Aku keracunan makanan ?

by - Jun 27, 2011

 

Aku terpaksa mc hari ni .. hurm.. Aku tak pasti lagi punca... Setakat ni aku ngan wife dok ulang alik g tandas.. nasib baik ada 3 tandas .. takde pakat nak berebut .. kalau tak ?  Sila jangan bayangkan ..

Hurm... Baru call adik aku... Katanya dia ngan ayah aku pon sakit perut .. Kecuali mak aku ! hurm.. mak aku tak sakit perut .. perutnya kebalkah ? Setau aku perut mak aku tebal ngan lemak  jer.. kebal tu tak la... Hurmm ..

Punca dari situkah kenduri itukah ? Tak baik nak menuduhkan .. Tapi itu je la yang aku makan semalam selain dari epal hijau .. takkan epal hijau tu lak kan ?

Hurm.. ni satu hal lagi kenapa aku malas nak g makan kenduri .. Bab kebersihan ... Sebenarnya bukan sekadar kenduri tapi nak makan kat luar pon susah nak jumpa yang utamakan kebersihan.. Bukannya takde tapi sukar nak jumpa ! Yang mudah jumpa utamakan keuntungan..

Wallahualam.. sat p toilet.. dari semalam , sejam sekali g tandas.. Cam rasa nak pasang unggun api je dalam toilet.. Camping terus !

You May Also Like

33 comments

  1. ok gak tu abang ben...pasang khemah sekali... erkkk!

    hurmmm...hari tu pun kawan bawak balik nasi kenduri...sakit perut gak dua2 asik keluar masuk tandas...huhuu

    BalasPadam
  2. gi lah klinik...ambil ubat....

    BalasPadam
  3. kesiannya, terpaksa camping dalam toilet...huhuhuhu

    minum air 100 Plus!

    BalasPadam
  4. hihi cian abg benn..hritu penah gak kenduri..yeww air dia kotor!satu fmili tros kene cirit birit.

    BalasPadam
  5. erm.. sakit perut berjemaah la pulak..
    sbb tu sy xsuka sgt mkn nasik kt gerai, bukan sombong tpi kebersihan tu.tpi xsemua gerai pengotor..
    kalo sakit perut,minum air teh tua tanpa gula.amalan ni mmg mujarab&berkessan..

    BalasPadam
  6. haha...xpe2...pi berak puas2...sat gi ok la...

    BalasPadam
  7. semasa dikg kat melaka.. kami sekeluarga sakit perut.. rupanya tukang masak guna pelembut daging.. bahan kimia agaknya.. 2 hari cherry berry kata kawan kita tuuu..

    BalasPadam
  8. Abg ben dah pergi check belum? Better g la ok. Bahaya bahaya

    BalasPadam
  9. waaaa...yuyue salu kene,jarang-jarang sangat TAK KENA..yuyue tak berapa suka pegi kenduri coz sbb tuh lar..tapi mak ckp

    "along kne pegi..nanti kalau along kawen,xder orang yang kenal,cmner dyeorang nak datang..nanti along kawen xder orang nak datang"

    aiyo..salu mak ckp cmnieyh..so nak tak nak kene pegi..ehehehe...

    p/s : kalau yuyue cirit-birit,yuyue tidow depan tandas jer...da pernah wat cmtuh dulu..ngahaha..sakit kot!!..

    BalasPadam
  10. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  11. duk rumah abg ben boleh manja manja dengan wife..hihihii..
    rehat sampai sihat :)

    BalasPadam
  12. adess kesian...jadi pemastautin tetap toilet la nampak nye...sabar ye bro..

    BalasPadam
  13. Yatie kalau pi kat kenduri, tak kan sentuh atau makan gulai, sebab gulai guna rempah, kadang2 kat kenduri ni, dia orang tumis awal rempah, esok baru masak, aaa...itu yg bikin sakit perut, lg pun rempah tu kan panas....

    BalasPadam
  14. Kesiannye...huhu..sy pun penah kena mcm tu..memang rase nak pengsan la..sengsara btul..sm0ge cepat sembuh ye!

    BalasPadam
  15. alahai ciannya Ben dngn Zla..cepatlah pergi klinik, kalau tak, maunya letih satu badan asyik membuang jek...moga cepat sembuh ya...

    BalasPadam
  16. cian abg ben....g klinik....x pun mkn ubt sakit perut...manatau reda nnt...

    BalasPadam
  17. ok gak tu abg ben duk bertapa lama skit dlm toilet tu..hehe

    itu lah kan bila time makan kenduri memang best dapat santap macam2 mkanan, tapi bab2 kebersihan tu ramai yg kurang amik peduli

    BalasPadam
  18. kesian dia... nak kak liza hantar ubat cirit ke. mcm mak kak liza dulu le.. tak leh nak tidur.

    http://adzriel.blogspot.com/2011/04/semalaman-mak-tak-dapat-tidur.html

    BalasPadam
  19. alolo ciannya....hihi..camping je la dlm toilet tu

    BalasPadam
  20. betul tu, bkn nak sangka buruk ke ape tapi mmg kebanyakkannya itulah yg terjadi lepas balik dr kenduri kawen..byk2lah bersabar bro

    BalasPadam
  21. owh...abang ben rupenya.. orang yang suka membantu blogger tu...

    BalasPadam
  22. alahai siannye. slh mkn ke?

    BalasPadam
  23. Kekadang tu bukan tak bersih Ben.
    Tetapi pada kebiasaannya kalu org makan kenduri sakit perut ia adalah disebabkan bakteria yg terhasil apabila makanan kenduri yg dah siap masak & masih panas (berasap) ditutup.Bila dah ditutup so bakteria (xingat nama) tu pon terhasil.

    BalasPadam
  24. hahahhaa... tak per r... leh rileks sket hr nie :)


    ”Kahwin Dengan Mayat”

    BalasPadam
  25. Mr ben,
    Dugaan ari senin....diharap dapat bersabar...hheee

    BalasPadam
  26. siannya...tapi hari tu kawan seopis yang p kenduri kawen opismate ni semua pakat keracunan sampai ke bos2 skali...habis pakat lengang opis sebab sume mc...

    BalasPadam
  27. biasa r abg .. kalau kenduri mmg sah ada yg sakit perut ! hehe

    BalasPadam
  28. moga abang ben dan yang lain sihat seperti biasa....

    BalasPadam
  29. Ala bro... g je buat teh keras.. abis cite.. kalo dah tak leh..ape lg..klinik la jawapanya..

    BalasPadam
  30. kikiki

    New entry
    Aku tersalah tekan translate.. Ben Ashaari.. Jangan marah dong!!
    http://farahzii.blogspot.com/2011/06/aku-tersalah-tekan-translate-ben.html

    BalasPadam
  31. ben keracunan? ben dah xleh tulis blog?


    check out my new header, on #Transformers3 mood~
    http://eleventx.blogspot.com/2011/06/atwr-comic-transformers-dan-blog.html :D

    BalasPadam
  32. lagi info tentang keracunan makanan di SIHAT SELALU - Keracunan Makanan

    BalasPadam