Tak reti jaga hati pasangan dia di FACEBOOK ?

by - Jun 27, 2011

 

Kalau orang tanya aku , mana FB wife aku ? Aku jawab ada la.. Dia nak low profile .. Kalau yang tau tu , tak pe la.. Yang tak tau tu , tak yah la amik tau.. Tak penting .. Biarlah aku ngan dunia aku.. dia dengan dunia dia , di dalam FB ini ...

Bagi aku , ini lebih baik kerana boleh terhindarnya dari fitnah pada masa akan datang .. Sapa tau kan ? Hati manusia ni , macam macam .. Dalam tak diam ada je syaitan membisik .. kan kan ?

Tapi bagi mereka yang dok berkalut bercinta dalam dunia maya ni , nasihat aku satu je la.. Pandai pandai la elakkan fitnah.. Tak perlu la nak bagitau satu dunia tentang indahnya percintaan korang tu .. Dan , jika bergaduh .. abis satu galaksi tau korang bergaduh .. Padahal baru je kenal sehari dua .. Haaa..

Kalau benar sayang dan cinta .. Gunakanlah akal.. nak bergurau ke apa ke , pikiaq la dulu... masing masing ada hati dan perasaan .. Jangan main sedap jer terutama nak post sesuatu di wall tu haaa.. Tu kat Fb.. Kat Twitter lagi !! Pastu bila nak pujuk pon guna je wall ! Apa punya gentleman daaaa... Kasi calar , kasi la ubat .. Ubat mestilah lebih baik untuk elakkan parut tu nampak bertahun lamanya !

You May Also Like

39 comments

  1. Tu la masalah bila jari terlalu ghairah menari nak memberitahu orang ramai tentang perasaan kita..Dengan hanya sebaris ayat boleh buatkan orang terdetik dalam hati .. "Bahasa melambangkan bangsa " =='

    BalasPadam
  2. zaman yang serba moden menyebabkan lupa untuk berinteraksi...lupa adat pergaulan...hehehehe....apapun memang betul apa yang dikatakan oleh abg Ben...macam ayam bertelur sebiji riuh sekampung..

    BalasPadam
  3. setuju..nyampah la tgk post org yg bercinta sakan kt fb ni..kalo bercinta bkn main lg syg menyayang kt fb tu.kang gaduh dok post kecewa je 24 jam..aku yg tgk ni tension..haha

    BalasPadam
  4. betol sgt..~ bajet hot mcm artis kat fb haha

    BalasPadam
  5. setuju ngan incik BA....

    BalasPadam
  6. saya dengar2 cite, byk pasangan putus gara2 fb ni. kadang2 pasal benda kecik je...si gf post status then ada laki tekan LIKE pun jd issue dah. macam2. add friends pun jadi issue. jadi cemburu buta tak bertempat.

    BalasPadam
  7. eheh..tu baghu je bercinta..kalo dah kawen camne ceghite la plak ek..

    BalasPadam
  8. setiap org ada cara masing2..sy pn x add ujang dlm list fb..knp?? biar kami je yg tahu sebabnya..janji di alam realiti masing² jlnkan tanggungjawab masing2..tiada kompromi..hihi~ =)

    BalasPadam
  9. bila bercinta dan tgh angau2..satu dunia tau..bila bergaduh pun semua tau..aduhh

    BalasPadam
  10. adeh, selalu post sebba nak menghargai suami tercinta...

    BalasPadam
  11. cantik.....biarlah rahsia

    BalasPadam
  12. Betul Ben, setiap sesuatu tu ada limitnya...... fikir semasak2nye dulu.

    BalasPadam
  13. aaah lar kannn..errr,baru perasan...:)

    BalasPadam
  14. btul.. kalau bercinta jgn la nk gebang smpai suma org tau.. cm dunia ni milik mereka yg punya =.='

    BalasPadam
  15. terasa ai .. pehh hihi ..tak sgt pun over .. sbb dulu bermula dr kawan so brgurau pun gila2 .. apa2pun kalau gaduh ke apa ke .. dlm fon ,msg n col.. bukan 24 jam kat fb .. itu melampau maaa

    BalasPadam
  16. sy suka dgn kata2 ni -> Kasi calar , kasi la ubat .. Ubat mestilah lebih baik untuk elakkan parut tu nampak bertahun lamanya!

    betul tu ;)

    BalasPadam
  17. kasi calar .. kasi la ubat .. perghh ! ayat hebat !

    BalasPadam
  18. dah terlampau canggih sangat...
    semuanya nak gunakan teknilogi sampaikan bercinta pun nak pakai teknologi...
    tapi kalau ke arah yang baik tak apa... jangan sampaikan orang tak suka sudahlah..
    sikit2 boleh rasanya tapi jangan sampai terlampau...
    (n_n)

    BalasPadam
  19. kadang2 terpaksa jugak... nanti si dia kata yg kita ni nak sembunyi2... huhuhu...

    BalasPadam
  20. Sebab tulah kena berfikir dengan matang dan waras.Jangan main ikut perasaan je.Terutama yang muda2 tu.Kalau bercinta, kalau boleh nak semua org tau betapa bahagianya dunia.Tapi kalau bergaduh, mak datuk kalah orang cerai talak tiga.

    BalasPadam
  21. nampaknya semakin hottt isu sebegini ya...pandai2 kita tangani laah kann.

    BalasPadam
  22. salam...

    hahaha...itula bezanya cara budak2 skang dengan zaman kita dulu bercinta...

    zaman kita dulu klu bercinta mana ada sapa tau...klu yang tau pun stakat member2 rapat jer...klu nak communicate pun kena ada orang tgh..atau posmen yang leh jadi balaci hantaq surat...hehehehe...

    zaman skang...facebook ada...twitter ada...bercinta pun dah tak jadi a part of personal life...klu bleh smua nak JOM HEBOH...kadang2 lebih dari artis la plak...

    TQ

    BalasPadam
  23. Sgt bersetuju dgn pendapat saudara ben. Adat bercinta mmg la ada sukadukanya. Tp jgn la bila bergaduh spt nak perang dunia pulak. Nanti bila da berbaik semula, masing2 malu sendiri. Malu pd kwn2, malu pd keluarga. Dalam perhubungan kena ada sifat menghormati walaupon ketika berselisih faham. :)

    BalasPadam
  24. iye betol ape yg abg ben ckp...
    even bf sy pun buat mcm tu dan sy xsuke..sy siap sound die..xperlu nk tulis bagi kat wall..buat biase2 suda..

    BalasPadam
  25. hum hum..saya dan suami pun buat hal masing2 kat fb nih...lagipun saya dah tanya kabar dia sendiri on the phone, takyah la nak letak kat wall kot tanya kabar...kankan...

    BalasPadam
  26. terlalu ghairah berchenta..selalu tgk ni budak2 yg baru nk kenal bercinta ni la..^_^

    BalasPadam
  27. saya ada FB..husband pun ada FB!
    tapi kami tak pernah post kat wall tentang hal rumahtangga...
    biarlah dia dgn kawan2 dia, saya dgn kawan2 saya! yang penting kami tau jaga batas masing2...

    BalasPadam
  28. setuju dengan entry ni.. sy dgn hubby masing2 ada FB tapi kitorg masing2 x declared.. yang penting pandai jaga diri dan maruah di alam maya ni.. dan paling penting juga jgn buka aib masing2 pada 1 dunia

    BalasPadam
  29. kdg2 dorank ni terlalu bangga sebab ada relation status tu so haruslah menunjuk-nunjuk meh..kalau kita ckp geli ke bahaya wat camtu t dorank akn ckp itu fb aku so sukati aku lah nk statement camna pun...

    BalasPadam