Ku rindu saat itu ..

by - Mei 28, 2011

 

35 tahun .. walaupun ada beberapa bulan lagi akan menjengah usia aku tu , tapi aku dah berasa umur aku sebegitu rupa .. Hurm.. Sekejap je masa berlalu ..

Sepatutnya entri ni aku buat di blog aku yang satu lagi tu tapi tak pe la.. biarlah aku luahkan saja di sini .. Ianya mengenai masa .. Masa yang datang dan pergi tanpai kita mengiranya langsung ..

Aku blogwalking sebentar .. masuk ke blog muda .. Cerita mengenai persahabatan .. Tiba-tiba teringat kembali semua rakan rakan aku sewaktu sekolah dulu.. Rakan-rakan yang macamana punya bergaduh pon , esok lusa pasti bertegur sapa kembali ..

Dan sekarang , majoriti mereka telah pon bergelar ayah .. Huhu.. Agaknya kalau buat reunion , pakat bawak anak masing masing .. Jangan ada yang buat gila dah !! Buat keje gila seperti g pakat nak satukan anak mereka walaupun hingus dok meleleh lagi .. hehe.. tapi aku yakin mereka lom tahap sekejam itu lagi ..

Hurm.. bila dah usia begini , baru tau betapa indahnya saat bersekolah dulu.. Apa yang perlu difikir cumalah , belajar belajar belajar ... Ops. ada lagi.. Awek... awek .. awek .. namun aku malang masa sekolah.. hahahah..takde yang berkenan .. Tak reti bergaya dul.. heheh..

Sekarang ni ? Bila dah tua nak mampusssss.. baru tergedik dok tengok awek cun sana sini .. hehe..guwau .. kasar sangat ayat tu haaa.. Bila dah tua tua begini , barulah nak nampak dunia .. Ada yang menyesal kawin awal.. ada yang tak sempat enjoy..

Namun bagi aku sebenarnya , apa yang penting ialah masa sekarang ... Yang dah lepas tu , biarkan jer .. tak guna dikenang kembali kecuali untuk tersenyum ...

Kan ?

You May Also Like

22 comments

  1. Satu Lg Bro Ben..
    apa yang kita sayang kat dunia nie cumalah barang pinjaman dari Allah untuk kita buat sementara..

    BalasPadam
  2. zaman sekolah lah zaman yg paling bestt.. :)

    BalasPadam
  3. smkin meningkat usia , makin byk pengalaman kan :) hope BA trus sukses ya :D

    BalasPadam
  4. Blom tua lagi la...masih nmpak muda...huhu

    BalasPadam
  5. setuju..
    ~senyum.. x perlu kata apa- apa..~ =)

    BalasPadam
  6. dla pun cam segan la join reunion skang ni..msg2 berkepit ngan suami dan anak..huwaaaa....patutla mak bising dah suruh kawen cpt2 T_____T

    BalasPadam
  7. zaman sekolah la yang paling best ! :)

    bila dah masuk alam dewasa, macam2 masalah kena fikir. HUHU

    BalasPadam
  8. kenangan akan sentiasa bermain di jiwa kita..:).. ingtlah saat indah pasti kita akan tersenyum kmbali

    BalasPadam
  9. yeah..suka waktu beljar dolu2....skang ni, tak best..sbb ada tggjawab yg perlu dipikul..

    BalasPadam
  10. Betol tu. Tak guna nak kenang benda yg boleh buat kita menanges dan menyesal.

    BalasPadam
  11. Segala yang berlaku ada hikmahnya, sapa lah kita hendak menentukan apa yang bakal berlaku pada masa depan...

    BalasPadam
  12. betul...yang dah berlalu biarkan saja berlalu...yang akan ditempuhi biarlah yang terbaik yang boleh dijadikan panduan untuk anak cucu masa akan datang

    BalasPadam
  13. hurm...kenangan2 lalu lah yg mematangkan kita=)

    BalasPadam
  14. Kalaulah boleh kita kembali ke zaman persekolahan....

    BalasPadam
  15. huhu , selamat pagi uncle . eh silap , abg ben .mmg camtu lumrah dunia . Tapi kenangan dan memori yang mahal tetap di hati .

    BalasPadam
  16. Cik laaaaaa...Ben nak kena sekeh dah ni.hahaha

    ~bagi yg tahu perkahwinan tu gedung pahala...pasti merasa bertuah berkahwin di usia muda.

    *jangan lupa VOTE lagi utk hari ni (remind diri sendiri)

    BalasPadam
  17. urm..btul, kte lak dh setaun tinggal alam study, dlu dlm kelas ada 3 je ladies slalu gadoh2..tpi.. last baik gak,skang ni rindu lak,4taun duk sesama..makan..tido,training,kna belasah sama2..rindu btl zaman tu..skng ni ada dh kawin,yg dh de anak pn sama

    BalasPadam
  18. betoll betoll..masa yang lepas tu boleh kenang tapi sekadar senyum dan tak perlu kata apa apa..masa sekarang lagi penting...Kenangan yg lepas tu lah buat kita jadi diri kita yang sekarang ni tak ada ape yang perlu nk sesalkan.. :)

    BalasPadam
  19. betul tu abg ben.past is past kan. emm.. dah undi abg ben.jom undi ramai2. mari la mari..pergi mengundi =)

    BalasPadam
  20. setiap kenangan itu indah :)

    BalasPadam
  21. betul tu abg ben...let by gone,be by gone...tp mesti x dpt nk elak dr merindui kngn manis kan...

    BalasPadam
  22. Hehe..sebaya lah kite..
    Ben dulu sek rendah skm ke atau srkh?

    Kalu dok mache, mesti tahu tuu..hehehe

    BalasPadam