" Tadi aku jumpa doktor tau .. "

by - Jun 27, 2011

 

Lepas aku amik wife aku .. ops.. sebelum tu.. sempat bergambar kenangan kat situ ..

266961_233302373360073_100000409372347_878184_5506175_oPada yang tak tau , aku keje kat sini .. ni bangunan baru.. bangunan lama , dok menyewa kat PWTC tu haaa ..Sebelah bangunan ni , bangunan di mana wife aku bekerja.. sebelah sebelah gitu.. hehehehe.. Amacam ? Jimat gitu kan ? Cerita lanjut , klik SINI ..

Pastu terus ke ke Precint Diplomatik .. g klinik sat.. yelah , perut ni tak ok lagi.. asal masuk je , mesti nak keluar terus. .tak sempat nak proses ! Grrr... Rugi jerr.... huhu ..

Bla..bla bla... panjang nak cerita.. aku pendekkan... Giliran aku jumpa doktor.. Perempuan .. muda . Aku malu gitu.. hahaha.. aku segan dengan doktor perempuan lebih lagi muda .. I pemalu uuu .. hahaha..

Dia tanya sakit per.. bla bla bla... Ok.. dia pon dah check.. Pastu aku mintak dia checkkan tekanan darah aku.. Apakah masih tinggi ? Jeng jeng jeng ..

3x dia check ! Tang bawah tu dia kata tinggi.. atas ok .. Aku pon 'ha' kan je laa... Ada sekali tu doktor lain tu dah terangkan.. apa atas dan apa bawah .. tapi memandangkan tak masuk dalam exam blogger,  maka aku malas nak ingat ...

Dia tanya aku , tak amik ubat ke ? Aku jawab , ada ubat .. tapi tak nak makan.. hehehehe .. Sbb ada kesan sampingan .. Apakah ? Haaa.... tu orang cakap laa.. doktor cakap kesan sampingan tu tak sepenting nyawa aku ..

Dia suruh aku datang lagi pasni .. Siap buat jadual untuk aku.. Pergh.. bagus betul... hahahaha... Doktor dulu tak la pulak serajin ni.. hahaha ..

Tak kisah la.. aku tanya pasal darah tinggi tu sebab , pengasuh anak buah aku tu , suaminya meninggal dunia dah semalam akibat pendarahan dalam otak berpunca dari tekanan darah tinggi..

Gulp ... jadual pon jadual lah doktor ...

You May Also Like

16 comments

  1. tula bro

    ksihatan kene jage

    ajal maut kite tatau kan

    dgr ckp doc

    ade ubat tak mkn

    aiyooo

    BalasPadam
  2. kesihatan tu pentg..abg ben mesti sihat selalu ..supaya dapat update blog selalu dan saya dapat join segmen abg ben selalu..Kalau selalu join segmen maka selalu lah orang datang jenguk blog saya..Maka abg ben mesti sihat2 selalu..

    BalasPadam
  3. en ben,sila dengar cakap doktor.hehe
    hope en ben sihat2 selalu ya :)

    BalasPadam
  4. darah tggi mmg bahaya..tu jugak penyebab strok an..xmau la..mintak jauh..kurangkan mkan masin n jaga pemakanan..^_^..
    bgus doc tu..^_^

    BalasPadam
  5. jaga kesihatan awak bro...

    BalasPadam
  6. jaga kesihatan tu ye Abg Ben..

    http://simpl3blog.blogspot.com/

    BalasPadam
  7. jga ksihatan abg ben..biar bcaan atas ngan bawah tu xtinggi n tak xrendah sgt..jg2 takut kne stroke takpon pndrhan kat otak sama

    BalasPadam
  8. aa kena jumpa doktor selalu la nampaknyaa..ikut jadual dia.insy ok nnt..

    BalasPadam
  9. haaaa betul3...mkn ubat banyak ade kesan sampingan kat buah pinggang kite..tp tuk jgka masa panjang la...kl xmakan ubat...jgka dipendekkan...hehehe...kena jaga kesihatan!

    BalasPadam
  10. sbenarnye, sume ubat ade side effect.. so, nak buat mcm mane.. terpaksa la mkn.. hehe..

    BalasPadam
  11. ikut je ckp doc tu ben, ubat kena mkn br blood pressure (bp) turun..

    yg atas tu systolic bp, yg bwh tu diastolic bp,

    "The higher the diastolic blood pressure the greater the risk for heart attacks, strokes and kidney failure." sambung baca lg psl high diastolic bp kat sini ek..

    http://www.nhlbi.nih.gov/hbp/hbp/whathbp.htm

    p/s: makan ubat mmg ada side effect, tp makan byk sgt makanan pun lagi byk side effect..hehehe :P

    BalasPadam
  12. Sekali dah kene darah tinggi..ssh dah nak bik..so berhati2 la..

    BalasPadam
  13. makan lah ubat tu pakcik beng .. !!!!! mcm bdak2 je .. haihhh

    BalasPadam