Sekadar menyampaikan : Batu terapung dan Kebenarannya

by - Jun 29, 2011

Terima kasih kepada Putera Remaja .. Sahabat meminta aku menyampaikan kisah sebenar mengenai batu terapung yang di dakwa sempena Isra' Mikraj ..

Kisah sebenar , korang boleh baca di blog Putera Remaja , atau tuan punya entri tersebut , Qhazanah .. Sedikit cebisan dari artikalnya..

BENARKAH : Batu Terapung Dalam Peristiwa Isra’ Mikraj Di Palestin

" Setiap kali menjelang kalendar Rejab sempena kedatangan tarikh peristiwa Isra’ Mikraj, pasti gambar-gambar ini disebarkan ke serata dunia maya dan hasilnya, ramailah yang mempercayainya..

Berikut adalah gambar-gambar palsu yang kononnya ia adalah Batu Terapung atau Batu Tergantung seperti yang tercatat dalam peristiwa Israk Mikraj, tersebar meluas di dalam internet. Dan juga.. Ia diguna pakai dalam khutbah multimedia di masjid-masjid di KL..! "

Selanjutnya .. korang leh baca sendiri di Qhazanah .. Wallahualam ..

You May Also Like

16 comments

  1. thanks for sharing abg ben!;)

    BalasPadam
  2. terima kasih abg ben..:)

    BalasPadam
  3. aha..batu tu sebenarnya dalam masjid...dan boleh solat kat bawah dia..

    BalasPadam
  4. entry yang menarik

    BalasPadam
  5. nice info ^_^
    mnrut ustaz sy , batu tue terapung sebab nak ikut rasulullah SAW naik ke langit . tetapi malaikat jibrail tahan tak bagi ikut . sebab tu la batu tue terapung . wallahualam :)

    BalasPadam
  6. as salam..
    kisah ni..terima kasih mengingatkan kembali

    =)

    BalasPadam
  7. perghhh menarik tu,. saye dah tukar tema blog saye dengan flash header baru yg garang ala2 harimau malaya,.
    aaauummmmmmm,..

    BalasPadam
  8. thanks for the info

    BalasPadam
  9. thanks abg ben, baru saya tahu benda ni..

    BalasPadam