Jangan sunyikan blog anda ..

by - Jun 23, 2011

Aku pernah keluarkan tips ni satu tika dulu .. tapi tak pe la , memandangkan aku teringat kembali maka aku nak berkongsi dengan rakan rakan kita ...

Kita kadang kadang tak perasan dan tak sangka , blog kita ni bukan saja di baca oleh pembaca dari dalam negara tetapi dari luar negara pon ramai !

Waktu waktu mereka singgah , adalah waktu kita merehatkan diri .. tidur la maksud aku .. aiseyman.. baru nak berskema skit ayat aku .. dah tak faham ... huhhu..

Ok ok.. Apa yang patut kita buat ? Kalau kita nak mereka singgah ke blog kita , kita kena la g melawat mereka dulu kan... Berkawan dengan mereka ... Bertanya khabar.. seterusnya mereka akan kembali ke blog kita semula .

Dan jika blog kita ni menepati citarasanya , dia akan syorkan pada rakan rakan mereka di sana .. maklumlah , kita di malaysia.. bercerita tentang negara kita ni.. mesti diorg nak tau gak perkembangan di negara kita ni kan ?

Camana nak cari ? senang jer ... Mulakan di SINI .. Satu demi satu korang singgah dan bersahabatlah dengan mereka .. Tapi ingat , jangan sekadar tinggalkan jejak.. nanti mereka pon tinggalkan jejak gak.. Berkawanlah...

You May Also Like

25 comments

  1. Betul..sy sllu amal tips nie..

    BalasPadam
  2. ye...sebab en.ben lah saye sudah ada ramai kawan2...terima kasih sifu!!!

    BalasPadam
  3. selamat beramal...hehehe....join² saya

    BalasPadam
  4. hai!!

    my terpaksa sunyikan blog 3 hari sebab pegi kursus uwwaa

    rindu sudahhhhh

    BalasPadam
  5. follower ramai tp yg komen berapa jek..kenapa ek?baca la pendapat dorang

    http://eerashera.blogspot.com/2011/06/macam-mana-nak-buat-blog-lebih-menarik.html

    BalasPadam
  6. nice tips encek beng..tengkiu.. :)

    BalasPadam
  7. wah memang info yang berguna..dari pe yang sy tengok ang memang bina jaringan tersendiri dengn cara berbeza....Teruskan....

    berkawan berseribu...

    BalasPadam
  8. mari lah kito pakat2 tengok blog kawe kalau sudi follow...pah kalu sero nok komen pun bulih. hahhahah

    BalasPadam
  9. Saya SETUJU sangat lahh, bukan ape kalo x menegur, mcm mne nk perasan. dunia ni besar kot.

    "Friends are those rare people who ask how you are and then wait for the answer. "

    BalasPadam
  10. salam kenal...

    boleh try ni..:)

    BalasPadam
  11. jadilah kawan yang juga sudi memberi dan menerima,

    janganlah menjadi kawan yang hanya sudi menerima namun tidak pernah memberi....

    BalasPadam
  12. sangat setuju. Jom kita berkawan.

    BalasPadam
  13. bukan tanak org singgah blog..tapi...hm..mcm tak ikhlas je kalau nak suruh org ikut blog...iyela,entri pon banyak bersifat peribadi....anyway...don worry,i love to follow banyak2 blog.itu mmg hobi saye.hehe

    BalasPadam
  14. yela sunyi sebab tak ramai kawan pun hahaha...saya tinggalkan link blog saya http://myfoodathome.blogspot.com

    BalasPadam
  15. malu nak tunjuk muka...blog tak secanggih orang lain...mungkin kot...hehehe

    BalasPadam
  16. faham2..huhu..nak amalkan.....

    BalasPadam
  17. tq incik Ben, ramai juge yg singgah melawat km di New Zealand :D tidak ler terasa sunyi..TQVM korang sume yg sudi melawat blog kisahkami di New Zealand^____^

    BalasPadam
  18. korang...jom check sini...http://89shah.blogspot.com/2011/06/hasil-webcam-ku-bersama-bintang-dunia.html

    BalasPadam
  19. korang...jom check sini..
    http://89shah.blogspot.com/2011/06/hasil-webcam-ku-bersama-bintang-dunia.html

    BalasPadam
  20. ah blog saya sunyi. pasni nk jd mcm ben lah. hari2 update!!! :)

    BalasPadam
  21. klu tinggal jejak, diorg dtg sekali je.. tp klu berkawan, diorg dtg berkali2.. best2!! ^_^

    BalasPadam