Ok ke promote blog kawan kawan ?

by - Jun 29, 2011

 

Hehehe.. semakin lama dalam dunia blog , semakin kita kenali ragam blogger .. Ada yang kata , mereka mendekati blogger blogger lama , hanya kerana nak menumpang 'trafik' .. Betul ke ?

Hurm... aku ? Bab trafik ni , perkara kecik je .. tak bawak mati semua ni .. Sebab tu aku suka promote kawan kawan yang lama mahupun yang baru .. Apa guna nak kedekut kan ?

Cuma , tu la .. aku terkilan bila yang mula pandai menari ..sedangkan dulu beria mintak kita promote dia .. sanggup buat apa saja .. Maaf bukan ungkit tapi sekadar pengajaran buat mereka yang baru nak mula melangkah ..  Bila dah pandai menari , mulalah tunjuk belang ..

Ini bukan kali pertama .. bukan kali ke dua .. bukan kali ke tiga.. Aku tak mintak sapa sapa dengar cakap aku .. sanjung aku.. puji aku..  Mintak maaf .. tapi jika anggap aku ini kawan , gunakan kebijaksanaan untuk menegur jika aku ada salah atau silap.. Aku jugak manusia biasa  .. Bukan tak tau nak cari kat mana .. Bukan tak tau nak hubungi camana ...

Aku amik contoh aku dengan MAT GEBU .. Kitorang ni dah setahun lebih berjiran ..Mmg ada yang dengki .. ada yang cuba porak perandakan 'rumahtangga ' kitorang .. tapi alhamdulillah.. apa saja masalah , kitorang selesaikan dengan matang.. Telefon ada .. Ym ada.. hubungi je la.. bukan susah kan ?

Hilang kawan ? Ni bukan kali pertama .. banyak kali dah berlaku pada aku .. dan aku percaya .. Kawan sebenar adalah kawan yang senantiasa menegur salah dan silap.. Menyokong tatkala memerlukan .. Senyum di kala duka .. Menangis tatkala gembira .. Ketawa di kala suram .. Itulah kawan ..

Jadi , kalau tanya aku semula .. BEN , Kau nak terus promote blogger blogger baru ke ? Jawapan aku cuma satu ... jika aku rasa dia mmg patut dipromotekan di kalangan pembaca aku , kenapa tidak ? Aku rugi apa apa ? Tak kan ? Biarlah blog aku ni nampak bodoh atau tidak berinfomasi bagi mereka tapi bagi aku , blog inilah segalanya bagi aku ..

Mmg selepas ini aku berhati hati dalam memilih kawan ... Walaupun berkali aku terkena , aku tetap percaya pada takdir Allah .. Lari 1 , 10 lagi datang ...

 

image

http://cikpuantecik.blogspot.com/

You May Also Like

42 comments

  1. Tuu Dia, Encik Ben dengan pendiriannya! Bagus... :)

    BalasPadam
  2. Errr... kawan adalah kawan... percayalah kawan hanya 50%... hehe
    Klik Sini untuk melawat blog saya!

    BalasPadam
  3. berkawan biar beribu, bermusuh biar satu..tapi slalunya musuh itu beribu tapi kawan yg baik hanya satu

    BalasPadam
  4. dunia blog laen kn dgn dunia sedar tp satu yg pasti,walo di dunia mana sekalipun persahabatan itu penting..dan itu pasti!


    time kasih krna sudi menjadi kwn dunia blog cik suha (^_^)

    BalasPadam
  5. ezumie dah penah rasa apa yang abg ben rasa..ditindas oleh rakan sendiri.. ditikam belkang kerana nk naik kan dirinya...hilang kwn hilang kpercayaan..tp alhamdulillah.. Semua itu ujian.. Allah maha mengetahui.. yang mana benar mana salah. yg jujur dan ikhlas akan sntiasa benar.. Manusia xsempurna..ada kekurangan masing2.. hanya kita yang perlu mengsyukuri kekurangan yg ada.. mintak abg ben bersabar :)

    BalasPadam
  6. PROMOTE LAH BLOG SAYA PLAK BEN

    BalasPadam
  7. kawan pun manusia, salah dan silap sila maafkan.....
    Fikirlah jika kita buat seperti itu, orang lain pun boleh buat benda yang sama pada kita.....beringat sebelum kena...

    BalasPadam
  8. btol3.. setuju2..
    singgah sn ye abg ben...=)

    BalasPadam
  9. yang penting kite tak mintak nasi ngan orang..bagus kan sifu ai neh..
    **ai ada buat salah ngan u tak? kalau ada ai mintak maaf eh..tetiba emo..huhuhu

    BalasPadam
  10. nak berkawan boleh tetapi jangan terlalu taksub sehingga percaya sangat kat kawan..ada sesetengah kawan hanya baik di depan mata malah dibelakang dia tikam pula..

    BalasPadam
  11. abagikan sapa yang dengki mendengki tu.. yang penting kita berkawan biar seikhlasnya.. Insya Allah orang akan senang engan kita :)

    BalasPadam
  12. baiklah.. saya singgah ke blog cik puan tecik...! hiiii...!

    BalasPadam
  13. kawan mudah dicari abg ben...semudah ABC...tp sahabat yang diperlukan..berkawan sampai 1000,tp nak ade sorg dua sahabat dlm 1000 pun susah...sahabat tinggi nilainye....^_^

    BalasPadam
  14. Sedang tadah guni untuk kutip satu lagi ilmu berguna dari bang beng..

    tq sifu ! :)

    BalasPadam
  15. setuju ngan incik BA...org mcm ni tak kenal apa erti kawan yang sebenar...

    BalasPadam
  16. ini mcm laaa baru blogger, kan.. kannn... =)

    BalasPadam
  17. mcm kacang lupekan kulit.nk wat camne manusia kan..sbr jela abg ben!sbnanye dlm diam abg ben dh byk tlg bloggers(:

    BalasPadam
  18. esok ckup sebulan join blog, meaning to say esok dh nak sebulan gak polow blog encik Ben, today , buat pertama kalinya rasa SAYU HATI baca entri kat sini. . . .siyesly, makin ujung makin SEBAK. . .

    BalasPadam
  19. pok beng bukan 10 la yang datang..
    beribu ribu yg datang kat benashaari.com ni camner? ;)

    smangat pok beng!

    BalasPadam
  20. harap abg xde kecik aty ngan sue .. huhu .. insyaAllah abg .. =)

    BalasPadam
  21. setuju sangat2...itulah bezanya kawan dengan sahabat sejati...

    BalasPadam
  22. setuju dengan abg ben..nadia pon tak habis promot blog yg join segmen ari tu..fuh..:)

    BalasPadam
  23. i dont know how to use these thing. -,-"

    BalasPadam
  24. ben..terima kasih sbb sudi jd kawan saya :D dulu ingat ben sombong. dah la muka macam aaron aziz. hahah.

    baik hati lah mamat ni. :D bravo bravo.

    BalasPadam
  25. sangat setuju dengan idea abg ben !!

    BalasPadam
  26. yes betul tuh!!

    errr bile nk promote belog my.. haha..;D

    BalasPadam
  27. Ya Allah, tak perasan pula abg ben kita ni promote balik aku.

    nak ckp?

    1. terima kasih.
    2. terima kasih.
    3. terima kasih.

    be ur self itu perlu! (^____^) mari peluk ketat² lepas ni..:)

    BalasPadam
  28. sy salute sama pendrian abg ben..:)...
    thumbs up...

    BalasPadam
  29. @Cik Puan Tecik

    alamak, teruja sgt nak komen sampai tersalah eja..

    balik = blog

    terima kasih abg ben :)

    BalasPadam
  30. mr bento,minta maaf kalau pernah terkasar bahasa(ntah la pernah ke tak)..hrp mr bento tak putus2 mbantu blogger2 baru...smoga terus success^^

    BalasPadam
  31. biasalah manusia..lagi pun mmg kwn senang nk cari time ssh semua pun hilang...
    chill okeh

    BalasPadam
  32. biasalah manusia..lagi pun mmg kwn senang nk cari time ssh semua pun hilang...
    chill okeh

    BalasPadam
  33. slalu je aku promote blog mbr2 ni.. :D


    dah tengok transformers 3? movie review!!! http://eleventx.blogspot.com/2011/06/movie-review-transformers-dark-of-moon.html

    BalasPadam
  34. Hidup kena ingat meng ingati lah . itu yg penting .kdg2 kita terhanyut tanpa sedar . Bantu kwn2 yg nak ceburi alam ber blog nih ...sy pun baru nak belajar nih ... apa2 nnti sy minta tunjuk ajar semua ,ya ? TQ

    BalasPadam
  35. Hidup kena ingat meng ingati lah . itu yg penting .kdg2 kita terhanyut tanpa sedar . Bantu kwn2 yg nak ceburi alam ber blog nih ...sy pun baru nak belajar nih ... apa2 nnti sy minta tunjuk ajar semua ,ya ? TQ

    BalasPadam
  36. yesss...sokong abg ben...

    BalasPadam
  37. setuju ngan pkcik beng.. tak salah kalau kita membantu antara satu sama lain :)

    BalasPadam
  38. manusia byk ragam...tp manusia x pernah bjaya jika hnya sorg2.

    BalasPadam
  39. oke je kan kalau nak promote blog kawan, mcm abg ben slalu promote blog blogger baru. bagus sungguh. tapi tu manusia mudah lupa, tak ingat jasa baik orang

    BalasPadam
  40. memang complicated nk cakap ah blogger mcm tu...

    BalasPadam