Sedih je kan ..

by - Mei 28, 2011

 

image

Dok layan tele-movie PENSIL kat ASTRO .. huhu ... sedih jer ... Mengisahkan seorang budak yang kurang sempurna yang sering dihina oleh mak tiri dan orang kampungnya .. Apa yang bagusnya budak ni ( Badrul nama dia ) , tak reti duduk diam... dia berusaha mencari pekerjaan walaupun dia tau dia takkan diterima ... sangat sedih drama ni..

Hurm.. penuh pengajaran drama ni .. walaupun ada antara kita ni sihat sejahtera namun jauh sekali nak cari kerja untuk membantu keluarga  ... Tau bila nak cari keje ? Bila nak kawin !! Masa tu baru tergedik nak cari kerja .. Nasib baik la gak nak cari kerja.. kalau harap harta mak bapak ?? hurmm..

Dan ada yang dah kerja pulak.. terus lupa keluarga dia.. satu sen haram pon tak reti nak kirim kat mak bapak dia .. Pergh.. lupa daratan sungguh... orang macam ni, aku tak tau la nak kata pa... hurmm...

Cerita PENSIL ni mmg patut ditonton bersama keluarga ... mmg best dari KONGSI .. KL GANGSTER .. kalau nak kata pengajaran , cerita begini patut ditonton ...

Ops... seperkara lagi.. undi eh kat SINI ..

You May Also Like

10 comments

  1. hmpir menanges kot tgk cter tu mse dtygkn kt tv3 dlu sempena hari ibu.... =)

    BalasPadam
  2. TERnangis kot tgok cita pensil nih , haha *feeling lbih xD

    BalasPadam
  3. sedih cita ni..dulu pnh tyg kat tv..umah takdak astro..hihi..nenk tu jelah tempat ngadu si badrul ni...

    BalasPadam
  4. mana yg x sedar diri tuh x tau lah nak kata apa lagi....mungkin 1 bebanan besar bg mereka yg membela insan seperti ini...

    BalasPadam
  5. ceerita ni memang besttt.. I ada arwah adik yg "istimewa" so mmg sedey dan kompom akan nanges bila tgk2 citer mcm ni..

    BalasPadam
  6. cerita yang sangat-sangat best...tapi kat layar perak...ramai tak hargai...

    BalasPadam
  7. cerita nie mmg bez, dia kasi byk moral..even dia sedar kekurangan pada diri dia, tapi dia ttap juga ingin berusaha dan terus berjaya...hanya dengan sebatang pensil yg dpt membantunya...

    BalasPadam
  8. Pulak yg berlakon Mak mah.Mmg terbaiklah.

    BalasPadam
  9. ini bukan drama tp filem okeh..pelakon utama dia india tapi fasih sangat berbahasa melayu ....wa respek sama lu der...n now Allah dah beri dia hidayah,dah masuk islam pong...

    BalasPadam