"Saya tak tahan dah ! "

by - Jun 26, 2011

 

" abg ben , mcm mane nk jadi setabah abg ben ? belog saya selalu kena attack .. mksudnye , ape yg sy post semua org nk pertikaikan .. baik post pasal diri sendiri , mahupun post tentang orang lain .. kdg2 letih n rase givup dlm dunia blogging ni .. mnx pandangan siket .. "

Salah satu komen yang aku terima di blog dan dia mintak pandangan aku .. OK.. sebelum tu , aku nak bagitau .. ada spesis yang memang senantiasa tak puashati dengan kehidupan ini .. Ada je tak kena ..

Aku pon dalam golongan yang tak senantiasa tak puashati dulu tapi alhamdulillah , aku sekarang mensyukuri segala nikmat yang aku terima sekarang .. Nikmat Allah atas dunia ni terlalu luas.. Kalau tak gali , camana nak dapatkan ? Tapi sebelum nak gali , mintaklah dariNya .. InsyaAllah.. tak tergali nanti !

Kenapa orang asyik mintak pandangan dari aku ? JANGAN TANYA AKU LAAA !! DAN TOLONG JANGAN NAK MELUAT ,MENYAMPAH ! Bukanlah aku nak sangat keluarkan nasihat ni .. Apa yang aku kongsikan di sini , semua pihak boleh kongsikan pendapat masing masing .. Tapi malangnya , ada seciput dari pembaca aku ni , rasa lain lak.. Rasa macam aku ni nak tunjuk bagus dengan memberi nasihat ! Aparaaaa... Kalau orang tak tanya , takkan aku nak jawab kan ? Kalau tak jawab , orang kata aku sombong.. Bila orang kata aku sombong , 'ko' pon tumpang sekali join kan kan kan ? tu ko suka la kan ? Geng geng tanduk berekor ... huh ! Kalau tak nyusahkan orang lain , tak sah ... ni semua gara gara si laknat tu nak cari kawan kat neraka tu nanti la... Astagfirullah al a'azim ..

OK.. Aku jawab pertanyaan dia tu yer ..

" Dik , tak kira dalam dunia apa kita duduk .. selagi wujud syaitan .. selagi tu kita senantiasa digoda .. Syaitan ni tak nak tengok kita gembira .. dia nak kita senantiasa berduka .. rasa panas.. geram.. dendam ..benci.. haaa.. segala yang negatif tu dibisikkan dari dia...

Nasihat saya satu jer .. Selagi tak melanggar batasan agama , menghiris hati pembaca , merosakkan minda , dan melampaui undang-undang .. maka berkongsilah apa jua pendapat adik dengan rakan rakan pembaca di blog adik ..

Mereka yang selalu menganggu adik ni , mmg jenis tak leh tengok orang lain gembira.. Jangan dilayan.. Diorng suka kalau kita patah hati..suka tengok kita kecewa .. tunjukkan yang adik punya semangat yang jitu .. semangat pahlawan melayu ! Pantang menyerah kalah ! Berjuang sehingga titisan darah terakhir .."

Sampai bila diorng nak kacau ? lama kelamaan , diorng g main guli ngan kengkawan dia punya.. ok ? Teruskan berblog dan berkongsi cerita ...  ;) "

 

Ramai betul yer manusia yang hitam hatinya .. Gamaknya entah bila nak sedar diri pon tak tau la ..

You May Also Like

28 comments

  1. kalau kita tak salah x yah takut.. semua org ade pendapat masing2. selagi apa yg kita perjuangkan tu betul, teruskanla.org lain mmg nak tgk kita jatuh je tp nanti die pun tau pnt jugak..

    BalasPadam
  2. Ramai betul yer manusia yang hitam hatinya .. Gamaknya entah bila nak sedar diri pon tak tau la ..
    --->sampai kiamat la abg ben.. x kan pernah hilang manusia yang macam tu. suka dengki dengan kejayaan orang lain

    BalasPadam
  3. sabar2 kalau Bro ahmad jumpa mesti belanja makan hmmm

    http://www.trioseposen.com/2011/06/perjumpaan-hot-tak-sengaja-blogger.html

    BalasPadam
  4. alamak .. =.='' hehe , bdw , thx untuk nasihat itu ye abg ben .. insyaAllah , sy akan kuatkan semangat untuk berblogging .. bukan untuk menjadi terkenal , tetapi , lebih knp meluahkan rasa hati dan pandangan .. betol nasihat abg ben tu , lame2 diorg pergi maen guli.. sy suka ayat yg itu .. thx so much !! :)

    izyannadira.blogspot.com

    BalasPadam
  5. manusia..biasa la..orbg tak ambik tahu pun dikatanya kita ambik tahu..abis camne

    BalasPadam
  6. betol tu..kadang2 rasa give up gak kalau kita penat2 wat entry ade owang kutuk. at least kita tahu ade owang baca..tapi kalau yang tak de pengomen>?? huhu..sedeyh.... tapi abg ben slalu bagi semangat...tenkiu bang beng.. :)

    BalasPadam
  7. kehidupan tak selalunya menyenangkan kita cuma apa yang perlu,ketabahan..bila ada ketabahan,insyAllah kita akan mampu senyum dalam tangisan


    Sifu Ben,smlm memng cik suha gi alamanda tp xterperasan plak sifu ben kt sana ~ngee

    entry tu?hehe kn gi putrajaya..putrajaya kn tmpat sifu ben,terkeluarla tajuk entry cenggitu..kalo cik suha bebtol2 nmpk sifu,insyAllah akan tego punye..siap minta sain otograp lagi..boleh tuju lagu tak?*erk*


    psstt kantoi sifu ben bace belog cik suha lalala

    BalasPadam
  8. eeeehhhhh..... suka hati r blog aku..hahaaaa ok x ben klu ckp mcm tu...hu2

    BalasPadam
  9. sian org2 yg kena attack mesti ase sakit hati + geram .. betullah kate abg tu .. lama2 nnt senyap lah dorg .. lagi layan lagi bising .. so bersabar selagi boleh .. xpe .. sabar kita dpt pahala insyaAllah

    BalasPadam
  10. kte nih manusia biasa. mmg ade manusia yang akan benci kat manusia lain sampi ape kite buat akan dipandang hina. bile kite buat baik dorang akan ckp, "eleh, konon2 baik je tuh!" bile buat salah siket, "die mmg jahat!" negatif thinker betul org cm tuh. sy pun selalu kene. malah sampi sekarang. so, just ingt life perlu diteruskan. kan? :DD
    diorang benci kite, diorang rugi ! :))

    BalasPadam
  11. bukan mudah nak bagi semua org suka kat kita. tapi tak salah usaha supaya org suka kita. hehehehehe ble tak mcm tu?

    BalasPadam
  12. masing masing ada citarasa masing masing.. jangan dipeduli.. sebab citarasa mereka ngn kita takkan sama..sebab tuh ada yang mengutuk.. nak suruh kita ikot citarasa dia..=)

    BalasPadam
  13. just ambl tu sbg cabaran , jgn d layan .. tambah dilayan xb'henti laa hati hitamnyaa ..

    from
    qimayraportal.blogspot.com

    with love.

    BalasPadam
  14. org yang ada masalah gangguan jiwa lagi susah nak tulis blog tau. cam hakak ni ha. jalan selamat bile time jiwa kacau jgn le memandai nak kluar idea spontan. tepek le lagu ke resepi ke hape ke. tak pun tulis sajak. kalau time jiwa kacau tu main tekan je keyboard, harus ade jiwa yang terluka membacanye. hihihihi.

    BalasPadam
  15. bagi saya mmg itu realiti hidup. ada yg suka kita, ada yang tak. sedangkan rasulullah yg sempurna itu pun tidak disukai, inikan kita manusia biasa. bagi saya selagi kita jadi sendiri, haters ni tak jadi masalah bagi saya. sbb dalam pada ada haters, masih ada yg suka pd kita. so hargai lah mereka2 yang menghargai kita ni. hihi. dah panjang pulak berceloteh kat sini. sbnrnya sy pun lebih suka blog pasal diri sendiri. sy kurang blog pasal pendapat dan isu semasa. takut ada yg terguris. yeah, bila blog ni kita kena fikir jgk hati perasaan org yg membaca (: peace!

    BalasPadam
  16. betul tu...kita tak boleh puaskan hati semua orang...biarkan aje mereka dgn labu2 nyer...:)

    BalasPadam
  17. diawal kemunculan blog sy dulu mmg sy ske copy paste sketul2, pnh di attack segolongan blogger 'otai' sebab aq plagiat hak cipta diorang, tp takpe lah kn, kita belajar dri kesilapan,jemput ke blog sy, jika nk tgk sy copy paste entri org ker tak, tu munggkin cara saya utk blogging dgn meng'share'kn satu2 bahan yg berbentuk ilmiah. :)

    BalasPadam
  18. betul tu ben..dulu saya suka nak buat entri menegur apa yg tak syok dipandang dlm santai2 bahasa.tp ramai yg hentam saya bertubi2.baik saya cerita psl saya dan keluarga je lah.walau saya tau tu tak memikat pembaca pun.sbb saya penat nak halau lalat dan langau tu kat blog ni.

    BalasPadam
  19. Bukan di kalangan blogger je malah di mana-mana pun makhluk ynag tak boleh senang org lain senang tu wujud.

    BalasPadam
  20. jgaan mudah putus asa,kalu minat dlam dunia blog teruskan...kalu ade y tegur tu mybe untuk kebaikan hee

    BalasPadam
  21. Cam tau je sapa yg ngadu nie...

    BalasPadam
  22. pernah kena attack juga tp ingat pesan blogger lain.
    kita perlu kental :D

    BalasPadam
  23. kesiannye dia kene hentam..
    moge die tak ptus asa lah...
    buat dnt know je lar..
    dlm ramai2 tuh xkan lh xdek yg skong kan..

    BalasPadam
  24. Errr.. buat lantak je spesis tanduk tu...

    BalasPadam
  25. Teruskan Ben...bukan senang untuk senang jikalau tiada dugaan dan cubaan dalam kehidupan...tiada erti kita hidup!

    BalasPadam
  26. dan paling penting "sabarrrrrrrrr je la" :D

    BalasPadam
  27. sabar ek.. dugaan berbl0g k0t.. memang susah nak puaskan hati semua 0rg..

    BalasPadam