Bila SUAMI , ISTERI dan ANAK berblog .. Apa kata mereka ?

by - Jun 25, 2011

 

Kata si SUAMI

"Aku banyak luangkan masa berblogging masa aku sambil-sambil cari journal....atau sambil-sambil bace artikel..... Kadang-kadang biler dah takde mood nak bae benda serius....aku mengadap la blog.... Sekarang ni memang aku jarang giler berblogwalking.... sebab aku sempat update blog dan promote blog jer... Sori yer kengkawan...akan aku cuba luang kan masa untuk menjengah ke blog korang....

Jelingan si isteri ek....ha ha ha.... Takde la jeling-jeling... Tapi kene cubit sikit-sikit tu ade la...ngahahaha... Kene la pandai bahagi mase... Jangan ngadap blog sampai lupa tanggung jawab kan... Blog tu kalau dah addict sangat...anggap macam pet jer.... Jangan duk depan pc 24 jam sudah la.... Update blog.....promote sikit.... pastu luangkan la masa... Dalam dua tiga jam.... update lagi....malas update.... blogwalking..... Kan..kan.... ape susah.... :)"

Kata si ISTERI

"So far, berkecimpung dalam dunia blog ni sudah agak lama la...kira2 setahun yang lalu....sejak status masih bujang...kalau time single mingle dulu, agak rajin la post entri...sampaikan sehari boleh cecah 3-5 sehari...kencang jugak la..tapi tak sekencang brother kita lam gambar tu lagi...hehehehe...

Suami memang dah lama tahu yang isterinya ni suka berblog since belum kahwin pon lagi... Nak kata suami banyak beri sokongan tu takde la, nak kata dia tak suka isteri dia berblog pon tak...pendek kata, dia tak kisah la..yang penting isterinya H.E.P.I....berblog2 jugak, dapur sentiasa berasap..itu yang P.E.N.T.I.N.G..hihihihihi....

Sebenarnya suami memang seorang yang memahami la..sebabnya suami pon pernah ada blog suatu ketika dulu...Dah dua kali buat blog dah, tapi ye la orang kata..."Hangat2 tahi ayam"...hehehehehehe...Ingat lagi time semangat dia nak buat blog dulu2, wah kemain lagi...siap sanggup stay-up semata2 nak design blog kasi cantik...hehehehe....Alih2, ntah kemana-mana je blog tu...menyepi je....hahahahahaha...

Kena mood dia baik, isteri pun suka...sebabnya kalau la si isteri ni masak menu baru ke, mula la..."Eh, awak tak nak ambil gambar ke? Leh masuk dalam blog." Wah gitu....bahagia si isteri sebab dapat suami yang sangat2 memahami jiwa isterinya dalam blogging ni...hihihihi... Anak belum ada rezeki lagi...so, no komen la tentang anak...hehehehehe...Harap2 kalau dah ada anak, mood berblog ni tetap jugak sama...mungkin cerita2 pasal anak la pulak banyak yang akan dipaparkan nanti.... "

Kata si ANAK

"Senang je. Yang penting bila berblog jangan nak 24 jam menghadap laptop. Kalau ibu panggil buat kerja buatlah. Lagipun bila study jauh dari keluarga jadi memang tak ada masalah. Study belah pagi. Petang dan malam untuk blog. Ibu ayah tak kisah. Kadang diorang baca blog jugak. Siap suruh buat duit dengan berblog. Sebab dia suka baca cerpen yang aku karang. Malunya =O "

Haaa... ni antara yang antar laa... nak baca lagi ??? hehehe.. Jom ... klik SINI

You May Also Like

6 comments

  1. link yang diletakkan tu nak tuju ke bloh gula-gula pelangi ke blog MTT?

    BalasPadam
  2. hehe, itulah ragam antara suami, isteri dan anak bila berblogging

    BalasPadam
  3. macam macam ragam Ben..
    beragam..
    Macam pakaian beragam..
    meragam..

    BalasPadam
  4. erk si anak tu cm knl je aytnye

    lalala

    BalasPadam