hari ni terkejar.. esok ? lusa ? minggu depan ? bulan depan ?

Tu pasal ramai angkat bendera putih.. bila dah tersasar dari matlamat .. blog jadi debu .. entri jadi sampah .. blogger naik menyampah .. pembaca ketawa berdekah dekah .. sapa susah ?

You May Also Like

21 comments

  1. Dalam tak terselam entri ni.. :)

    BalasPadam
  2. mereka dan keluarga mereka yang susah..hihi..

    BalasPadam
  3. tiap2 hari kena renew balik tujuan berblog

    BalasPadam
  4. hahaha harap2 saya akan continue dlm ber blog... insyAllah !

    BalasPadam
  5. betul tu..menulis dari hati lebih penting..=) baru entri tu nampak keikhlasannya..

    BalasPadam
  6. renung-renungkan fikir-fikirkanlah

    BalasPadam
  7. em kalau yang kejar duit iklan n pupularity...mmg akan berakhir menjadi debu je. kalau blogging sebab nak share thoughts..insyaAllah akan terus menerus :)

    BalasPadam
  8. BAru setahun lebih ke bro Ben? Cik Yana setahun 4 bulan. Sape senior ni? Hahhaa~

    BalasPadam
  9. tersgt2 la setuju dgn pendapat ben tuhh....
    "taip je la apa korang nak taip ... nak kejar apa ? Hari ni terkejar.. esok ? lusa ? minggu depan ? bulan depan ?"

    BalasPadam
  10. setuju sgt2 gak yg ni pun.....


    "bila dah tersasar dari matlamat .. blog jadi debu .. entri jadi sampah .. blogger naik menyampah .. pembaca ketawa berdekah dekah .. sapa susah ?"

    BalasPadam
  11. Tak layak nak berkata2, tapi, berblog lah ikut kecenderungan kita, jangan mudah ikut kecenderungan orang lain...bukan nak mengajar, sekadar berkongsi dari pengalaman...yelah mat gebu tu siapa lah nak menegur blogger2 hebat lagi berwibawa...kita hanya blogger tempelan sahaja...

    BalasPadam
  12. matlamat.. selalu tersasar matlamat ni.. betul2..

    BalasPadam
  13. hahaha...
    bestlah ben, lu pikirlah sndri..

    BalasPadam
  14. pd sy kejayaan adelah satu proses/perjalanan..bukan matlamat.. sbb manusia xperfect..

    BalasPadam
  15. just write what we want to write from heart...:) mabruk alaika En.Ben coz semua entry2 blh atract readers...:)

    BalasPadam
  16. opkos la diri sendiri yg susah =))
    tetap niat,
    fokus pada matlamat..
    istiqomah dlm mencapainya..

    BalasPadam