Sekadar menyampaikan dan sila berhati-hati ..

by - Jun 24, 2011

Produk butter dari New Zealand dikesan mengandungi dna babi .. Sila berhati hati lebih lagi menjelang Ramadhan nanti .. Wallahualam ..

image

image

Sila hubungi Jabatan Agama Johor ( Bahagian Penyelidikan ) untuk mengetahui dengan lebih lanjut ..- 07-22829431-

You May Also Like

23 comments

  1. tak pnah pun bli butter nie .. hek3... pakai planta ja..^.^

    BalasPadam
  2. mcm2 la skrg ni kan.. haih~

    BalasPadam
  3. makanan yg dijual skrg banyak yg xselamat.. kna selalu hati2.. bnyak unsur dna baby dlm makanan kte..

    gunakanlah produk HPA..

    BalasPadam
  4. selalu pakai "sy nak! Buttercup!"
    hehe siap nyanyi lg...^^

    BalasPadam
  5. macam2, banyak sangat sekarang ni product yang guna pakai khinzir sebagai bahan dalam makanan.

    BalasPadam
  6. abg ben, CR ada post pasal ni kat blog.cer tgk..coz ada hamba ALLAH yang kasi feedback pasal ni yg ckp ekecli butter ni x haram.. wallahualam...

    http://dyamohd.blogspot.com/2011/06/sequel-crita-dna-babi-dalam-butter.html

    BalasPadam
  7. selalu guna butter cup. tak guna butter ni.. btw, thanks 4 da info

    BalasPadam
  8. thanks Abg Ben utk info ni..

    BalasPadam
  9. nasib xpernah pakai butter ni...

    abg ben, teyn rase mcm nmpk abg ben dlm erl pagi tadi tp xtegur, takot salah orang ;P

    BalasPadam
  10. lately byk sngt benda-benda yg biasa digunakan disahkan ada dna baby. Menunjukkan, Islam semakin tegas dlm mencari barang yg halal,cuma kadang-kadang rasa takut jgak, ada tanda halal pun tak bole nk percaya. apapun, bila dah tau sesuatu produk tu dah disahkan tak halal, jgnla kita mengambil produk tu lagi.wallahuaklam

    BalasPadam
  11. x pernah makan pun benda tu..ish..sekarang dah rasa sangsi nak makan apa2 yg ada dalam tin..baru2 ni ada baca kat fb tentang keluaran sardin jenama AYAM BRAND yg mengandungi LEMAK KATAK..begitu jugak dengan MILO yg mengandungi LEMAK CACING..alahai..x tau la betul ke tidak tu..

    BalasPadam
  12. iye ke butter nih...aiseymannnnn dulu2 pernah guna ni...ok thank2 bro for your infor

    BalasPadam
  13. mak aku dulu buat kuih pakai butter ni.. tapi dah lama tak guna yg ni.. huhu kena hati2 ni

    BalasPadam
  14. xpernah nampak pon marjerin neh...kui3

    BalasPadam
  15. thank you ben..saya dah tau pasal ni ..will alert..

    BalasPadam
  16. terang2 ada tanda HALAL kat tin tuh huhuhu...saboooo je la..senang2 je dorang nak pusingkan kite..

    BalasPadam
  17. sy dr Nz, nasib baik xpernah guna product neh.. tq for the info,

    BalasPadam
  18. kdang2 tnda haalal xmnentukan ianya halal

    BalasPadam