Blogger letak jawatan sebelum waktunya ?

by - Jun 24, 2011

 

Macam aku kata  sebelum ni , nak buat blog .. semua orang boleh buat .. Untuk dapatkan trafik tinggi , semua orang boleh buat .. Untuk hasilkan blog yang cantik , semua orang boleh buat ..

Tapi apa yang mereka tak boleh buat sebenarnya ? Apa yang mereka tak boleh buat ialah KEKALKAN PRESTASI tersebut .. Tak boleh buat ??? Bukan tak boleh sebenarnya .. tapi sukar sangat .. Terlalu banyak komitmen .. Kan ?

ALASAN !!!! Bagi aku itu cuma satu alasan semata mata !! Jika benar minat dalam bidang penulisan terutamanya dalam bidang blogging ni , kekangan masa adalah satu alasan yang sangat keji !!

Tak boleh sehari sekali , buatlah sekali seminggu .. Tapi janganlah sampai sebulan sekali .. itu dah cukup keji tu... Takkan la sampai bz ngalahkan Presiden USA kot ?

Tak perlulah sampai entri yang cukup berjela ibarat tesis.. buat je yang biasa .. Sekadar rileks dan menyampaikan  mesej .. bukan susah pon kan ? Takkan takde langsung yang nak dikongsi bersama rakan pembaca kan ?

Perlu ke letak jawatan sebagai blogger atas alasan tiada masa atau bz ? Jawapan aku ..

ANDA SEORANG YANG TIDAK PANDAI MEMBAHAGIKAN MASA !!

Sekian.. hehehe.. jgn marah.. sekadar pendapat aku... 1 kali seminggu memadai dari takde langsungkan ?

You May Also Like

30 comments

  1. betul abang ben...yang penting passion..passion tu yang akan tolak kita untuk pergi lebih jauh..

    MOHD NASER.com

    BalasPadam
  2. tapi kalau seminggu sekali update tapi xde org bace camne?..
    hehe.
    :)

    BalasPadam
  3. dulu mmg ayu rasa give up

    lama2 rasa syok

    alhamdullilah..
    hari ini. selama 1 tahun lebih berblog
    hasilnya, dapat follower 1 k..
    ben.. thanks sbb selalu beri semangat dan keyakinan dalam berblogging.


    bangga mengenali kamu

    BalasPadam
  4. nak seribu daya, taknak seribu dalih.. biarpun pepatah lapuk tp masih relevan di guna pakai

    BalasPadam
  5. Betul tu...sokong 100%...bahagikan masa...yang penting simple je...

    BalasPadam
  6. macam untuk someone jew...hukhuk..:)..
    btw..nice entry abg ben..

    BalasPadam
  7. adakah blogger akan mendapat pencen? hahaha... sekadar jenaka...

    BalasPadam
  8. betol tu bang...komitmen penting...tapi kekadang idea xde....langsong xde entry..haha...
    http://89shah.blogspot.com/2011/06/hasil-webcam-ku-bersama-bintang-dunia.html

    BalasPadam
  9. <--- Bizi giler sebab kene start projek dari awal....banyak paperwork... Boleh jer post entri.... :)

    BalasPadam
  10. laa, asal lak nak letak jawatan ?? hehehe jangan lah , membazir je apa yang dah dia buat sebelum , kan ? hehehe

    BalasPadam
  11. sekali seminggu, baru ada masa nk update blog.. ok la tu kan dr x?? heee~ ^_^

    BalasPadam
  12. setiap manusia ALLAH bg 24jam..xde yg lebih,xde yg kurang,,,pandai x pandai nk manage 24jam yg diberikan tu je,,,,^_^

    BalasPadam
  13. betul3...

    harap2 tunggu umur 58 baru nak letak jawatan sbg blogger...heheheh...

    =)

    BalasPadam
  14. as salam..
    hoho~ sehari, cukup suda kita diberikan masa 24 jam. bukn tak cukup. cuma tak pandai bahagikan masa.

    tiada satu saat yang berharga dalam hidup jika ia dibazirkan dengan sia2. daripada dok lepak termemnung, elok cari dari idea nak taip entri.

    BalasPadam
  15. selalu jugak tak update blog ni, esp kalau bukak sem baru.

    penah jugak update sebulan sekali. oh, tembak kepala sendiri :P

    tp betul jugak tu. at least post yang pendek dahla, yang penting ada mesej.

    BalasPadam
  16. Huwaa..abg ben!skarang ni sy rase terumbang-ambing..kadang2 semangat gile nak menulis.,kdg2 rasa nak merajuk je dgn blogging...bukan xde idea..tapi,entah la...kekadang rase mcm syok sndiri pulak.. :-(

    BalasPadam
  17. salam...

    ya...entri yang bernas...

    sometimes kita rasa kita takde masa...

    sometimes kita rasa kita takde idea...

    hehehehe...

    tatau nak komen apa...hahahaha

    BalasPadam
  18. ha3..
    haruslah buat entry atleast sekali dalam 3 4 hari..nt rindu plaks pembaca2 setia kita..~~

    BalasPadam
  19. betul abg ben.. saya budak baru belajar menjinakkan diri dalam industri nie..hihiiii...

    BalasPadam
  20. Yoooo laaa Ben....xleh stop eh? Sebulan sekali ok tak...heheheee

    BalasPadam
  21. hurmm..baikla...mari berusaha!;)

    BalasPadam
  22. oppsss terasa! haha..
    tapi skrg tgh cuba nk improve la..
    doakan la ana dpt consistent~ hee...

    BalasPadam
  23. letak jawatan 2007 dulu lagi..ha..ha.. tiada kaitan dgn blog.

    BalasPadam
  24. xnak letak jawatan....sgt syg dunia ini......^^

    BalasPadam
  25. yang penting..Ben jangan letak jawatan okay.

    BalasPadam