Aku tewas di DIGI WWWOW - BLOGGER OF THE YEAR ..

by - Mei 28, 2011

 

Selamat tinggal... itulah yang mampu aku ucapkan walaupun pertandingan DIGI WWWOW -BLOGGER OF THE YEAR masih jauh lagi untuk sampai kemuncak ..

Kenapa aku ucapkan selamat tinggal ? Sebab .. sebab ... aku rasa korang pon tau la sebabnya kan ? Hehehe ... tak kisah la apa pon sebabnya tapi yang penting , aku ada rakan yang  senantiasa menyokong aku tak kira di kala aku jatuh dan juga aku naik ..

Cuma aku nak tau la kan ... berapa ramaikah yang teringin nak tengok aku menang dan berapa ramaikah nak tengok aku terduduk ? Heheh.. ramai gak kan ? Tapi yang mana satu ?

Ok.. ni bukan kempen simpati atau apa pon.. Sekali aku masuk , aku takkan undur diri ... aku akan terus berjuang sehingga diisytiharkan menang atau pon kalah .. Kalah menang aku bukan di tangan aku.. korang sendiri yang menentukan segalanya..

Samada korang tersenyum aku menang dan aku berkongsi kejayaan tu dengan korang ..atau korang tersenyum melihat aku tewas di tangan mereka yang lebih layak ...  mana satu ,itu terpulang pada korang sendiri yang membaca entri ini ..

Apa yang aku tau , aku dh usahakan dari sejak mula.. aku hanya mampu membuang satu undi setiap hari... Selebihnya korang ler.. Setiap hari beribu pembaca masuk ke sini tapi berapa orang yang sudi mengundi ? Hehe..

Olololo.. aku bukan menagih simpati ler.. cuma aku tak nak korang tanya kat aku nanti , " Ben , camana boleh kalah ??? " .. sedangkan korang tau kenapa dan mengapakan ? Ini pertandingan berdasarkan undian  sedangkan aku punya ramai rakan di FACEBOOK dan TWITTER .. Tapi berapa ramai yang sudi mengundi ?

Ye la.. aku tau laa... bz ..tak kisah la.. bukan rezeki aku pon sekiranya aku kalah.. yang penting aku berusaha kan ? selebihnya milik Allah .. Tak kisah la.. tapi sebelum kata begitu , nak tanya .. ada korang undi aku ? Bila menang , mengaku kawan .. bila kalah ?

Cuba lihat kedudukan terkini  kat SINI .. dan korang nilailah sendiri yer .. Jika aku tidak layak , maka aku terima dengan hati terbuka.. Sesungguhnya kemenangan jika diumumkan nanti , sesungguhnya kemenangan itu adalah milik korang dan bukannya milik BEN ASHAARI .. kerana BEN ASHAARI cumalah pengantara saja.. dan membuktikan blog picisan atau blogger biasa cam kita semua mampu berjaya tak kira di mana jua.. Semangat juang blogger yang tak kira kenal putus asa walaupun dikutuk dan dicaci maki ..

Ehem... ok ? Kalau dah puas fikir .. dan aku layak .. tak perlu tunggu PRU , cuma klik SINI jer ... hari ini dan hari hari mendatang .. tak susah pon kan ? Rugi ?  Fikir la sendiri yer ... 

You May Also Like

16 comments

  1. ben...sebenrnya kan. undian pun boleh dibeli.. kat freelance.com. kat situ macam2 diorg jual..termasuklah undian like kat facebook.. sekadar berkongsi...

    BalasPadam
  2. i've voted for you.. all the best ya.. I pun dah jatuh dari tangga keempat ke tangga kelima kategoru Top kay Poh.. mungkin tak cukup kay poh kot hahaha.. Anyew... Ben buatle video promo utk digi wwwow award ni sure lagi meletop letops =)

    BalasPadam
  3. Adi Budika last bru nk bg thu..Hahaha..Semoga Berjaya Bro Ben..Sllu Ja Msuk Blog Ini Sebab Bro Ben Rajin Update..Haha

    BalasPadam
  4. harini dah undi dah..walaupun ron95 tak naik lagi..takpa, tunggu esok pulak la..hihi

    BalasPadam
  5. sempat lagi tu abg ben ^___^
    jom kite promote beramai-ramai ;)

    BalasPadam
  6. menang kalah rezeki.. Insyaallah ada rezeki

    BalasPadam
  7. alolo... dah vote la jugak.... merajuk eh... tak kuasa nak pujuk la pulak...hehehe

    BalasPadam
  8. InsyaAllah sempat lg.10 hari lg kan?
    chaiyok chaiyok!

    BalasPadam
  9. nak tengok abg ben terima award. :) :)

    BalasPadam
  10. sape lom undi,cpt2 undi..

    p/s: sy sudah ea abg ben =)

    BalasPadam
  11. encik ben...voted!!
    terima kasih ingtkn kami utk vote encik ben..^__^

    cuma sekadar nk berkongsi..kak mialiana yg sye perasan,die terjah sorg2 blogger.whether dkat shoutbox,chat fb,post kt wall dll...and tgglkan link vote..

    msg2 ade cara msg2..usaha en ben pun da sehabis baik buat strategi utk kami vote en ben...
    sunah mohammad pun promote encik ben hr2 dkat entri..kagum sye dgn die..hehedun wori en ben..sume da berusaha utk en ben.stakat mrka doakn en ben x ckup if dorg x vote..hehe..mari vote en ben ^___^

    BalasPadam
  12. ranking number 1 tu mcm ade unsur tak kene je..download movie leh dapat rank number satu..baru je join dah no.1..erk derm..cetak rompak tu..

    BalasPadam
  13. baru smpai JB..utk hari ini..suda :)

    BalasPadam
  14. alhamdulillah dah siap vote...hari2 yang mendatang insyaalah saya akan terus vote abg ben sehingga tarikh tutupnya...jgn putus asa bro...lawan ttp lawan....

    BalasPadam
  15. nad dah menunaikan tanggungjawap mengundi untuk hari ni..:)

    BalasPadam