Kegunaan FACEBOOK sebenarnya !!

by - Mei 30, 2011

 

Haih.. kebelakangan ini , FACEBOOK telah disalahgunakan .. dijadikan tempat memaki hamun.. tempat mengumpat .. tempat mengurat .. tempat menambah calon bini .. tempat maksiat .. tempat lepak tak berfaedah .. kan kan ?

Namun masih ada kegunaan FACEBOOK seperti menyebarkan dakwah  dan maklumat .. mencari kenalan yang lama ilang ...membuat amalan seperti kutipan derma ... dan banyak lagi..

Namun.. ada yang masih terlupa.. lebih lebih lagi bila kita punya ribuan rakan dalam akaun FB ni namun tidak digunakan sepenuhnya dengan betul ... dibiarkan 'berkarat' begitu jer .. Malah ada yang mejadikan FACEBOOK ni tempat tayang muka tanpa kebenaran suami , kekasih , isteri malah ibu bapa mereka .. kan kan ?

Sebenarnya .. tujuan FACEBOOK paling bagus .. antaranya ialah .. haaa.. yang ni mmg berbaloi sangat laa.. serius.. semua pihak happy punya.. takkan ada gaduh antara kita .. Tak perlu mengumpat.. tak perlu main game.. tak perlu caci maki.. cuma klik SINI jer ..

Berbaloi kan ? Aku kata dah...

You May Also Like

19 comments

  1. sangat berbaloi...dah klik dah!

    BalasPadam
  2. yyyeeaaahhhh undi abang ben!!!

    gud luck abang ben~~

    ni ade sikit entry sa abang ben..tq

    http://honeybarneyslife.blogspot.com/2011/05/di-follow-ben-ashaari.html

    BalasPadam
  3. mmg berbaloi2.. hehehe..

    **jangan bermuka muka di muka buku itu..

    BalasPadam
  4. hehe..xpe..

    teruskan perjuangan abg beng!! :)

    tgh mlm td aida dh klik dah..

    lagi berbaloi kan..hihi

    BalasPadam
  5. maaf cakap la kalau ada sesiapa yg terasa,orang yg salahguna fb untuk mengorat ke apa,tu tandanya dia JAKUN IT..lebih2 lagi kalau seseorang tu sudah berkahwin..bukan takat kat fb je,kat blog ni pun ada jugak laki orang ngorat bini orang..apo laa..

    BalasPadam
  6. klik sudah.. tol tu en. ben, ramai yang menyalahgunakan FB dari yang betul2 guna FB

    BalasPadam
  7. Ramai org salahkn fb padahal diorg sendiri yg menyalahgunakan fb. sy masih ingat taun lepas,I got big prob in my life but fb punya pasal masalah dah setel dlm sekelip mata 0_0

    BalasPadam
  8. ada brannnni...grrr

    undi? done!

    gud luck bro..

    BalasPadam
  9. hehe...mmg berbaloi2...^_^ voted

    BalasPadam
  10. Memang kategori orang masuk FB ni... Aku juga pernah buat huraian tentang 10 jenis orang masuk FaceBook...

    BalasPadam
  11. Kikikikiki...
    Gudluck abg ben..
    Dah klik...
    :P

    BalasPadam
  12. Nafsu sentiasa mengjar erti 'lazat' apabila seseorg itu mengata, fitnah, mengumpat & merendahkn org lain di belakangnya, FB mnjadikn nafsu 'berkenduri' dek krn mudah & lebih mudahnya proses keji ini tersebar. Fikir dgn iman sblm menaip, bimbng 'muflis' di akhirat..

    BalasPadam
  13. bukan setakat fb je en.ben..semua laman sesawang ni dah jadi tempat memporak perandakan sesama kite neh..kan kan kan kengkadang rasa cam bosan je kann

    BalasPadam
  14. erksss...lupa nak cakap dah undi dah hehehe

    BalasPadam
  15. haha...yaya da agak dah..ye2..memg berbaloi2..hihi ^o^

    BalasPadam
  16. berbaloi baloi.. trick sgguh! haha..

    BalasPadam