Sauh kapal Blackbeard's ditemui !

by - Mei 29, 2011

 

Bagi mereka yang mengikut filem PIRATES OF CARRIBEAN , pastinya kenal akan kapal Blackbeard .. kan kan ? Haaa.. ni ada berita terkini yang dikeluarkan di Yahoo tadi ..

imageKapal Blackbeard yang digunakan dalam filem PIRATES OF CARIBBEAN ...

Haaa.. nampak gambar dibawah ni ??

image Ini adalah sauh yang dipercayai milik kapal BLACKBEARD yang ditemui di lautan .. haaa... beratnya adalah 3,000 paun !! gulp .. OK.. baca sendiri kat bawah ni yang aku petik dari AP sendiri ..

" A 3,000 pound anchor from what is believed to be the wreck of the pirate Blackbeard's flagship, the Queen Anne's Revenge, is recovered from the ocean where it has been since 1718, on Friday, May 27, 2011 in Beaufort Inlet, in Carteret County N.C. Crew member Mitchel Gilliland, right, helps guide the anchor aboard the Dan K. Moore. "

- YAHOO

You May Also Like

12 comments

  1. wowww macam nak tukar profesion jadi bloger informasi plak ni,. tergugat sungguh ni,. huuuhhuuhuuuhuuu

    BalasPadam
  2. baru sahaja balik dari tengok pirates..huhu..midnite movie..

    BalasPadam
  3. abg ben mnarik informasi ni.. http://pendambamawar.blogspot.com/2011/05/faiz-cabar-ben-ashaari-pendamba-mawar.html

    BalasPadam
  4. blackbeard memang lagenda pirate yg wujud kan... salah satu watak popular di dalam komik one piece juga

    BalasPadam
  5. wuyooo... 3 ribu paun tuuu...

    BalasPadam
  6. menarik..leh angkat x agak2?kn abg besi =]

    BalasPadam
  7. Berat gila tu. Agaknya besi apakah yang mereka gunakan. huhu..

    Kepada peminat OCTOPUS, ada resepi sambal tumis kat blog saya. Terjah wei, komen sikit pengalaman korang makan OCTOPUS ni a k a OPTIMUS PRIME SILAP a k a SOTONG KURITA.. hehe..

    BalasPadam
  8. perghhhhhhhhhhhhhhhh! tiba2 moncol pulakkkk~

    BalasPadam
  9. waaahhhhh.. suka info ni.. :D

    BalasPadam
  10. salam.eh,blackbeard wujud ek?ingat ada dalam one piece jek.hehe..

    BalasPadam
  11. salam.eh,blackbeard wujud ek?ingat ada dalam one piece jek.hehe..

    BalasPadam