BEN ASHAARI bajet nak mampos !

 

image

Gambar dari MAS AHMAD SAFWAN FB (link )

Aku malas nak melatah atas segala komen makhluk halus tak bernama ni .. sbbnya terang terang kita tau , dia yang bajet diri dia bagus apa bila mengkritik blog orang ..

Mungkin dia rasa meluat tengok vlog atau entri aku yg mungkin ada keluarkan tips mengenai blog .. tang mana meluat tu , aku tak pasti la tapi yang pasti dia meluat la ..

Aku tak nak pertahankan apa apa .. Apa yang aku boleh tulis ialah , kalau rasa nak ikut , ikutlah... tak nak ikut , boleh g cari kat blog lain .. Lain blogger lain caranya .. cara aku mudah jer... tapi kena kerja keras ..

Yang penting ialah jadi diri sendiri .. tak perlu jadi ANON atau SETH TAN .. okeh ? Dan jgn lupa , cermin diri sendiri.. Sekurang-kurangnya aku dah buktikan pada mereka , di mana tempat aku sekarang .. Yang bersuara sumbang tu ??? Bukti ? Meh SINI ..

Aku bajet bagus atau dia kelam kabut ? Cuma apa yang aku tau , ni ANON , mesti sekolah tak abis lagi .. ciri ciri budak tak cukup ilmu dan belum sunat ...

" Bila MELAYU sesama MELAYU bertelagah , bangsa lain senyum sindir .. patutlah yang maju beberapa kerat jer .. yang lain saling tarik menarik agar sama sama menyangkung .. "

42 ulasan:

  1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  2. betol tuh abg ben , jadi diri sendiri . bila kita suda popular macam abg ben sendiri ramai la yang jeles tak kena tempat . biasala tuh abg ben . sabar naa . byk g supporter abg ben mcm sy . hehehe

    BalasPadam
  3. ayat terakhir tu mmg brmkna abg ben!

    BalasPadam
  4. ada ura2 jeles kt ayat tu.. diz jeles la tu, cuma ego, nk covel kejelesan dia.. tu pasal ayat camtu.. uhuk, uhuk~ =.="

    BalasPadam
  5. Macam ni lah jadinya kalau ada duri dalam bangsa kita. Kejayaan orang pun dia nak jeles. Kalau jeles secara positif tak pe gak. Adoi. Teruskan berblog En. Ashaari. Abaikan mereka-mereka yang sedemikian.

    BalasPadam
  6. manusia yg punya hati yg busuk melihat kesenangan org lain mmg mcm tue..dengki ..khianat..

    BalasPadam
  7. adeh,, jeles je.. takde gunenye kalau jeles =="

    BalasPadam
  8. Dia yang bajekk ni Incik Sifu..Bajek cool dengan komen gunakan nama Anon..HEHE :D

    BalasPadam
  9. haishhh,diorang ni dah kenapa sebenarnya? x phm -.-

    jemput ke entri sy
    http://azrijohan.blogspot.com/2011/06/assignment-4-ubm-sketsa-kehidupan.html

    BalasPadam
  10. huhu
    Ala orang ckp tu sure dengki dgn tahap En.Ben sekrang sbb tu dia ckp cm gitu.
    Bunyi mcm org yg berani tp letak nama anyno....
    penakut rupanya!
    blah la ko kalau gitu.. xlayak nak cakap kosong dgn orang yg lebih berpengalaman mcm En.Ben

    BalasPadam
  11. Ceh... dia cemburukan abg Ben jew... peh.. alahai x macho ar makhluk mcm tu.. biar je dia busuk sorang2... Abg ben cool!

    BalasPadam
  12. sikap orang melayu yang tu memang susah nak dikikis...hasad dengki...xbley nak tengok bangsa sendiri naik..patutnye bagi sokongan/nasihat..ni x,pi kecoh kat kat orang lain cakap macam2..

    BalasPadam
  13. kah3..anon muncul.pengecut ni sorok nama..tayang la blog canggih dia.hahaha...tgk anon saya hr ni..hentam terang2 gan.br ada gaya.kurang kasih sayang mereka ni agaknya.

    BalasPadam
  14. Dengki ni penyakit parah la.. Bahaya tul ..

    BalasPadam
  15. wau, memang pendengki betollah. baru je buat entri pasal dengki. dah ade lagi. hoih, ape lah nak jadi agknye.

    BalasPadam
  16. si anon ni kalau dia jantan mesti jenis x de telo ni..kahkahkah..tapi rasa macam boleh agak je keje sape..huhu (jaat aku ni nak main tuduh2 orang lak) heeee :)

    BalasPadam
  17. bro kan boleh detec anon mana yg komen..dan ip die tu!

    BalasPadam
  18. perasan jugak bende nih kt blog budak 18 taon...
    ermmm....
    http://89shah.blogspot.com/2011/06/last-day.html
    jom check last day....last aq mem-blog ke???xtw la...jom la bace,,,

    BalasPadam
  19. perasan jugak bende nih kt blog budak 18 taon...
    ermmm....
    http://89shah.blogspot.com/2011/06/last-day.html
    jom check last day....last aq mem-blog ke???xtw la...jom la bace,,,

    BalasPadam
  20. hehehe ANON yang bersikap tidak bertamadun.. hehehe tegur la kesilapan sahabat sendiri dengan berhemah tol tak? cara itu akan buat kita lebih profesional.. sahabat baru!

    BalasPadam
  21. lex enchik ben, depa nak kata apa kata la.. lantak la deme, tak luak pn kita depa nak kata camtu.. lagi kita kuat nak buktikan diri ada la. :) kan?

    BalasPadam
  22. takat bersuara dlm identiti Anon.. takde org yg rasa dia hebat. lantang tp pengecut buat apa!

    BalasPadam
  23. yg pasti tiada lain..jeles..=)


    TIADA ORANG HEBAT YG TAK DIKUTUK..

    ORANG HEBAT PASTI DIKUTUK..

    hukum alam..=)

    BalasPadam
  24. erk.. lau berani apsal tak tunjuk tuan empunya diri.. hehee.. dengki la tu.. wat taktau je

    BalasPadam
  25. takziah kepada MAS dan Bro BEN.. silap... saya tumpang simpati gak... ANON mmg camtu... kutuk letup2 sebab org tak boleh cari.. bukan main pathetic and worthless lagi mereka itu...

    BalasPadam
  26. diaorg yg x bernama tu sume sebenarnye jeles. abaikan jelah.

    BalasPadam
  27. dia orang nak jadi macam ben, tapi tak boleh sebab ben TERBAIK. =)

    BalasPadam
  28. ambil ia dari sudut positif. kami semua sokong pakcik ben. hee~

    BalasPadam
  29. Salam. Dulu tertanya-tanya juga mengapa orang cina bila diaorang makan nampak sedap jer. Walaupun makan sup kosong jer.Sekrang barulah tahu, diaorang ni jenis bangsa yang cukup menghargai sesuatu walaupun benda itu x lah seberapa. Kalaulah kita boleh buat begitu.

    BalasPadam
  30. hehe nampak sgt die tu jelezzzzzz

    BalasPadam
  31. ape la anon tu, die ingat bagos sangat ke cakap macam tu. cemburu la tu, tp usaha langsung xde.
    3 sifat terkutuk ialah:
    1)dengki
    2)buruk sangka
    3)makan daging saudara sendiri
    lu pikir la sendiri...
    adioss...
    p/s: World Peace masih single..hihi

    BalasPadam
  32. ni la salah sorang yang tak boley tengok kejayaan orang lain :)

    BalasPadam
  33. x lain x bukan..org tu mmg busok ati dgn kjayaan org len...

    BalasPadam
  34. bak kate cikgu sy abg ben..melayu sekarang lebih hasad dengki sesama bangsa dari tolong menolong..if satu hari nnti bangsa lain mendominasi negara kita..baru nk menyesal..

    BalasPadam
  35. kenape ek skrg ni anon bersepah2..agaknya virus anon dah mule menular..awas BLOGGER2 sekalian..anon ni xde blog tu yg die merayau2 tompang sekaki kat blog2 kite sume..pity kan haha mmg seth tan betul

    JOM BACA DRAMA NORA ELENA VERSI NOVEL..RUGI KALAU TERLEPAS BACA

    BalasPadam
  36. sbb tu jgn ikut prangai melayu.. jdlah org Islam..

    BalasPadam
  37. saya pernah kena mcm nie

    pakcik ben!

    eh eh silap

    en ben !

    :) sabo je la

    BalasPadam
  38. JADI DIRI SENDIRI;)
    Pedulikan apa yg orang nak kata;)

    BalasPadam
  39. wahhhh...klu dyh dapat komen cam gini mmg tak berentry sebulan dua nih..
    hahaha..
    ok..sat gi nak terjah link itu..
    entah ada lagi entah tak la kan...

    fuhhhh...
    ~panas~~

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.